Kérjük jelentkezz be!

Xbox, Xbox 360, Xbox One

A Microsoft konzoljai
#212003 Davidkaboy 2008. május. 05. 21:36
Davidkaboy
Hallod NY124, sok eszed van.... Most nem értem, mit számít egy eladási statisztika? A grafikáról annyit, hogy meg lehet keresni GameKapocs-on a Xbox360 vs PS3 grafika videókat És meglátjátok, MongooseNX71-nek teljesen igaza van...
Ja igen, szemét kapitalista módon? Ez alatt azt érted, hogy az MS rá akarja erőltetni a konzolt a vevőkre? Keress rá SG.hu-n, hogy PS3, és rájössz, mekkora hülyeséget mondtál És hol van itt 30%-os meghibásodási arány? Hivatalosan 7%, és nehogy berakj valami "trash" képet, ahol a PS3 húúúde überkirály. Egyelőre ennyi, majd folytatom...
#211984 MongooseNX71 2008. május. 05. 21:10
MongooseNX71
Inkább olyan játékot mondok,ami CSAK erre a konzolra jelent meg. És abból jóval több van.
Halo 3, GoW,Dead Rising,Dark sector,stb,stb,stb...
Persze van jópár PS3 exkluzív is. De közel sem annyi.
Amint olvashattad is,a SONY valójában technikailag előnyben van.
Tehát szebb lehet a grafikája is. Na ja. Jóval fiatalabb a vas,újabb a technológia.
Szóval kár azzal dobálózni,hogy kié rajzol szebben.
Megnyugtatlak,a tiéd. Így jó lesz?

Szebb-szebb-szebb-szebb. Igen,az. De mennyivel is?
Más nincs,amivel több ez a gép ?
Blu-Ray lejátszó? Akinek van HD-tévéje.Aki megengedheti magának.
Mozgásérzékelős joy? Hááát,nem a legjobb.Talán ha megkérnék az N-t,mutassa meg,hogyan kell...
40GB HDD? Az X-hez meg van 120-as.Ha kellene.
Más nem ugrik be. De ha volna,emlékeztess lécci !

Aha,persze. Mindíg akadnak gondok. Persze,te azzal is képben vagy -gondolom- hogy annó a PS2 micsoda vergődést
rendezett a PS2-vel a megjelenés utáni időkben. Vajon miért nem volt annak (vagy bármelyis Sony konzolnak)
világ szinten egyidejű mgjelenése? Hát azért,mert a"hazaiakon kellett kipróbálni a hazai portékát".
Márpedig a hazai piac (és a vásárlók) jóval megbocsájtóbbak voltak a PS2-vel,pedig szántotta az is rendesen a lemezeket
meg fagyott le végleg és menthetetlenűl a szoftvere.
Most meg már itt van a HDMI-s X360,ami javított hűtéssel és alaplapi forrasztásokkal van szerelve,ezáltal
radikálisan lecsökkentve az ismert problémákat.

Kiadótól meg stúdiótól függ,melyikre nehezebb fejeszteni?
Ekkora blődséget,öregem !
A játékpiac alakulását a FÜGGETLEN kiadók döntik és döntötték el !
És ők száz százalékban a 360-ast tartják kezesebbnek .

PS3 online jobb LESZ ?
Hát persze. Lesz. Majd. Egyszer,biztos. De most most van. És most az XLIVEot tartják jobbnak. Az is.
Ez van.

A játékok NEM ugyanolyan drágák. Nézted te már pl. bármelyik elektronikai nagyáruház polcait?
Vagy konzol szaküzletek online árlistáit? Szerintem nem.

Nem is az előző generációról beszéltem (PS2 vs. XBOX). Főleg nem HÜLYESÉGEKET.
( örülnék,ha finomabban oltanál ! )
Egy hardver gyártójának sikerességét (nyereségét) az eladott JÁTÉKOK száma szabja meg.
Márpedig a mai napig HÁROMSZOR (3-szor,érted?!) több x360-as gamét értékesítettek,mint PS3-ast.
És minden EGYES eladott lemez árából (gyártsa illetve adja ki azt bárki) a hardver gyártója részesedik (jutalék,jogdíjak,miegyéb).
Abból pedig akad majd az MS-nek mit a tejbe aprítani.
De szerinted az MS egy csóró cég,a Szent-Sonyhoz képest,igaz?
Abból pedig nem lehet következő generációt kicsiholni,ugye?
Hát akkor ahhoz mit szólsz,hogy a Sony sosem fog annyi szoftvert eladni,mint az MS.
Na bumm. Én is mondtam egy nagyot. (mint Te)

#211907 BoKK 2008. május. 05. 18:31
BoKK
Mi Arcadeba lehet wincsesztert venni?? És az komolyan 50 000FT?? Hát a játékok szerintem egyformán drágák mint Xbox-ra mint PS3-ra. Grafika ugyan olyan.
A PS-mon ha jól értesültem ingyenese a multi míg Xbox on fizetni kell érte.
Csak Xbox Live-on lesz elérhető a GTA4 mini kiegészítője ,de lehet ,hogy ebből több is lesz.
A exkluzív címekből Xbox-on sokkal több van.

