hát ehhez nem volt tul sok kábel pontosan 2 db volt. egyik olyan amin volt 3 db 3.5mmes jack azt tettem rá a mélynyomóra, és a másik felén lévő 3at pedig a PC-m hangkártyájára. a másik kábel egyik felén 3 db ugyanilyen 3.5mmes jack van, a másik felén meg kész színkavalkádos csatlakozók szóval ez íyg nem fog menni.
Mongoose, amúgy amit lejjebb képet beraktál átalakítóról, az h tud csatlakozni egy pc hangszóróhoz? mert az egyik végére rádugja a vga kábelről származó 2 vezetéket a másik végén meg ha jol látom egy 3.5mm-es jack lesz, azt meg pc hnagszóróra nem tom h lehet rádugni. elvégre a pc hangszórón van a sima 2.0áson olyan jack. szal nekem pl van régi 2.0ás pc hangszóróm és azon nincs semmi bemenet. csak mer hát boxot akarok venni és minnél többet meg akarok tudni róla de itt hang téren vannak bennem a kérdőjelek.
amúgy a premium packhoz járó fejhallgatót hogy kell rákötni a boxra? tehát ahoz milyen csatlakozó van?
jah és kösz a válaszokat
Cooler !
És mi van az optikai bemenettel ???
Azt tuttin lehetne használni. (bizti van,mert láttam a csomagban)
Ha csak bemeneti luk van,akkor be kell újítanod egy optikai kábelt és problem megoldva (1500-3000 forint közt vannak,kábé).
Azt a kábelt is tudod használni,amin 3 csti van mindkét végén.
Az egyik felét bepakolod a 3 lyukba a mélynyomódon,a másikból meg CSAK a zöldet használod (pécén elvileg a front az).
Hidd el,műlködni fog a surround!
Amit meg leljebb linkeltem be (a képen),az a pc hangszórók 90%/-ámál mülkszik.
Szerintem nálad is fog,ha CSAK a front (zöld) lyukba dugod azt a 3.5mm-es dugót,ami azon van.
Amúgy meg lehet kapni 3,5mm-esről 2,0mm-esre átalakítót,potom pénzért (500ft és sokat mondtam) és semmi gond vele.
Lényeg,hogy sztereó legyen.
Már látom,Te igazából a surround miatt aggódsz.
Azon a Genius cuccon azért van 3 bemenet a térhangzásnak,mert nincs a cuccnak beépített surround dekódere vagy pedig felkészítették arra,hogy olyan cuccról fogadjon jelet,aminek nincs saját surround átalakítója,de ez elég láma dolog.
A boxnak meg a hangkártyák nagy részének van (pl. 5.1, 5.1 EX,6.1, 7.1, sőt van már 7.2 is).
Ezért kell csak a front dugót használnod.Tehát a zöldet.
A cucc majd szépen szétosztja a jeleket.
Csak azt kell tudnia,honnan kapja a jobb és honnan a bal oldali hang jeleit.
A mélynyomó meg felerősíti a mély hangokat,a magasakat meg levágja egy adott frekvenciatartomány felett.
Egy idevágó dolog:
Pl. egy csúcs Blu-Ray player-nek is csupán L-R audio out -ra van szüksége,akkor mégis hogyan lesz a filmnek térhangzása?
Hát azért,mert az erőlködő vagy a spéci fejhallgató ( mert van már surround füles is, sok-sok aranyért ) dekódolja a két oldalról jövő
hang jeleit ( amikben természetesen benne vannak,hogy melyik megy előre,melyik hátra,melyik centerre,stb.) és úgy osztja szét a hangfalak közt. 1szerű.
A headset-er a box joystick-jének feléd eső részére kell rápattintani.Stabilan ott marad,prímán passzol.
Hangerőt is ott tudsz állítani illetve a mikrofont ki-be kapcsolgatni rajta (asszem).
Kicsit béna,kicsit kényelmetlen eleinte,de megszokható.
Csak ne csapkodd sűrűn a földhöz a kontrollert,mert vele megy a fejed is hihihi...
Cooler írta: ..... az én 5.1es hangrendszerem egy Genius SW-5.1 1000....
Húúú bazzzz !
Ez egy elég komoly holminak tűnik.
Ha a hangja is olyan tutti,mint a kinézete és a felszereltsége akkor nagy GRAT hozzá.
Gondolom nem volt 2 fillér.
SAjna én nem tudnék egy ekkora cuccost hová tenni a kis PC-kuckómban,úgyhogy maradt a 2.1 szerkó.
