Ha valaki játszik ,vagy játszott a Vampire Rain- című játékkal , szivessen vennék tőlle minden nemű segítséget ,mert nagyon nem értem eszt a játékot ! Könnyű fokozaton is borzasztó erőssek ezek a férgek , alig van lőszerem ,tehát nem sok az esélyem ellenük !!
Cimborámnak valami 7.1-es istenátka van. Darabonként 1200 Wattot köhög. 1/3 hangerő már tömeglázadásokat vált ki. Megjegyzem,lakótelepen.... Hihihi. Egy komolyabb BFG találattól összedől a szomszéd ház. De a legkirályabb a Rouge Leader (GameCube) -ben,amikor irtjuk a halálcsillag felett a Tie-vadászokat. Egy álom. Egyszerűen hallod és érzed,ahogy egy lézernyaláb elzúg centikre a ball szárnyadtól,vagy a felszíni ütegek tüzet nyitnak a szakaszodra,ahogy bevágódzs egy árokba. FRENETIKUS !!!
Killer elvtárs !
A kompozit kábel,amit adnak a CORE PAK-hoz,teljesen használható.
Végülis miről van szó?
A jelek a tévébe ennél 3 szál zsinóron és a végükre aplikált szabvány RCA dugaljon át jutnak.
Mi a jó és mi nem ebben nekünk?
A 3 kábel a következő jeleket vezeti: 1 (sárga) videó, 2 (piros) jobb hang 3 (fehér) bal hang.
A gond és a hangsúly itt a videó jel továbbításán van.
Mert miből is áll 1 képpont? Piros (red=R), zöld (green=G) és kék (blue=B) alapszínek által kikevert színekből.
De ezen a nyamvadt 1 szál madzagon a 3 alapszín jele együtt közlekedik. És marhára össze szeretnek keveredni.
Ebből adódóan alakulnak ki hamis színek,életlenés tónustalan alakzatok a megjelenítől.
Mi a jó benne?
Hogy -általában- ez a 3 dugó még a "legbutább" tévéken is rajta van,tehát használható.
Amelyiken meg nincsen,ott meg tutti van EURO-SCART (aka RGB-kábel) csatlakozó aljzat.
Mire is való az általad emlegetett átalakító?
Az egyik végébe bedugod (értelem szerűen a színeknek megfelelően) a 3 RCA csatlakozódat,ami a konzoltól hozza a jelet,a másik végét meg bepattintod a tévé SCART lukjába.
Hoppá! De ettől még nem lesz jobb semmi,mert a mi átalakítónk nem teljes értékű SCART csatlakozó,csak a 3 jelet (videó+2 hang) szétosztja a szabvány RGB aljzat megfelelő lábaira,amikről a jel a tévére megy.
Tehát ugyanolyan vacak minőségű képed lesz,mintha az RCA csatikat hasznélnád.
Akkor hogyan kapunk jobb képet,egy "hagyományos" tévén?
Mivel már van teljes értékű SCART csatlakozó majd' minden tévén,ezért a konzol-gyártók rájöttek,hogy a 3 alapszínt (R,G,B) már a gépből kifelé jövet külön kell kezelni.
És lőn a SCART-KÁBEL. Hallelújah !!!
Ennél már a 3 alapszín külön közlekedik és nem keverednek a jelek.
Eredmény: élesebb kép,tisztább színek. Vagyis minőségi javulás,ami nem is kicsike !
Tehát: ha tehetjük és nincs otthon többszázezres LCD vagy PLAZMA panelunk és a HD-csatlakoztatás kizárt,mindenképp javasolt egy ilyen SCART-kábel beszerzése. Mindegyik konzolhoz lehet venni. Gyárit vagy utángyártottat is akár. Igazából különbség csak az árukban van. Nem kell bedőlni az "aranyozott csatlakozó aljzatok" nagyívű dumájának. Viszont javasolt egy olyan beszerzése,amelyiknél a 2 hang csatornát leágaztatták és meghagyták RCA aljzatnak. Ez azért frankó,mert így nem kötelező nekünk a hangot is a recsegő tévére küldeni,hanem RCA-kábellel elzavarhatjuk mondjuk egy surround vagy sima sztereó erősítő (és hangszórók) felé. Ezzel már nem csak vizuális,hanem audió téren is minőségibb élményhez jutunk.
