Kérjük jelentkezz be!

Xbox, Xbox 360, Xbox One

A Microsoft konzoljai
#299457 kubi 2008. október. 20. 19:47
kubi
Honnan veszed hogy ps3-mon a legszebbb?? ezt te se todd biztosra mer szinte nincs különbség
#299298 Sercli 2008. október. 20. 13:54
Sercli
MIéért?Ahogy nézem ját hozzá egy kis kaja is.. Simán megéri megpróbálni.szerintem...
#299291 Sercli 2008. október. 20. 13:36
Sercli
Akkor szerintem az XBOX 360nál maradok..Találtam is egy oldalt ahol ha töltesz fel videot és a tiédre szavaznak a legtöbben akkor nyerhetsz egyet. Viszonylag kevesen vannak fennt ugyh szerintem érdemes megpróbálni! Én már feldobtam kettőt is.. kfc.indavideo.hu
#299275 Sercli 2008. október. 20. 12:54
Sercli
Sziasztok!

Szerintetek melyik lenne jobb ha PS3-at vennék vagy XBOX360-at?MIndekettő yoo..
#299048 MongooseNX71 2008. október. 19. 18:22
MongooseNX71
Nem hülyék és eléggé értenek az iparhoz.
Egy bukás számukra nem bukás.
A kicsiknek az.
A nagyok meg tanúlnak belőle legfeljebb.

Mondj egy példát a videógame frontról,ami közvetlen bukáshoz vezetett egy céget ?!
A Sega sem a Shenmue miatt bukta el a dolgot, hanem a korát meghaladó technológiával.
Ha az erős vashoz nem CD platformot csapnak a brutális videóteljesítmény mellé,még ma is meghatározóak lennének a piacon.
Ebből a Sony tanúlt,és a PS2-ben már eleve DVD-player lapúlt és nem erőltették már a kezdetétől az
online frontot,hanem megvárták,hogy a technika kiforrja magát.

A Nintendo sem úszott el bele sem az N64 bukása miatt,sem közvetlen utánna a GameCube vesszőfutásába.
A kettő között okosan nyomatták a handheld frontot.
( GBA, GBA-SP )
#299026 MongooseNX71 2008. október. 19. 17:55
MongooseNX71
Sőt !
Már alapból az egy XBOX is veszteséges. Mármint a legyártás - értékesítés viszonylatában.
Vegyünk egy durván forintosított példát:
Te megveszel egy gépet pl. 50ezerért.
Azt az MS kb. 30-35-ért dobja piacra,a többi a kereskedő / disztributor lefölözött haszna.
Tehát az MS kb.35ezerért ad el neked egy boxot,amiért persze Te 50-et fizetsz ki ( a többi a boltosoké )
Node !
Az MS nem 35ezerből gyárt le egy gépet,hanem minimum 40-45ezerből,tehát már eleve az alapoknál bukik.
Akkor hol éri meg neki?
Hát a szoftverek értékesítésénél.
Mert ott bizony minden egyes eladott példányért (akár saját maga fejlesztette,akár nem) kerek 1 dolcsit lenyúl.
Éppen ezért mondjuk egy milliós példányszámban értékesített gaméból az anyacég kerek egy millát kaszál,zéró befektetéssel.
És ez csupán 1db játék.
Mellette ott van még a többi párszáz.
Persze a saját fejlesztésű cuccoknál ( pl. PGR,vagy bármi ami a Microsoft Game Studio égisze alatt született ) teljes és közvetlen haszon az egész szoftver.
Mert pl. egy sikerjátékot összekalapálnak 3 millából ($), eladják darabját kb. 50 dolcsiért.
60ezer eladott game után mindegyik a zsebükre termeli a zsetont.
És egy gyenge középszerű cuccból is röhögve eladnak 100ezret,közepes PR munka mellett.
Vagyis kis matekot követően egyszerűen kijön,hogy egy átlagos bunyós cuccot ha minden huszadik xbox360 tulaj megvesz,már haszon,méghozzá vastagon.
Aztán jöhet a 2. 3. 4. 5.... rész. Az alapok már adottak,a felvevő piac is,tehát dől a lé ezerrel !

