Kérjük jelentkezz be!

Xbox, Xbox 360, Xbox One

A Microsoft konzoljai
#97899 MongooseNX71 2007. augusztus. 01. 17:07
MongooseNX71
Sajnállak miatta !!!
Én úgy játszok,hogy max. egy óra egyvégtében,aztán 10-15 perc pihi a gépnek.
A cucc fektetve van és egy plussz cooler duruzsol a hátára szerelve.

Neked mit mondtak,mennyibe lesz a szervíz ???
És hol csinálják meg ? Gariban volt még ?
#97689 szabi80@t-online.hu 2007. augusztus. 01. 11:24
szabi80@t-online.hu
Ma viszik a gépem a szervízbe ! 3 piros lámpa , kb 1 hónapig nem lessz gépem , ilyenkór jó ,hogy van pc-m , is !!!!!!!!!!!
#96083 MongooseNX71 2007. július. 28. 22:24
MongooseNX71
Szívesen ... volna

#96073 hobbeKiller 2007. július. 28. 22:17
hobbeKiller
A gond oka, hogy hülye vagyok. XD. Ott volt világosan leírva, hogy Creat Win. Live ID. Csak én nem vettem észre és mindenképp egy már meglévővel (ami ugye nem volt meg) próbáltam megoldani.
És kössz hogy segítettél volna.......
#96070 MongooseNX71 2007. július. 28. 22:15
MongooseNX71
..."Holnap vasárnap-hétfőn"...

Ehhh,fáradok. Meg bénázok.
#96067 MongooseNX71 2007. július. 28. 22:14
MongooseNX71
Örülök,hogy megy a LÁJV. Meglett a gond oka?
Bocsesz,sok dolgom volt és nem lestem meg neked...Sorry!

Okés. Holnap vasárnap-hétfőn sokat melózok,de kedden nagyteszt. Főleg a Viva val.
Megírom,mi lett,mindenképp!
#96064 hobbeKiller 2007. július. 28. 22:11
hobbeKiller
Összehoztam. Már tudok Livozni.
Mongoose: A főleg a Viva pinyatáról írj légyszíves. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoztak ki belőle.
#96055 MongooseNX71 2007. július. 28. 21:57
MongooseNX71
Igen. Szuper.

Én ma boltoltam be "friss" gamékból.
Call of Duty 3,Dead Rising és Viva Pinyátá (nem röhögni !) a szerzemények.
Majd megírom,milyenek.
Ja,a harmadik game full magyar. Ez tetszik...
#94681 MongooseNX71 2007. július. 26. 09:40
MongooseNX71
Utánna nézek mindkettőnek.
Nálam nem volt gond...sajna így fejből nem emléxem.
#94672 hobbeKiller 2007. július. 26. 08:46
hobbeKiller
Valaki segítene?
Nem tudok az XboxLivera kapcsolódni.
Rámegyek, kiírja, hogy connekting. Kapcsolódik is. Akkor a profillal kéne szöszölni. Létrehozok eggyet. Akkor vissza kéne igazolni(vagy mi), amihez viszont meg kell adni a Windows Live ID emailcímét meg jelszót. De nekem nincs ilyenem. E nélkül nem lehet megoldani? Gondolom meg lehet, mert mi van akkor ha egy emberke vesz egy Boxot, de nincs gépe. (mondjuk vezeték nélküli kapcsolat, vagy csak azért bekötteti a netet.) vagy az már nem is Liveozhat? Ga így van leírná valki, hogy hogy tudom ezt a Win. Live dolgot megoldnai? Egyszer már szöszöltem vele, de nem sikerült.
#94669 Gpety 2007. július. 26. 08:32
Gpety
#94668 :: MongooseNX71 (2007. július. 26. 08:28)
Az x360 videó felbontásai a következők: 480p,720p,1080p,180i. i = INTERLACED (váltottsoros) p = PROGRESSIVE (progresszív pásztázás) A gépre megjelenő játékok 90% csak 16:9 képarányban játszható torzítás mentesen. Azonban ha a sima 4:3-as megjelenítődön van szélesvásznú mód választó,akkor minden további nélkül kapsz torzítás-mentes képet. A CORE-pakkhoz kiegészítésként tudsz winyót is venni,csak simán rá kell pattintani a tetejére. Ám meggondolandó,mivel egy CORE-gép 70ezerbe kerül,egy winyó hozzá 25ezer (használtan 15ezer). Viszont egy PREMIUM pakkos gép 85-90ezerért már elvihető (használtan kb. 70-ért mennek) és abban nem csak a plussz winchester a több. (pl. van vezeték nélküli joy,headset,HD-TV kábel,1 hónap ingyen LIVE). Gondold meg ! Kicsit alább azonban írtam,mikor NEM ajánlott a PREMIUM -ot választani. Mérlegelj az ott leírtak szerint. Az X360-on futó XBOX játékok listájának nézz utána. A kínálat folyamatosan frissül,de ahhoz le kell töltened a gépedre a firmware-frissítést (csatlakoznod kell a LIVE-ra,ugye). Az XBOX honlapján megtalálod a listát !
Kösz a választ, csak azt nem tudom, hogy a 480, 720 stb. a valóságban hányszor hanyas felbontásként jelenik meg a CRT monitor képrnyőjén.
#94668 MongooseNX71 2007. július. 26. 08:28
MongooseNX71
Az x360 videó felbontásai a következők:
480p,720p,1080p,180i.
i = INTERLACED (váltottsoros)
p = PROGRESSIVE (progresszív pásztázás)