Ja,van még az S-Video csatlakozó is,ami a "sima" kompozit és a SCART kábel között van kb. félúton,mármint képminőség terén.
Én legalábbis így vettem észre.
Asszem,most egyszerre ennyi. Bocsesz,ha szájbarágós voltam vagy nem eléggé "szakmai".
Csak a tapasztalataimat írtam le.
Sajna nem ismerem azt a monitor márkát,amit írtál,de az időzítése és a felbontása biztosan tutti jó lesz neked,ha X360 + VGA kábellel akarod nyomatni a témát.
Maga a kép minőségét (színek,kontraszt,telítettség,stb.) pedig ítéld meg magad. Ha már ezt használod a PéCédhez (gondolom játékra és film nézésre is használtad már) akkor te vagy a megmondhatója,bejön-e számodra. Ha tetszik,semmiképp se cseréld le,príma lesz a konzol mókához is. És ha már ennyire beindúltál a témára,szerintem nem fogsz te azzal jövő nyárig várni,hanem megleped vele magad -mondjuk- karácsonyra. Hidd el,nagyon szép kis ajándék lesz !
Addig meg próbáldd ki a víz + szárazkenyér kúrát. talán előrébb jutsz,a cél érdekében.
Bocsi,de ezt csak azért mondtam,mert nekem is így jött össze a betevő konzolra valóm...
Lenne még valami : Az a compozit TV csatlakozó amit a core systemhez adnak az jó hagyományos TVkez is. Szóval ezzel rá tudom kötni ugye? És mire jó a scart adapter?
Leírom a monitorom pontos adatát
Adatok: MIRAI 19 colos max felbontás 1440x900, 16:10 poziciónálsú, 2ms válaszidejő szerinted ez mennyire jó, mert csak jövő év nyáron fogok tudni venni Xbox 360 vagy addigra cseréljem le arra a Samsungra amit ajánlottál? mert ha ezen 1024x768 felbontással tudok játszani akkor ez nekem bőven elég lenne
köszönöm az eddigi segítségedet
Nekem egy 19 colos TFT monitorom van és 16:10 pozicionálású és max felbontása 1440X900 ha erre csatlakozatatnám a Xbox 360 akkor maximális felbontással élvezhetném a játékokat?
Ádám01 !
A monitorodon azt a HD minőséget fogod látni,amit kb. a 200ezer forint alatti árkategóriás LCD-tévéken (népszerűbb SAMSUNG,LG,JVC,PANASONIC modelek) látni fogsz,csak nem 32 colos,hanem 19 colos képátlón (gyanítom). Kicsit közelebbről kell kuksizni a képet és talán látsz is mindent.
Az x360 maximális szépségét a FULL-HD felbontásban adja ki,amit már a komolyabb,ilyen jelölégű LCD-k vagy PLAZMÁK tudnak. Mondjuk úgy 400ezer forintos ártól felfelé.
És ha már ajánlhatok,akkor monitorban egy Samsung 940BW (kb.42ezer ft),LCD-ben pedig egy Panasonic TX32-LE7F a tippem.
Amit az X360 maximálisan bír (19xx : 14xx pixel felbontás),a monitornak is tudnia kell. Ha a moncsid csak 1600:1200- -at tudja,akkor ahhoz közeli értékre állítsd a boxodat a saját menüjében. Ennyi. Elég 1szerűen hangzik. A kábellel tutti nem lesz gond !
