Próbáld meggyőzni az agyad,hogy létezik a síkidomoknák bonyolultabb geometriai alakzat.
És már kész is...
Nemrég (talán 1/2 éve) olvastam a Guru-ban egy elég komoly próbálkozásról a 3D-s megjelenítés területén.
(Persze magyarok csinálják...)
Na,ott már alakul vmi. Nem kell monitor,csak 3darab valami projektor szerű bizbaz...
És a kivetített képek metszéspontjainál kialakul a látható,körüljárható 3D-s kép.
Állítólag megfelelő szoftver szükséges csupán ahhoz,hogy a mai PC-s progik (pl. AutoCad és társai vagy akár a játékok is)
le tudják kezelni.
El tudom képzelni,hogy 2-3 ezt követő (tehát nem a közvetlenül ezután várható) konzol-generáció már aktívan támogassa és ki-
használja a dolgot. Fogadjunk,hogy a Nintendo abban is az élen fog majd járni.
És a gyerekeim gyerekei ( meg én is,70 éves agg fejjel ) már a nappali közepén fogják irtani a monstákat,vagy rúgni a virtuális
focilasztit,dobálni a tűzlabdákat az Elder Scrolls VII-ben vagy esetleg bunyózni a Tekken XII-vel...
EMLÉKEZZETEK SZAVAIMRA MAJD AKKOR ! ! !
De manapság a 2D-s "papírra" kivetíteni a 3D-s objekeket nem más,mint legfeljebb az érzékekkel űzött gúnyos játék. Cukormázzal.
Azé nem vagyok ilyen hülye, de kössz a tippet Maradjunk annyiban hogy nem nagyon látszanak a mostani "3d-s" cuccok 3d-snek.... De a jövő konzoljai, és egyáltalán játékai tuti hogy ebben vannak
Próbáld meggyőzni az agyad,hogy létezik a síkidomoknák bonyolultabb geometriai alakzat.
És már kész is...
Nemrég (talán 1/2 éve) olvastam a Guru-ban egy elég komoly próbálkozásról a 3D-s megjelenítés területén.
(Persze magyarok csinálják...)
Na,ott már alakul vmi. Nem kell monitor,csak 3darab valami projektor szerű bizbaz...
És a kivetített képek metszéspontjainál kialakul a látható,körüljárható 3D-s kép.
Állítólag megfelelő szoftver szükséges csupán ahhoz,hogy a mai PC-s progik (pl. AutoCad és társai vagy akár a játékok is)
le tudják kezelni.
El tudom képzelni,hogy 2-3 ezt követő (tehát nem a közvetlenül ezután várható) konzol-generáció már aktívan támogassa és ki-
használja a dolgot. Fogadjunk,hogy a Nintendo abban is az élen fog majd járni.
És a gyerekeim gyerekei ( meg én is,70 éves agg fejjel ) már a nappali közepén fogják irtani a monstákat,vagy rúgni a virtuális
focilasztit,dobálni a tűzlabdákat az Elder Scrolls VII-ben vagy esetleg bunyózni a Tekken XII-vel...
EMLÉKEZZETEK SZAVAIMRA MAJD AKKOR ! ! !
De manapság a 2D-s "papírra" kivetíteni a 3D-s objekeket nem más,mint legfeljebb az érzékekkel űzött gúnyos játék. Cukormázzal.
Szerencsére itt még semmi sem biztos Lehet egy csomó mindenből nem lesz semmi, másik az hogy lehet egy csomó minden csak pletyka Amúgy én nem rajongok a 3d-s cuccokért, a 3d-s filmeket is utálom másrészt szerintem nagyon messze van az a 3dtől... Legalábbis én azt nem nagyon 3d-nek látom
A nagyobb winyó jól fog jönni,mert sokaknak már így is tele a 20-as és pl. a demókat én is elég hamar lekapom,pedig néha elég jól el lehet velük lenni. Kell a hely a minigaméknak...
És akkor a "médiatartalmakról" még nem is beszéltünk. ( pl. a zenék a gamék alá,stb.)
Viszont a 120-as elég ritka és ha van,akkor nagyon-nagyon drága.