De a lényegre ( és a kérdésre ill. problémára visszatérve ) :
Rendkívül 1szerű a dolgod és több lehetőség is adott.
No. 1 : Figyel a cucc hátulján egy optikai bemeneti csatlakozó (még kábelt is adnak hozzá ... bekakálás).
Azt bepattintod a BOX tévé ( vagy VGA )-kábelébe, amin található egy olyan kimeneti csati ( csak jól eldugva,hihihi ). Ezzel kész is vagy.
No.2 : A szerkó látom bőséggel fel van vértezve mindenféle plusz kábellel és csatlakozóval.
Na,azok közt biztosan akoad egy olyan,aminek egyik végén egy darab 3,5 mm-es sztereo jack ( elvileg zöld ) van és a másik végén
meg 3 darab hasonló dugó van ( elvileg a zöld,rózsaszín és fekete színűek ). Ezután már csak egy olyan átalakító kell,aminek egyik
vége 3,5mm-es sztereó jack aljzat ( ANYUKA ),a másik vége pedig 2 darab ( piros és fehér, tehát a jobb és a bal hang csatornáé )
mono RCA aljzat ( szintén ANYUKA ). Összedugod őket értelem szerűen a BOX tévé ( vagy VGA ) -kábelével és készen is vagy.
De ha műlködik az optikai kábeles verza,kár szenvedni a második megoldással,mert az első 1szerűbb és jobb minőségű is.
Hajrá !!!
hát ehhez nem volt tul sok kábel pontosan 2 db volt. egyik olyan amin volt 3 db 3.5mmes jack azt tettem rá a mélynyomóra, és a másik felén lévő 3at pedig a PC-m hangkártyájára. a másik kábel egyik felén 3 db ugyanilyen 3.5mmes jack van, a másik felén meg kész színkavalkádos csatlakozók szóval ez íyg nem fog menni.
Mongoose, amúgy amit lejjebb képet beraktál átalakítóról, az h tud csatlakozni egy pc hangszóróhoz? mert az egyik végére rádugja a vga kábelről származó 2 vezetéket a másik végén meg ha jol látom egy 3.5mm-es jack lesz, azt meg pc hnagszóróra nem tom h lehet rádugni. elvégre a pc hangszórón van a sima 2.0áson olyan jack. szal nekem pl van régi 2.0ás pc hangszóróm és azon nincs semmi bemenet. csak mer hát boxot akarok venni és minnél többet meg akarok tudni róla de itt hang téren vannak bennem a kérdőjelek.
amúgy a premium packhoz járó fejhallgatót hogy kell rákötni a boxra? tehát ahoz milyen csatlakozó van?
jah és kösz a válaszokat
az én 5.1es hangrendszerem egy Genius SW-5.1 1000. de ha esetleg nem lenne ilyen csatlakozó akkor egyáltalán hogy lehet 5.1es hangot kihozni a boxból? amúgy kösz a válaszokat, még nem vettem boxot és pont olyan augusztus fele tervezem szóval megvárom az újakat.
Cooler írta:
..... az én 5.1es hangrendszerem egy Genius SW-5.1 1000....
Húúú bazzzz !
Ez egy elég komoly holminak tűnik.
Ha a hangja is olyan tutti,mint a kinézete és a felszereltsége akkor nagy GRAT hozzá.
Gondolom nem volt 2 fillér.
SAjna én nem tudnék egy ekkora cuccost hová tenni a kis PC-kuckómban,úgyhogy maradt a 2.1 szerkó.
De a lényegre ( és a kérdésre ill. problémára visszatérve ) :
Rendkívül 1szerű a dolgod és több lehetőség is adott.
No. 1 : Figyel a cucc hátulján egy optikai bemeneti csatlakozó (még kábelt is adnak hozzá ... bekakálás).
Azt bepattintod a BOX tévé ( vagy VGA )-kábelébe, amin található egy olyan kimeneti csati ( csak jól eldugva,hihihi ). Ezzel kész is vagy.
No.2 : A szerkó látom bőséggel fel van vértezve mindenféle plusz kábellel és csatlakozóval.