A gépre megjelenő játékok 90% csak 16:9 képarányban játszható torzítás mentesen. Azonban ha a sima 4:3-as megjelenítődön van szélesvásznú mód választó,akkor minden további nélkül kapsz torzítás-mentes képet.

A CORE-pakkhoz kiegészítésként tudsz winyót is venni,csak simán rá kell pattintani a tetejére.
Ám meggondolandó,mivel egy CORE-gép 70ezerbe kerül,egy winyó hozzá 25ezer (használtan 15ezer).
Viszont egy PREMIUM pakkos gép 85-90ezerért már elvihető (használtan kb. 70-ért mennek) és abban nem csak a plussz winchester a több. (pl. van vezeték nélküli joy,headset,HD-TV kábel,1 hónap ingyen LIVE).
Gondold meg !
Kicsit alább azonban írtam,mikor NEM ajánlott a PREMIUM -ot választani.
Mérlegelj az ott leírtak szerint.

Az X360-on futó XBOX játékok listájának nézz utána.
A kínálat folyamatosan frissül,de ahhoz le kell töltened a gépedre a firmware-frissítést (csatlakoznod kell a LIVE-ra,ugye).
Az XBOX honlapján megtalálod a listát !
#94665 Gpety 2007. július. 26. 07:56
Gpety
#94376 :: hobbeKiller (2007. július. 25. 15:48)
Igen, rá lehet. HDVGA kábelt kell venni hozzá, azzal rá tudod kötni CRT és TFT/LCD monitorokra is. Én TVn nyomom, szép így is (nagyon) és nagyobb a kép. Azért monitoron szebb lenne, (nagyobb felbontás ergó élesebb kép) de hát valamit valamiért.
Hányszor hanyas felbontású képet tud kiadni az Xbox360 videókártyája?
A rá megjelenő játékok 16:9, vagy 4:3 arányú beállításokkal is játszható mindenféle torzítás nélkül?
Még egy kérdés: Ha valaki az olcsóbbik modellt veszi meg később még lehet bele winyót rakni/rakatni?
Utolsó kérdés: A régi Xbox játékok is futnak rajta pl: Mafia, Karib tenger Kalózai?
#94458 MongooseNX71 2007. július. 25. 18:10
MongooseNX71
Aki sima képcsöves tévén akar nyomúlni,mindenképp szerezzen be egy RGB kábelt. Ritka és drága (7-10ezer ft),de a képcsöves tévékből kihozza a maximumot. Éles,kontúros és tiszta képet ad. Én most újítottam be egyet és a BOX-omat le is kaptam a monitorról. ( pedig az felbontásilag léptékekkel jobb ! ) Rákötöttem a 72 centis síkképcsöves Panasonic -omra (progresszív szkennes) és atom klassz lett. Le is tettem gyorsan a negyed millás plazba beboltolásáról -egyenlőre-.
Csakhát igy meg harcolni kell az asszonnyal és a Harmadik Műszakkal...
#94376 hobbeKiller 2007. július. 25. 15:48
hobbeKiller
Igen, rá lehet. HDVGA kábelt kell venni hozzá, azzal rá tudod kötni CRT és TFT/LCD monitorokra is. Én TVn nyomom, szép így is (nagyon) és nagyobb a kép. Azért monitoron szebb lenne, (nagyobb felbontás ergó élesebb kép) de hát valamit valamiért.
#94368 Gpety 2007. július. 25. 15:21
Gpety
#93289 :: MongooseNX71 (2007. július. 23. 00:19)
Normál tévéhez mindenképp vegyél legalább RGB-kábelt. Élesebb,tisztább lesz a kép. Ha monitoron gémelnél,javasolt egy 16:9 -es TFT moncsi,mert a 4:3 -as CRT-ken elég kicsi képet kapsz. Ezeken a megjelenítőkön HD-minőségben élvezheted a játékokat,csak kisebb méretekben (evidens),mint egy plafonra szögelt plazma-deszkám. Ám arra mindenképp számíts,hogy egyes játékok (nem mind!) kissé tónustalanok lesznek. Ezen talán lehet segíteni a megjelenítő átkalibrálásával,nade állandóan szöszölni vele... Plusz még egy