Aztán jönnek a bevételek a tartozékok értékesítéséből ( nem véletlenűl olyan kib*szott drágák ám! ) plusz az utángyártott
cuccok ( pl. Saitek XBOX360 kontroller ) licenszeléséből.
Aztán ott van magának a brandnak az eladása,vagyis a reklám bevételek,stb.
Van jópár lyan cucc,ami a 360-assal akarja eladatni magát. ( gondolj csak az 1000 kupakért 1 xbox félékre )

Mindent egybevetve tehát elmondható,hogy az MS azért csak-csak keres "valamennyicskét" a bulin.
Ja,persze és nem csak ezt gyártják,tehát akad háttér dögivel.
És ugyanez megy a Sony oldalán is.
Nem véletlen,hogy a két talpon maradt nagy cég (pl. az Atari, a Sega ugye elhullott,mint hardver gyártó ) mással is foglalkozik.
( Sony = szórakoztató elektronika,film és zenei kiadás, Ms = hardver és szoftver gyártás )
És éppen ezért respektálom a Nintendo -t !
Mert ők a Pikacsus rajzfilmjeiken kívül csupán a videójátékiparból élnek.

És még vmi !
Elemzők azt mondják,hogy átlagosan 20millió eladott hardver (tehát az alapgép) után már minden egyes értékesített készülék
KÖZVETLEN hasznot hoz.
Gondolom,ekkorra válik kiforrottá és megbízhatóvá maga a termék,a gyártósor,a disztribúciós és értékesítési gépezet,
a szervízhálózat és az alkatrészellátás.
#298397 MongooseNX71 2008. október. 18. 19:42
MongooseNX71
Na igen.
De nem azért kell keseregnünk,mert nekik van,nekik meg nincs. (ez szimpla önzés képét mutatná)
Sem nem azért,mert ők ingyen,mi meg pénzért kapjuk meg.
( ha nagyon kéne,nekünk is ingyenbe lenne,úgyhogy ez meg elvi dolog )
Egyszerűen azért,mert rontják az IPAR hatékonyságát.
Hiszen minden kis fejlesztő ezerszer meggondolja,hogy az újító,minden háttértámogatást nélkülöző
fejlesztésébe belevágjon-e.
Amikor kérdéses,hogy megtérül-e a befektetés,ha minden eladott játékra 3 copy jut.
Nincsenek újítások és egyáltalán nincsen annyi fejlesztés,mint 8-10 éve.
Tudom,költségesebb és nehezebb a technikai háttér megteremtése is.
Plussz a marketing munka sem elhanyagolható,ami megintcsak viszi az erőforrásokat,vagyis a pénzt nyeli.
Szóval minnél több a warez,annál kevesebb kedvük lesz a fejlesztőknek eddig ismeretlen utakon járni.
#298217 Cooler 2008. október. 18. 12:15
Cooler
Elég baj ez hogy kiszivárogtak ezek a gamek... Csomó magyar gamernek is nézema profilját és ott figyel a Fable 2, Far Cry 2, Fallout 3... Mostanság a Microsoft nem nagyon lépett fel a warez ellen. Megérdemelnének egy bannolást mindenképp, sőt én még a profiljukat is törölném és ilyenkor van hátrányban a legális szoftvereket vásárló gamer, aki később játszhat csak ezekkel a gamekkel, és ő pedig tisztességesen még fizetett is értük... Eszem megáll...
#297595 MongooseNX71 2008. október. 16. 18:51
MongooseNX71
Szerintem a BOX-ot a warez (is) viszi annyira,amennyire.
De láttunk már olyant,ami ebbe fulladt meg. (Sega DreamCast)
Az oksa,hogy nyugaton (EU) meg távolkeleten (Japán,Korea) nem sikk a warez és kinéznek miatta.
De lefogadom,hogy a földkerekség többi részén (Közép-kelet EU,Oroszok,Amcsik,Közel-kelet (pl. a Törökök) vagy az ázsiai kistigrisek)
virágzik a dolog.

Én a Konzolium-hoz járok a Rózsa utcába,ha muszálj,de egy driver-cserénél több eddig nem volt.
Ök 8ezerböl csinálják,de tudok olyan helyet,ahol 5ezerért golyózzák fel újra az alaplapra a lehámlott cuccost ( Gabriel Trade Kft).
Ám ez utóbbi helyen semmi garit nem vállalnak rá és nem teszik bele a hütésmódosításokat ennyiért.
Nameg marha lassúak (nekem 2 hetet mondtak,pffff....). A Konzólium 2 óra alatt megoldja.
Akkor érdemes oda menni,ha már amúgy is tuningolt a géped,de behalt.