Na,azok közt biztosan akoad egy olyan,aminek egyik végén egy darab 3,5 mm-es sztereo jack ( elvileg zöld ) van és a másik végén
meg 3 darab hasonló dugó van ( elvileg a zöld,rózsaszín és fekete színűek ). Ezután már csak egy olyan átalakító kell,aminek egyik
vége 3,5mm-es sztereó jack aljzat ( ANYUKA ),a másik vége pedig 2 darab ( piros és fehér, tehát a jobb és a bal hang csatornáé )
mono RCA aljzat ( szintén ANYUKA ). Összedugod őket értelem szerűen a BOX tévé ( vagy VGA ) -kábelével és készen is vagy.
De ha műlködik az optikai kábeles verza,kár szenvedni a második megoldással,mert az első 1szerűbb és jobb minőségű is.
Hajrá !!!
A JASPER lapokkal szerelteket.
Új hűtés, 65 nanométeres technológiájú VGA és RAM modul, esetleg némi bonusz feature a pakkban még.
Elvileg változatlan áron,de ismerve a magyar kiskereskedő keselyűket ...
az én 5.1es hangrendszerem egy Genius SW-5.1 1000. de ha esetleg nem lenne ilyen csatlakozó akkor egyáltalán hogy lehet 5.1es hangot kihozni a boxból? amúgy kösz a válaszokat, még nem vettem boxot és pont olyan augusztus fele tervezem szóval megvárom az újakat.
Cooler írta: ... az én 5.1es hangrendszeremen 3 db asszem 3.5mm-es jack van, egyik a front, másik a surround, harmadik a center...
Kérlek írj egy márkát meg egy típusszámot és utánnanézek a dolognak, ígérem.
Mert sajna ez így egy kicsit ködös nekem és hülyeséget meg nem akarok írni...
De így elsőre látatlanba azt tudom mondani,NINCS olyan kábel a boxhoz,amit direkt a surround hanghoz készítettek volna.
Ám biztosan létezik olyan átalakító,amivel megoldható a problem.
Konkretizálj és megoldjuk...
Aha szóval a Jasper mégis létezik,régebben olvastam róla,de aztán valahogy feledésbe merült,meg volt még egy csak annak a nevére nem emlékszem,de ez is érdekes itt ,persze ez abszolut alaptalan,meg messze van ,de az elképzelés érdekes.
hogyan lehet megkülönböztetni pl egy netshopnál hogy az árult Premium Pack az újabb fajta ( azaz hűtésmódosított), vagy a régebbi? mi a különbség tulajdonságokban? vagy már szinte sehol sincs régebbi Premium? mert azt láttam h vannak HDMI-sek meg nem HDMI-sek talán utóbbi a régi fajta elöbbi meg az új? hogy van ez?
Más: az én 5.1es hangrendszeremen 3 db asszem 3.5mm-es jack van, egyik a front, másik a surround, harmadik a center. Ilyen átalakító létezik amivel a VGA kimeneten lévő fehér és piros cuccost átalakítja három ilyenné ami nekem kell?
Cooler írta:
... az én 5.1es hangrendszeremen 3 db asszem 3.5mm-es jack van, egyik a front, másik a surround, harmadik a center...
Kérlek írj egy márkát meg egy típusszámot és utánnanézek a dolognak, ígérem.
Mert sajna ez így egy kicsit ködös nekem és hülyeséget meg nem akarok írni...
De így elsőre látatlanba azt tudom mondani,NINCS olyan kábel a boxhoz,amit direkt a surround hanghoz készítettek volna.
Ám biztosan létezik olyan átalakító,amivel megoldható a problem.
Jah !
Premium Pack van a régebbi (gép+wifi joy+20gb HDD+HD-AV kábel+headset+ethernet kábel+táp+táp kábel)
és az újabb,ami HDMI audió-videó out (kimeneti) porttal IS fel van szerelve..
Mindegyikhez dettó ugynazt a cuccost adják, eltekintve az akciókban esetenként felmerülő bónusz játékoktól. (pl. VIVA PINATA + FORZA 2)
Az újabb fajta tehát csupán a kibővült interface lehetőségében különbözik,valamint abban,hogy másabb felépítésű az alaplapja.
Ez -elvileg- stabilabb,biztonságosabb mülködést hivatott jelenteni,jobb hűtéssel felvértezve.
Ám a valóságban -sajnos- ez nem teljesen így alakúlt.
Mivel a HDMI-porttal szerelt újabb típusú gépek között is előfordúl még mindíg a túlmelegedési probléma. (RED RING DEAD)
Persze ritkábban,de azért a korábbi 11-12% -os meghibásodási arány leszorítása 7%-ra még nem jelent tökéletes megoldást.