Hát szerintem van amiben az egyik van amiben amásik a jobb. Mondjuk ha tényleg elkezdenének Blu-Ray meg hajtós Xbox-okat csinálni én inkább abban ruháznék be ,de csak a GTA4 miatt. Na jó azért ez se biztos ,de én a felé hajlanék.
#211879 NY124 2008. május. 05. 17:39
NY124
Mongoose írta:

Mert azt se felejtsük el,hogy a 360-ast az MS már mikor elkezdte fejleszteni. (2003 asszem,de javítson ki,aki jobban tudja).
ezzel lépéselőnybe került és komoly eladásokat produkált,míg konkurencia sehol sem volt még.

És azt se felejtsük el, hogy kb. két hónapja jött egy hír miszerint az MS bevallotta, hogy azért dobták ki hamarabb az Xbox 360-at, mert meg akarták előzni a PS3-at. És éppen emiatt volt sok a meghibásodás, és 30 százalékos a meghibásodási arány, míg a Sony tisztességesen képes volt megcsinálni egy konzolt, és nem szemét, kapitalista módon.
#211870 MongooseNX71 2008. május. 05. 17:31
MongooseNX71
#211859 :: NY124 (2008. május. 05. 17:21)
Egy kis hardver eladási statisztika: ITT
NY124 írta:

Egy kis hardver eladási statisztika:

ITT

Na,akkor lássunk egyet a GTA4 megjelenése utánról. Várjuk szeretettel...
#211867 MongooseNX71 2008. május. 05. 17:28
MongooseNX71
#211835 :: NY124 (2008. május. 05. 16:55)
Hát csak annyi a rossz benne, hogy bonyolultabb, és emiatt nehezebb rá fejleszteni. De csak picit. Egyébként hardverileg jobb.
NY124 írta:

... bonyolultabb, és emiatt nehezebb rá fejleszteni ... Egyébként hardverileg jobb...

Ja. Bonyolultabb. Meg nehezebb rá fejleszteni.

Ám annyival nem szebbek a rá készült gamék,mint amennyivel:
-drágább
-bonyolultabb
-stb,stb.

Szerintem ez az előrejelzősdi nem fog bejönni.
( húúúú,de elfogúlt vagyok )
Miért?
Mert a 360-asnak van néhány előnye.

1. Könnyű és gyors vele a munka. Vagyis akár az exkluzív,akár a PC-ről portolt gamék hamarabb és olcsóbban elkészíthetőek rá.
És ez a dolog igen fontos a fejlesztőknek. Nameg a vásárlóknak,mert sokan nem szeretnek hónapokat várni egyes gamékra.
2. A kialakúlt bázis. Mert eddig rengetegen vettek gépet. Ami rengeteg eladott játékot,kiegészítőt és live előfizetőt jelent.
Ez pedig egy visszafelé ható folyamat. Sikeresebbé (profitálóbbá) teszi az alapterméket (x360),ami megalapozhatja a további
sikeres fejlesztéseket (szoftver és hardver téren egyaránt) ezáltal további eladásokat generálva.
Azt se feledjük el,hogy a következő generációt is meg kell alapozni. És ahhoz zseton kell,márpedig elég sok.
És ha van miből,akkor van mit,ugye.
Mert azt se felejtsük el,hogy a 360-ast az MS már mikor elkezdte fejleszteni. (2003 asszem,de javítson ki,aki jobban tudja).
ezzel lépéselőnybe került és komoly eladásokat produkált,míg konkurencia sehol sem volt még.
3. Az online támogatás. A 360-asé egyértelműbben jobb,olcsóbb. A PS3 egyetlen pozitívuma a nyílt böngészés lehetősége.
4. Olcsóbb az alap hardver és a szoftver is rá egyaránt.
Pl. X360 arcade=50000 HUF vs. PS3 40GB=90000 HUF.
Egy top game x360-ra maximum 12-14ezer forint,újonnan. Ugyanez a Sony gépére legalább 16ezer.
#211866 NY124 2008. május. 05. 17:28
NY124
Jó, de azt vegyük bele, hogy a kézikonzol és a Wii vezetése magától értetődik. A kézikonzol praktikussága miatt veszik, a Wii-t meg az "alkalmi" játékosok is veszik.
#211859 NY124 2008. május. 05. 17:21
NY124
Egy kis hardver eladási statisztika:

ITT
#211847 NY124 2008. május. 05. 17:07
NY124
Citroghost írta:

a jövő a Blu-Ray-é, ezt olvastam régebben egy cikkben, a HD DVD megbukott
egyébként a PS3 már eleve tudja olvasni a Blu-Rayt, és ha jól tudom az Xbox360-hoz is meg lehet majd venni külön kiegészítésként a Blu-Ray olvasót.