monitoron a kép elveszti a jó öreg "konzolos-tévés" érzetét. Inkább a plasztikus "pécés-kép" fog előfordúlni. Ez mondjuk esetenként zavaró méreteket ölthet,de csak annak,aki eddig is nyomúlt már konzolon. Mert ha te világ életedben pécé-fejű, gúvadt-szemű egér-zsoké voltál,totál megszokhattad a "minden-csupa-műanyag" hangulatú képeket. Na,ezt meg is kapod,monitoron játszva. Minden esetre ez utóbbi mindenképp jobban ajánlott,mint a képcsöves tévé + RGB kábel + HD konzol trió. Persze drágább is annál,de mindenképp olcsóbb,mint egy HD-plazma vagy LCD-tévé. A számok nyelvén (mocskos anyagiak jönnek) : 19 colos,16:9-es,fekete kávás TFT monitor = minimum 45.000 ft (Samsung,LG javasolt) HD-VGA kábel = 5.000 ft Persze a monitoros móka átkai közé kell említeni az fennálló macerát,a monitor és a hang állandó ki-be kötésével (a pécét vagy a konzolt használjam?) és a viszonylag kicsi képet. Ki-ki döntse el maga,mi mennyit ér meg neki.
Ezek szerint az xbox360-at hozzá lehet kötni a régi sima CRT monitorokra is?
#94365 hobbeKiller 2007. július. 25. 15:18
hobbeKiller
Kipróbáltam!
Bár a bekapcsolás nem volt egészen zökkenőmentes. Aki nem akar szívbajt kapni (és olyan béna mint én) az mindenképp olvassa el, hogy mit jelentenek a hibaüzenetek! Én ugyanis ezt átugrottam. Bekötöttem szépen mindent(vagyis azt hittem), bekapocsoltam, bejött a töltőképernyő és éppen a beállításokkal szöszöltem, mikor egy halk kattanást hallottam, elsötétült a kép és megjelent a 4 zöld led. (de nem villogott) Hát akkkor be tam. Kikapcs, megnyugszik, utánaolvas. Akkor rájöttem, hogy ez a kábel hibáját jelzi. Megnéztem az RCA kábelt. Hát persze, hogy nem dugtam be rendesen és az csúszott ki a halk kattanás kíséretében.
Szóval mint mondtam kipróbáltam. A HDDjére fel van téve a PGR3 demója. Gyönyörű! Bár a képek alapján a Dirt klasszisokkal szebb. Hatalmas élmény a wireless irányítóval a fotelből játszani. Legalábbis nekem, aki a "monitorelőttgörnyedéshez" szokott.
Még az én sima 55centis TVmen is (scart csati nélkül, sima RCA kábellel, egyenlőre) tiszta és éles a kép. Csak az igazán kis betűk nehezen olvashatók, de a kb 2-3centis karakterek a szoba másik végéből (jó 5 méter) már tökéletesek.
#93289 MongooseNX71 2007. július. 23. 00:19
MongooseNX71
Normál tévéhez mindenképp vegyél legalább RGB-kábelt. Élesebb,tisztább lesz a kép.
Ha monitoron gémelnél,javasolt egy 16:9 -es TFT moncsi,mert a 4:3 -as CRT-ken elég kicsi képet kapsz.
Ezeken a megjelenítőkön HD-minőségben élvezheted a játékokat,csak kisebb méretekben (evidens),mint egy plafonra szögelt plazma-deszkám. Ám arra mindenképp számíts,hogy egyes játékok (nem mind!) kissé tónustalanok lesznek. Ezen talán lehet segíteni a megjelenítő átkalibrálásával,nade állandóan szöszölni vele...
Plusz még egy monitoron a kép elveszti a jó öreg "konzolos-tévés" érzetét.
Inkább a plasztikus "pécés-kép" fog előfordúlni.
Ez mondjuk esetenként zavaró méreteket ölthet,de csak annak,aki eddig is nyomúlt már konzolon.
Mert ha te világ életedben pécé-fejű, gúvadt-szemű egér-zsoké voltál,totál megszokhattad a "minden-csupa-műanyag" hangulatú képeket.
Na,ezt meg is kapod,monitoron játszva.