Kár,hogy a kis notebook-winyókat nem lehet beleaplikálni. Pedig eleinte azt hittem
Valahol hallottam egy cuccról,amivel PC winyót lehet rákötni a boxra egy kábeles átalakítóval,de nem tom,mennyire mülxik a dolog.
A pakkok átalakítása sem rossz 5let,mert pl. visszatérhetnénk a kábeles joy-okhoz is egy olcsóbb pakkban.
Hisz' a wifi eléggé gazdaságtalan (ha nincs hozzá Play-And-Charge-Kit a háznál,ugye) és nehezebb is,az elemek miatt.
Manapság szinte lehetetlen eredeti MS kábeles joyt kapni újonnan. Marad a használt piac,igyaz ott lagalább olcsó a cucc...
A memóriakártyákat meg el is felejthetnék,legalábbis a 64 Megás vackokat.
Ugyanígy kábeleknél csak a HD-TV zsinórokat hagynám meg,az egyszerű komponenseket felejteném.
Mondjuk lehete egy Online-pakk ( 20GB winyó,ethernet-kábel,headset,gép,táp,hd-tv kábel,zsinóros joy),
mellé egy Online Pluss-pakk (60GB winyó,ethernet-kábel,headset,gép,táp,hd-tv kábel,wifi-joy,play&charge kit)
és egy Offline-pakk ( 256MB memókari,gép,táp,hd-tv kábel,wifi-joy).
De az tutti,hogy az átalakított belsejű gépek nem lesznek sokkal olcsóbbak,sőt...
Aminek az árát csökkenteni fogják,azok a most raktáron meglévő készletek.
1szerű stratégia. Kiszórják hamar a cuccot (kb. 1/2 év alatt biztosan kifut mind) aztán lecserélik az új,hibátlan készletekre.
A "kezdeti" fiaskót pedig próbálják mielőbb feledtetni illetve feledni.
A nép pedig örvend...
Raikoh!
Naja. Elég bosszantó dolog ez. Akkor 100+ ezer volt zsírújan,most alig harmadáért újat kapsz.
Én annó a PS2-vel voltam így. 80-ért vettem a gépet + hozzá 3 game és memókari volt egyben 120ezer.
Ma az ötödét is jó,ha megkapnám érte. Hát ezért van még most is meg. Igaz,már vagy 2 éve a dobozában figyel szegény...
Igen ,elméletileg jönnek az újabb árcsökentéssek,hivatalossan nincs megerősítve,de már jó pár belsős ember elkotyogta.Meglássuk mit hoz a jövő,ahozz képest,hogy én 130-ért vettem induláskor,ezek már vicc árak
Ha nem bánjátok behozok kicsit más témát is a képbe: olvastam sok-sok részben pletykákat is részben félig meg-meg erősített dolgokat is az Xbox 360ról. Azt írják hogy az E3 után minden kiderül. Várhatóan csökkenni fognak a packok árai, és olyasmiről is beszélnek hogy a Premium pack winchesterét kicserélnék 60 GB-osra. Hát őszintén emgmondom nem tudom. De végülis beleillik a képbe. Olcsóbbak lesznek a mostani csomagok. Nemsokára kijön a Jasper lapos mondjuk és ott a csoamgokat kicsit átalakítják. Úgy mint régebb hogy Core - Arcade... Nem tudom, minden esetre érdekes dolgok ezek. E3 után kiderül!
Én csak tapasztalatból élek,hamer vett egy plazmát kb. fél éve,és összehasonlítottuk az én LCD-mel,mindkettő full,HDMI-n vezettük,hát és lás csodát az enyémen jobb volt a kontraszt,a színek is jobbak voltak,igaz az árnykésés nálam kicsit ott volt,de nem zavaró szinten.De hát rengeteg fajta van mindkettőböl,így relatív ,hogy melyik jobb,izlések és pofonok.Én minden esetre januárban szeretnék majd lecsapni az új modelekre,amik igen ütősnek igérkeznek,de plazma is szóba kerülhet,mert az újjak igen meggyőzőek,majd elválik,amit látok abban hiszek.