OLVASD MOST.
#211840 NY124 2008. május. 05. 16:59
NY124
Csak nehogy valaki azt mondja, hogy a HD-DVD jobb mint a Blu-ray.
#211836 MongooseNX71 2008. május. 05. 16:56
MongooseNX71
Háááát skacok,nagyon remélem,hogy az MS nem fordít hátat azért a HD-DVD támogatásnak.
Mint pl. a GoW2 megjelenési formátuma.
Mert akkor behidalok. Épp tegnap vettem egyet.Igaz,szinte ingyen (5ezerért,zsírújan) de nem szeretném,hogy
a tévé előtt porosodjon,kihasználatlanúl.
Tehát arra gondolok,hogy nem csak fimnézésre volna jó használni,hanem jöhetnének rá a komolyabb tárhely
igényű gamék.
Ez logikus lépés volna az MS-től,mert szerintem raktárszám állnak az eladatlan meghajtó egységek,
amiket nem ártana valahogy elpasszolni. Mondjuk egyberakva gaméval.
pl. a HALO 4 -hez vagy a FORZA 3 -hoz mit szólnátok???

#211835 NY124 2008. május. 05. 16:55
NY124
Hát csak annyi a rossz benne, hogy bonyolultabb, és emiatt nehezebb rá fejleszteni. De csak picit. Egyébként hardverileg jobb.
#211833 BoKK 2008. május. 05. 16:53
BoKK
Ez most a régebbi bizalomnak köszönhető vagy tényleg jobb a PS3 és abba érdemes inkább be ruházni??
#211827 NY124 2008. május. 05. 16:42
NY124
HíR

Ez már régebbi, de ehhez mi szóltok?
#211818 NY124 2008. május. 05. 16:26
NY124
BoKK nem vagy hülye, csak a kérdésed. Mert én nem értem.
#211806 BoKK 2008. május. 05. 16:08
BoKK
De attól az XBox-hoz miért nem gyártana tovább a Microsoft HD dvd-t. Szóljatok ha hülye vagyok .

Ööö és MongooseNX71 írta ,hogy lehet venni HDMI-set és nem HDMI-set. Amin HDMI van a jövőre gondolva nem lehet a régebbi TV-re is bekötni??
#211796 NY124 2008. május. 05. 16:00
NY124
HíR

Na ehhez ki mit szól?
#211640 Ermi 2008. május. 05. 09:38
Ermi
#211622 :: BoKK (2008. május. 05. 06:52)
Bocsi nem igazán értek ehez. Mi az a HDMI??
A nagyobb felbontású tévéknek úgy hivják a kimenetét.(ezzel a tipusu huzallal lehet kapcsolni az xbox360-at/PS 3-at és a HD TV-t)
#211622 BoKK 2008. május. 05. 06:52
BoKK
Bocsi nem igazán értek ehez. Mi az a HDMI??
#211601 MongooseNX71 2008. május. 04. 23:07
MongooseNX71
Ha mindenképp netre kívánkozol vele,akkor 65ezerért vehetsz HDMI-s prémiumot.
Vagy 60-ért nem HDMI-set,de annak lehet,hűtési gondjai lesznek...

Arcade teljesen jó,ha CSAK játszani akarsz.
Adnak hozzá nagy memória kártyát (256MB) + 1 játékgyűjteményt + 1db wifi joyt. Ezekkel együtt megéri az árát.
50ezerért vadi újat kapsz,40-45 -ért használtat.

Szvsz. én az arcade mellett szavaznék.
Annyit úgyse XLIVE-oznál a prémiummal és a netes gamingért úgyis még fizetni kéne, meg a jobbféle letöltésekért is.
#211575 BoKK 2008. május. 04. 21:37
BoKK
Melyikben a BF-ben vagy TF-ben?? Van a butik részen hátul egy konzolos vagy milyen bolt ott van. Szóval a sparban ,de nem a spar részlegben

Amúgy szted az arcad megéri az árát vagy inkább egy prémiumba érdemes beruházni??
#211556 MongooseNX71 2008. május. 04. 20:45
MongooseNX71
Whah !
De jó tifelétek,tinektek.
Spárban konzol? Mülködő ?

Nálunk a média markt-ban van x360 és wii (kikapcsolva szinte mindíg) és psp.
PS3 csak dobozában.
Idióta,csóró hely. Idióta eladókkalm és idióta szlogenekkel.
Mer' hülye azé' nem vagyok...hogy náluk vásároljak !

Szerintem etéren a legjobb a SATURN (pl. Mammut 2-ben),vagy az Elektro World.
Bár utóbbinak az árai elég durvák,helyenként.

TF2 az Team Fortress 2 lenne?
Hasonlatként pl. ott a BF2,hasonló gameplay-al.
(nálam ez az örökös No1 a pécén,hihihi)
Na,ott aztán mindenhonnan lűnek.
#211431 BoKK 2008. május. 04. 18:46
BoKK
Jogos a Painkiller és a Doom ,de én most a TF2-re gondoltam még ha le sem írtam csak az jutott eszembe.

Szerintem annyi adrelarintól amit egy háború közben kapsz tudnál olyan gyorsan körbe nézni meg minden igaz még így is valószerűtlen.

Ha egyszer elvergődök a helyi sparba akkor talán kipróbálok egy PS3-mat vagy ha van XBox-ot.