Minden esetre ez utóbbi mindenképp jobban ajánlott,mint a képcsöves tévé + RGB kábel + HD konzol trió.
Persze drágább is annál,de mindenképp olcsóbb,mint egy HD-plazma vagy LCD-tévé.

A számok nyelvén (mocskos anyagiak jönnek) :
19 colos,16:9-es,fekete kávás TFT monitor = minimum 45.000 ft (Samsung,LG javasolt)
HD-VGA kábel = 5.000 ft

Persze a monitoros móka átkai közé kell említeni az fennálló macerát,a monitor és a hang állandó ki-be kötésével (a pécét vagy a konzolt használjam?) és a viszonylag kicsi képet.
Ki-ki döntse el maga,mi mennyit ér meg neki.
#93171 szabi80@t-online.hu 2007. július. 22. 19:52
szabi80@t-online.hu
Segítséget szeretnék kérni valakitől ,aki már játszott a Darkness-el ! Lent vagyok a túlvilágon, beszéltem valami régi rokonnal,és most nem tudom merre mennyek ,!
#93142 hobbeKiller 2007. július. 22. 18:43
hobbeKiller
Van itt valaki aki nem HDTVn játszik? Ha igen, mennyire éles a kép egy normál TVn? Mire érdemesebb kötni? Normál TVre, vagy monitorra?
#92402 MongooseNX71 2007. július. 20. 23:37
MongooseNX71
a CORE-t akkor javaslom,ha

1. nem akarsz semmiképp a net-en játszani és nem is tervezed.
2. nincs HD-tévéd,hanem hagyományos tévén akarsz nyomúlni,vagy monitoron.
(mindkét esetben javallott lecserélni a kompozit kábelt RGB-re vagy HD-VGA -ra)
3. nem fogod tizesével falni (illetve venni) a játékokat,tehát bőven elég lesz a mentéseknek egy memó-kártya
4. nem zavar a kábeles kontroller

ennyi.

Ja,memória kártyából van 64megás és 512megás is,bár ez utóbbit én még itthon nem láttam. Úgyhogy árat sem tudnék említeni...
#92399 MongooseNX71 2007. július. 20. 23:23
#92398 Ádám01 2007. július. 20. 23:20
Ádám01
MongooseNX71 te melyik Xbox 360 ajánlod a Core vagy a Premium változatott
#92397 MongooseNX71 2007. július. 20. 23:20
MongooseNX71
A PREMIUM és a CORE pakk közti differencia elég szemléletesen itt.
Mindenképp a Prémium cuccost válaszd,mert a Core-hoz még minimum egy memória kártya kell,ami kb. 10ezer zseton. És már ott is vagyol a Premium áránál majdnem.
Viszont azzal kapsz 20GB winyót,wifi kontrollert,headset-et,stb...
#92395 MongooseNX71 2007. július. 20. 23:16
MongooseNX71
És addig?

És akkor?
Majd 200ezerért vehetünk Xbox 3 -at vagy PS4-et?
Aztán arra várunk 2 évig,hogy olcsóbb legyen. De már láthatáron a mégújabb cucc,ect.ect.ect...
Na neeeeem.

Itt és most.
Aki konzolon játszani szeretne,vegyen gépet nyugodtan.
Izlés,hangulat,pénztárca kérdése,hogy melyiket választjuk. Nem?

Dőreség azért várni,hogy mégjobbat kapjunk.
Ez most nem elég?
Álom grafix, sok game, kezes szolgáltatások, millió kiegészítő és csökkenő árak.
Mi van egy új konzol bevezetésekor?
Kb. 1 évig vegeta,aztán vagy áll vagy bukik a mutatvány. Lutri. (lásd PS3 )