A Game City 2 az Andrássy úttól nem messze van,ugye?
#297574 raikoh 2008. október. 16. 18:19
raikoh
Én a Gamecity 2-ben szoktam intézni,egyszer volt drive kaput,aztán nem tudom mi volt a baja de nem volt kép,egyszer a Microsoft-3led,és most utoljára 3led(azt már nem volt kedvem postázgatni) így bevittem nekik,10e volt,viszonylag korrekt arcok-csak hát ők is szeretik a pénzt-de ki nem.De a legmegbízhatóbbak a ConsoleCorner.Mit szóltok hozzá,boxon virágzik a warez,Fallout3,Far Cry 2,Fable 2 már fent vannak,még egy ok,hogy komolyan elgondolkozzanak a Blu-ray-nen,csak jobban járhatnak,ennyit az újságírókról-korrekt nem
The games have changed, or gamers ?
#297556 MongooseNX71 2008. október. 16. 17:35
MongooseNX71
Akartam mondani ...
Türelmetlenkedsz itten má' !

Aha,éppen rád gondoltam.
Már lenne két bizniszem veled.

Amúgy van olyan,hogy terhelés függö hütéstuning.
Csak akkor tekeri meg atomra a ventiket,ha már izzik az alaplapod.
Alapban szépen a gyári fordulaton ficereg. ( pl. letöltésnél vagy ha kiteszed pause-ba,amíg az asszonyt kiszolgálod )
Nem rosz dolog,de elég kevés helyen csinálják így meg.
Tényleg,Te mennyiból javíttattad és hol? ( már ha nem vok indiszkrét )
#297519 raikoh 2008. október. 16. 16:33
raikoh
Szurkolok bro. Tornázd ki magad profira,én jó kuncsaftod lennék,nekem minden létező probléma előjön.
Igen atomtuti,úgy megy mint a ökör,máér attól félek hogy lefagy a hidegtől
szerk: na kiderült ,az rendben van hogy megy tovább,mert tunningolták a hűtést,és a gép kikapcsolása után 5-6 perc múlva áll le,mi a fene,csak közben megsüketülök
#297514 MongooseNX71 2008. október. 16. 16:27
MongooseNX71
#297511 :: raikoh (2008. október. 16. 16:21)
Hali MongooseN-nagy gáz,hogy a javított boxom úgy jött vissza-eléggé hangos lett(nagyon) és ha kikapcsolom a gépet,még mindíg megy a hűtés,csak akkor áll le a ha kihúzom a tápot,nincs kedvem megint vinni javítani,mert még ezért is pénzt fognak kérni,bár tény ,hogy valamit nem jól csináltak,hosszú távon ez mennyire gáz???
Beletoltak egy atomtutti overcool-t,ami sosem áll le???
Hát akkor vmit rosszul kötöttek be rajta.

Ma esti produkcióm:
Az elsö 3ledes gép-javításom következik. ( wazze,miért nem mülxik a billentyqzetemen a hosszú ö(Q) meg a hosszú ü(p) ... )
A csavaros-leszorítós módszerrel,egy 2 éves gép most halt be havernál és megkért... ( lelke rajta,én szóltam neki !!!!! )
Szurkoljatok !!!
#297511 raikoh 2008. október. 16. 16:21
raikoh
Hali MongooseN-nagy gáz,hogy a javított boxom úgy jött vissza-eléggé hangos lett(nagyon) és ha kikapcsolom a gépet,még mindíg megy a hűtés,csak akkor áll le a ha kihúzom a tápot,nincs kedvem megint vinni javítani,mert még ezért is pénzt fognak kérni,bár tény ,hogy valamit nem jól csináltak,hosszú távon ez mennyire gáz???
#297507 MongooseNX71 2008. október. 16. 16:12
MongooseNX71
#297398 :: MongooseNX71 (2008. október. 16. 10:33)
Citroghost. írta: ... meg butítani ... ... Olyan mintha Blu-Ray filmet próbálnánk DVD-n nézni ...
Aha,olyan lesz. Dehát Ti vagytok a legbüszkébbek arra,hogy a MGS széria igazából a hangulatával és a játékmenetével aláz mindent.Éppen ezért böven ki lennénk vele békülve (akár a 4 DL-DVD -s kiszereléssel is). Nem igazán étem,hogy már megint miért egy olyan ember próbál másokat meggyözni a CSILLI-VILLI grafika mindenekfelett valóságáról,aki komoly gémernek tartja magát. ( és ez biztosan így is van ) Hiszen aki hardcore játékos,éppen az ellenkezöjét (kéne) vallja. ( javíts ki,ha rosszul látom ! ) Persze,nem azt mondom,hogy mindegy,milyen ótvar a gfx. Csak egy erösen középszerq vizuális élmény teljességgel elégnek kéne legyen,ha a gameplay és a fíííling elviszi a hátán a cuccot. Szóval ne problémázzál már ennyit ezen cimbora! Lényeg az,HA lesz ilyen (mondjuk sztem is jó,ha 1% az esélye) ,akkor megin csökken egyel a Sony exkluzívjainak száma. És marad a GT, a Ratchet, a God of War meg talán biztosan 4-5 olyan cím,ami sosem lesz BOX-on,tehát lesz így is még miért irígykednünk a PS felhozatalára. ( csak hogy érezd a respektet szavaimból !!! )
MongooseNX71 írta:

... Persze,nem azt mondom,hogy mindegy,milyen ótvar a gfx.
Csak egy erösen középszer vizuális élmény teljességgel elégnek kéne legyen,ha a gameplay és a fíííling elviszi a hátán a cuccot ...

Én erröl beszéltem,nem arról,hogy a Crysist 640x480-ban, UltraLow beállítások mellett tolom.
( másrészt meg már régesrég nem vok HC gamer ).
#297376 Cooler 2008. október. 16. 07:00
Cooler
multkor olvastam vhol hogy pontosan hány giga az mgs4, 3-4 dvd bőség lenne sőt lehet kevesebb is elég. Aztán merevlemezre való másolhatóság ittis meglesz. Sztem egyáltalán nem kivételezhetetlen, max nem lesz olyan szép. Sztem teljesen reális. Tekken 6, és FFXIII nem voltak legalább ennyire exkluzívak? és most mik? multiplatform...
#297360 MongooseNX71 2008. október. 15. 23:11
MongooseNX71
Hát fijúk ... majd +látjuk.
Végülis volt Sons of Liberty a sima BOX-on és PC-n (asszem),meg Twin Snakes a GameCube-on.
Okés,a Snake Eater csak PS2-re jött.
Végülis...
Az nevet a végén (és sajnálja a másik oldal "megvezetett","becsapott","palira vett" közönségét ) aki utoljára nevet.
Kár a PS fanoknak azon sírniuk,hogy "szegény boxosok már megint be lesznek csapva" !
Majd MI sajnáljuk magunkat. Oksa ?!
Ha igaz lesz,akkor heppi!
Ha csak kacsa,akkor legalább álmodtak szépet néhányan,azt' ennyi.

Technikai oldal? Fizikai képtelenség?
Hát peeeersze hogy az.
A hangsebességre is azt mondták,áttörhetetlen. Az Chuck Yeager és az X-1 mégis megcsinálta.
A fénysebességre maga Einstein (aki gyerekkorában megbukott matekból...) mondta,hogy átléphetetlen.
Már 10 éve tujuk,hogy ez nem így van. ( legfeljebb a Discovery Chanel munkatársainak nem szóltak )
Ma azt hisszük,egyedül vagyunk a világegyetemben és hogy a MGS4 kivitelezhetelen XBOX360-ra.
Ám láttunk már karón varjút.

#297172 Cooler 2008. október. 15. 18:38
Cooler
#297149 :: raikoh (2008. október. 15. 18:09)
Ehhez a hírhez csak annyit hogy most komolyan,aki figyeli a dolgokat,az tudhatja hogy ez mekkora baromság,arról nem is beszélve hogy az említett oldal imádja a flame-t.Maga Kojima kérte meg az embereket,hogy már többet ne is kérdezze senki tőle,ezt a Xboxos dolgot,mert már a sírjába kergetik,csak ezt a boxos média huszárok nem akarják valahogy megérteni .tessék már ezt megérteni kérem szépen,és kicsit reálisan nézni a dolgokat,de majd figyeljétek ott a komenteket,nagy buli lesz...,és aki azeket a hírek megeszi azt is sajnálom
Én megmondom őszintén teljesen szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. De nem néznék nagyot ha igaz lenne elvégre, az FFXIII és a Tekken is legalább ennyire exkluzív címek voltak...
#297170 raikoh 2008. október. 15. 18:37
raikoh
Mi lenne ha kicsit komolyabb oldalakat figyelnétek???? Már sírok ezeken a szövegeken
#297166 kubi 2008. október. 15. 18:33
kubi
van benne valami az 576.hu-on is kinn van:O szoval lehett hogy lesz x-re is