Háát meglehet,a plazmákba nem vagyok othon,meg nem is vagyok oda értük,de 340-ért már tudnák jobbat is választani
raikoh írta:
... nem is vagyok oda értük ... tudnák jobbat is választani.
Mi a gond a plazmákkal ?
Szebb a képük és kevesebbet is fogyasztanak (normál használat mellett,átlagosan).
Azon túl,hogy a képernyő-paneljük melegszik és kb. 100ezer óra alatt elhasználódik (az annyi mint 6-7 év FOLYAMATOS 24/24 használat)
meg a kikapcs után még marad pár percig egy szellem-kép (a lehülő gázok miatt,de az újabbaknál már ez sincsen) más gond nincs.
Ellenben az LCD tévék késleltetési ideje,kisebb kontraszt-aránya,kevesebb VALÓS színe és a nagyobb fogyasztása.
Esetleg még annyi,hogy a plazmák kicsit drágábbak és aki nem szereti a Panasonic-ot (mint márkát) az nehezen talál magának igazán minőségi darabot.
Kubi-a HD Ready Tv-k nem támogatják a 1080p-t,max. a 1080i-t.
raikoh írta:
...a HD Ready Tv-k nem támogatják a 1080p-t,max. a 1080i-t...
Akkor nézd meg a plazmák közül a Panasonic TH42PZ700 -ot.
HD-Ready 1080p logó fityeg rajta.
Laza 340ezer körül kapod meg,104 centis képátlóval,3 HDMI csatival és egyéb fincsiségekkel.
És a különbség az 1080i és az 1080p között 104 centinél (vagy az fölött) már látható.
Feltéve,ha egy sas nézi nagyítóval és legfeljebb 5 centiről...
Meglehet mert a 720p az alap,szinte arra vann belőve a játék töbsége,pár kivétel van még csak amik 1080p futnak.Nekem HDMI-n van belőve a ps,meg a x -is,olyan nagy külömbség nincs,de az LCD-nél már érezhető,főleg a kontrasztot,meg a árnyék csúszások jobban el vannak simítva,meg azért valamivel élesebb.De nagyobb jelentősége csak a 1080p játékoknál lesz érezhető.
Azt nem adta ki csak ezt a négyet amugy nekem component-en van rákötve és igy is elég éles a kép akor mien lehett hdmi kábelal?
vagy lehett hogy a 720p-t 480i-nek néztem
Csak azért irtam mer mior álitotam be a boxot a TV-hez akkor 4 lehetöségem volt : 480i,480p,1080i,1080p és csak azért irtam mer nekem is hd-ready tv-m van és láto hogy ott irja
Live 1 honapos elöfizetés hol találhato meg a dobozban? Amugy milyen gyors net kell hozzá hogy jol tudjak multzini a GTA IV-vel?
A dobozban sehol.
Csekkolj a LIVE-ra és az első 1 hónap GOLD autómatikusan díjmentes a Silver-eseknek is. (vagyis ingyenes)
Ez olyan de olyan naaaagy kamu duma az eladók részéről,hogy ezt is megemlítik.
Mert mindíg ezt olvasni: PREMIUM-hoz 1 hónap INGYEN gold előfizrtés.
Peeeeersze. Meg a Core-soknak meg az Arcade-osoknak is,mivel ezt a MS adja a hálózathoz csatlakozóknak és nem az adott pakk tartalma... Idegesítő,pénzhajhász reklámduma. nem több.
Szóval regisztrációd után az első hónap ingyenes GOLD. A rendszert figyelmeztet,ha lejárni készül.
Akkor majd a LIVE oldalán előfizethetsz. (PayPal-hoz hasonló,rém 1szerű a rendszer.Elrontani sem lehet,ha kicsit is figyelsz.)
Live-hoz valamilyen DSL kell. A műhódnet,meg a mobil net nem fog játszani az tutti.
Nekem T-Online -os, 4 megás van. Az tökéletes,de biztosan a 2 megás is elég a normális online gaminghoz,ha a neted a PC nem használja közben.
A szerkesztőségi anyagok vírusellenőrzését az ESET programcsomagokkal végezzük, amelyet a szoftver magyarországi forgalmazója, a Sicontact Kft. biztosít számunkra.