Ellenben az újabb gépeknél már jóval ritkább a DVD-olvasó problémája,ami a kezdeti 6-8%-ról leesett 2%-ra,ami üdvözlendő.
Hogy ezen a téren mit módosítottak,azt nem verték nagydobra,de igazából mind1 is...
Szóval az újabb gépek megváltoztatott belsővel és egy plusz A/V (a HDMI ugye) porttal gazdagabbak.
Ám aki még nem vette meg a hőn áhított X360-asát,annak feltétlen azt javaslom,VÁRJON még egy keveset,türelemmel.
Ugyanis hamarosan ( egészen pontosan 2008 augusztus-szeptemberben ) érkezik a legújabb felépítésű változat, a JASPER.
Az újabb felépítésű gépet a TSMC,az ASE és a Nanya cégek tervezi és gyártják az alkatrészeiket.
( gondolom a MS csak összeszerel és értékesít )
Hogy ez mit takar ???
A grafikus magot (ATI Xenos) és a memóriát a jelenlegi 90nm-es technikáról 65nm-esre cserélik.
Ezzel nem csupán a fogyasztás,hanem a hőtermelés is le fog csökkenni, az ígéretek szerint drasztikusan. ( ez hit kérdése csupán )
Áttervezik a teljes hűtési rendszert,amivel teljes mértékben kizárják az ebből a problémából fakadó géphalált.
A további konfigurációbeli változásokról egyenlőre nem szól a fáma,de ismerve az éleződő versenyfutást a
két nagy között ( SONY vs MS a 2. hely megszerzéséért,mivel a NINTENDO toronymagasan vezet a Wii-nek és a DS-nek köszönhetően ) hamarosan ezzel az infóval is ellátják a jónépet.
hogyan lehet megkülönböztetni pl egy netshopnál hogy az árult Premium Pack az újabb fajta ( azaz hűtésmódosított), vagy a régebbi? mi a különbség tulajdonságokban? vagy már szinte sehol sincs régebbi Premium? mert azt láttam h vannak HDMI-sek meg nem HDMI-sek talán utóbbi a régi fajta elöbbi meg az új? hogy van ez?
Más: az én 5.1es hangrendszeremen 3 db asszem 3.5mm-es jack van, egyik a front, másik a surround, harmadik a center. Ilyen átalakító létezik amivel a VGA kimeneten lévő fehér és piros cuccost átalakítja három ilyenné ami nekem kell?
Tudtom szerint Premiumból csak egy verzió van(de mostmár nem vagyok biztos semmiben)
A fekete és a piros jelzésűre mennek a VGA_kábel hang kimenetei,a vékony pici meg megy a hangszórókhoz vagy az erősítőbe.
1szerű.
Tehát ilyen kell,a HD-VGA kábel és a pc-hangszórók közé.
Ezzel tökéletes sztereót vagy surround hangot kapsz.
Attól függően,milyen hangrendszered van.
A hangfalszett 3,5mm-es jack in aljzatához kell csatizni !!! (a mélynyomó-erősítőn vagy az egyik hangszórón van rajta biztosan)
Ez egy nagyon jó minőségű,aranyozott végű kábel,ajánlom mindenkinek.
HAMA márkájú,MédiaMarkt-ban 1250 forintért megtalálható.
Persze,akad belőle "gagyibb" is,ami elvileg tökéletesen megfelel a célra...
Igen bocsi. Sajan mivel a helyesírásom is pocsék ezért ilyenekre nem szoktam figyelni. De majd oda figyelek bocsi. Mongoose
És kösz a infot a zsinor fajtákról tanulságos.
Én egyszer vetem a tescoban 300ft s mikrofont. susulyka szar volt. Lehet zsinoroknál is van ilyen.
Akkor moonges a tied nekem tökéletes elméletielg akkor majd beszéljük meg az üzletet priviben.
Ja igen nem nagy képüsködésből de ha már a nevemet emlegetitek akkor ha nem gond legyek dömigery vagy dömi vagy gery ok?
Nem kell semmit rá szolni( pl bocsi majd leközelebb oda figyelek stb ) kicist alergiás vok rá
Ja.
Akkor bocses.
Én meg a "monges" (vagy mifene) -ért ölök...
Van ám nevem rendes és nagybetűvel kezdődő,ha már ÉN megtiszteltelek,hogy Téged azzal írtalak. Ugye.
Én egyszer vetem a tescoban 300ft s mikrofont. susulyka szar volt. Lehet zsinoroknál is van ilyen.