Nekem egy 19 colos TFT monitorom van és 16:10 pozicionálású és max felbontása 1440X900 ha erre csatlakozatatnám a Xbox 360 akkor maximális felbontással élvezhetném a játékokat?
Attól függ,mit bír maximálisan a CRT moncsid. Az Xbox azt köhögi ki magából maximum,amit a megjelenítő elbír.
Én úgy láttam,egy 17-19 colos monitor gyönyörű képet ad. Mint egy LCD vagy Plazma,csak "kicsiben".
Maximum lesz egy kis keret a kép körűl,de azt utánállítod a monitor OSD-jén a kép-pozícionálásával. Lényeg,hogy milyen képarányú a megjelenítőd. 4:3 vagy 16:9. Ésszerű akkor a gamék menüjében is azt beállítani.
Én TFT monitoron nem láttam,csak 4:3-as CRT-n,ami Flat képcsöves volt. Tényleg klassz !
Csak macerás dolog átpakolni állandóan a pécé és az x360 D-Sub dugóját a monitor ébe.
Meg aztán a hangot is el kell tenned valamerre,ugye. Előny,ha hangszórós a monitorod,vagy a PC-szpíkereken van alternatív bemenet,a pécé hangján kívül. Sok drót,sok macera. Ez az egyetlen riasztó az egészben....
Elvileg nem lesz nálad probléma ez a 60Hz dolog.
Ha mégi probléma adódna,azt fogod látni,hogy látni,hogy fut a kép.
Ha szerencséd van,a tévéd ezt észreveszi és kompenzálja az elektronika.
(Szerintem egy 10-15 éves tévé ezt már tudja)
Ha nincs mázlid,akkor még mindíg marad a tévészerelő. Be lehet állítani a tévé alaplapjának a hátulján,egy kis tekerentyűvel. Meg lehet találni azt a pontot,amikor még jó az 50Hz-s jel és már a 60Hz-s is hibátlan.
Ezt tapasztalatból csak azért mondom,mert annó a Sega DreamCast-om is csinált ilyen agybajokat a 20 éves Philips tévénken,de öcsikém tévészerelő és megmutatta,mit kell csinálni.
Szerintem SEMMIKÉPP SE CSINÁLT EGYEDÜL !!!
Mindenképp hívj tv-szerelőt. Alig 3 perces munka.
HD-VGA kábel kell hozzá.
Van a gyári MSoft féle,újonnan 8-10ezerért,használtan 5-6ezerért.
De akad "utángyártott" is,ami ugyanolyan jó tud lenni. Az újonnan 4-5ezer.
Van rajta VGA in (D-SUB, a CRT vagy TFT monitorhoz), sima 3 utas RCA audió/videó és a jobb féléken optikai szál az audió irányába.
Körülnéztem, boxos játékok terén. A legtöbbre (plirt, Crackdonw) az van írva, hogy only 60hz. Alá pedig az, hogy csak olyan PAL rendszerű TVkel használandó, amik képesek a 60hzes jel megjelenítésére. De itt a link is: itt Ez azt jelenti, hogy az én 50hzes tévémen nem is lesz kép?
Lehet, de venni kell hozzá egy kábelt. (Bemész a boltba, elmondod a problémád, ők tudni fogják milyen kell.) De ha a TVd legelább 55 centis, akkor szerintem jobban megéri a TVn játszani. Kb olyan lesz, mintha TVt néznél.
Egy Xbox 360 beszerzésén gondolkodok mivel nem nagyon értek a konzolokhoz az lenne a kérdésem, hogy egy régebbi (4 éves) tévéhez lehet e csatlakoztatni vagy kell hozzá HD TV vagy LCD TV mert már arra nem szeretnék költeni.
A szerkesztőségi anyagok vírusellenőrzését az ESET programcsomagokkal végezzük, amelyet a szoftver magyarországi forgalmazója, a Sicontact Kft. biztosít számunkra.