Akkor moonges a tied nekem tökéletes elméletielg akkor majd beszéljük meg az üzletet priviben.
Ja igen nem nagy képüsködésből de ha már a nevemet emlegetitek akkor ha nem gond legyek dömigery vagy dömi vagy gery ok?
Nem kell semmit rá szolni( pl bocsi majd leközelebb oda figyelek stb ) kicist alergiás vok rá
A drága kábelek azért drágábbak,mert:
1. Igen alacsony oxigén tartalmű vezető anyagból készükltek.
Minnél kevesebb a zsinór anyagában (ami vezeti a jelet) az O2,annál jobb a kép/hang minősége !!!
2. Nagyon jól vannak árnyékolva a zavaró jelektől (földhurkok,áthúzások kizárva),mint pl. egy közelében lévő hangfal mágneses magja,vagy elektrostatikus zörejek,vagy akár egy útjába eső konnektor vagy hálózati elosztó sem zavar be.
3. Kíváló minőségűek a kábel és a csatlakozó közötti rögzítések (forrasztás helyett mechanikus kötés),kizárva a kontakthibákat vagy szakadásokat.
4. VASTAGABB anyagból készülnek,vagyis kisebb az elektonok torlódásának lehetősége,ugyanakkora jelmennyiség esetén.
5. Az 1. ponthoz hasonlóan magas tisztaságú anyagból készülnek a csatlakozók is. ( pl. 24 karátos arannyal futtatják,ami nem is ritka ! )
6. Precíz kialakítású,és ergonómikusabb csatlakozókat készítenek (stabilan a helyén van,nem lötyög,nem hullik szét és nem csúszik le a kezed róla,miközben kihúzod)
7. Sokkal jobban bírják a hajlítást,tekeredést,csavarodást.
8. Általában hoszabbak,mint az olcsóbb tesóik (pl. néha jól jön egy 2-3 méteres RCA kábel a háznál)
9. Valamilyen nevesebb gyártó produktumai,tehát részben a névért is fizetsz,mégha nincs is mögötte plusz tartalom.
Hirtelen ennyi ugrik most be. ( Ó,azok a HI-FI őrült évek...)
Hát 1 ezer forintért nem vennék,mivel ez az a kategória,ahol egyszer költök inkább többet,én 14 vettem ,de soha nem kell vennem egy újjat,szal egyszer többért rendeset ,persze mindenhol a cassa szabja meg a határt,van olcsóbb ,meg drágább is,de 8 ezerért is már vannak korrekt darabok
De a Domi-nak PC monitorhoz kell és nem LCD-hez.
A konzol-stúdiós,amit belinkeltetek,egész príma kábel.
Amit meg a DomiGery linkelt be,a zöld dobozos pont olyan,mint az enyém.
Az a különbség a kettő közt (mármint amiket a Domi lenkelt be),hogy az egyiknek
VGA és RCA kép kimenete is van (a zöld dobozosnak),míg a másiknak csak VGA.
Így azt tényleg csak monitorhoz vagy PC bemenetes tévéhez használhatod.
Míg a sárga RCA dugóval ellátottat RCA-Videó bemenetes tévékre is dughatod.
(Ami azért majd' minden tevén rajta van már,a kicsit régebieken is.)
Amit meg a Prémium gépről írtatok,rendben van.
A Konzol Stúdió megbízható hely,régebbenén is sokat vásároltam ott.
De !
Mostanában NAGYON BUNKÓ PARASZTOK az eladók.
Főleg az újabb gyerekek.
Nekem ennyi a véleményem róluk.
Meg még annyi,hogy ha nem gépet vásárolsz,elég drága a hely (pl. kiegészítők és játékok nagyon nem olcsóak náluk !!!).
De a szervízük szerintem az egyik legjobb a városban.
Gyorsak,igényesek és segítőkészek.
Nekem pl. a DS-emet ingyen javították,pár hónapja,pedig nem volt garis,csak egy kontakthiba volt rajta a fülhallgató kimenetnél.
Pedig 2 órát küzdött vele a srác!
Nekem HDMI van a ps meg a x is,ajánlatos,főleg a LCD -nél érezhető a külömbség,stabilabb,a milisekundumos árnykésések ,contrast,meg ilyenek...,én csak ajánlani tudom
A szerkesztőségi anyagok vírusellenőrzését az ESET programcsomagokkal végezzük, amelyet a szoftver magyarországi forgalmazója, a Sicontact Kft. biztosít számunkra.