Kérjük jelentkezz be!

Xbox, Xbox 360, Xbox One

A Microsoft konzoljai
#302594 MongooseNX71 2008. október. 25. 16:58
MongooseNX71
Szeretem,amikor Citro egyből "ugrik" a félkomolytalan félmondatokra...
Persze,mindenki tudja,hogy mi a modern és mi az elavult,tehát ez nem képezheti vita tárgyát...
Amúgy megnyugtatlak,egy 300ezres gép sem éri el a PS3 teljesítményét.
Matekozzunk:
BR-meghajtó = 50k (a legolcsóbb!)
Atomtutti VGA = 100k (vagy 2db középfrankó,SLI/Crossfire-be kötve)
Brutális tápegység = 30k (1000W alább nem adom!)
Szupi-proci = 50k (vmi fürge és 4 magos,ugye)
Alaplap = 30k (jóféle,tunningos-hűtős)
4GB RAM = 50k (mondjuk DDR3,hogy haladjunk a korral...)
Ház = 20k (legyünk igényesek!)
HDD = 30k (1TB,naná)
Okés,tudom,hogy ez egy elég gyilkos konfig. De ha egy gépbe sok pénzt fektetsz,a non-plus-ultrát célzod meg,nem igaz?

Amúgy meg sztem xbox360 fronton az lesz,hogy első lépésben megcsinálják a dashboard frissítést,
ami fel lesz készítve már eleve a BR-opcionális fogadására.
Aztán -ha már nem viszik annyira a boxot mint mostanság (tehát a sony vmiért extradurván beelőz)- akkor leállítják ennek a
szériának ( ami mindenki szerint is több már,mint elfogadható minőségű ) a gyártását.
És egy huszárvágással áttérnek a BR támogatású modellekre.
Gondolom,azokkal is probléma mentesen lejátszhatóak lesznek a DL-DVD -ken terpeszkedő (mai) játékok.
És akkor majd az lesz a hiper-elite-ultra-prémium pakk.
Aki nagyot akar az nagyot vesz,nagy pénzért.
Közben szépen kiürítik a DL-DVD driverekkel szerelt gépekkel teli raktárakat és a készletek 1/2-1 év alatt kicserélődnek.
A fejlesztők meg max. átállnak a nagyobb kapacitású médium (BR) adta lehetőségekre.
A gamék már így is elég szépek,a gép grafikus megjelenítése aligha enged már ennél sokkal többet.
Nem mondom,hogy már mindent kihoztak belőle,de max. 6-8% tartalék lehet benne.
Az meg aligha történik meg,hogy a BR-támogatású szériának lecserélik a grafikus magját.
Gondolom ezt a dolgot szerződésben lefektették annó,tehát az X360-hoz életciklusa elejétől a végéig u.a. a VGA kerül gyártásra.
( bukott eleget az AMD-ATi mostanában,nem hagyna egy ilyen bizniszt elbukni )
Szóval a nagyobb tároló kapacitással túl sokat max. a játékok tartalmi bővítésével lehet elérni.
Több CG anim,hosszabb pályák,több játszható karakter,nagyobb világok,stb. (vagy mittomén)

Hjah!
Szerintem meg a winyós-installálgatós baromság az idejemúlt.
Milyen marhaság már az,hogy ahhoz,hogy indíthass egy gamét,fél órán át telepítgeted,negyed órán át konfigurálod a gépedhez
hang/látvány terén,aztán ha ügyi voltál és a géped is úgy akarja elindúl,ahogyan szeretnéd.
Neeeeem!
Gép bekapcs,lemeztálca kinyit,diszket betesz,ajtót becsuk és 1 (egy!!!) percen bellül GAME!
Na,öregem,ez a modernség.
Nem dőlsz a kardodba az idegtől,hogy nem bírja a VGA,nem jók a driverek,szar a gombkiosztás,stb.
Ma,amikor klotyóra is futtába megy az ember (aka. rohanó világban élünk,ugyi) kinek van ideje és türelme vacakolni,hogy
bebootoljon a Windows,vagy települgessen a game ?!

Raikoh!
Van egy szept. 14-én boltolt,jasper alaplapos gépem eladó.
Elég keveset futott,azt is nálam. (2.gépnek,LIVE!-ozáshoz vettem,de nincs rá időm)
Nem flash-elt,nem bannolt,érintetlen,stb. Persze garis még.
A joeystation-ban vettem,60k-ért.
A 60GB winyó már elment róla másnak,a gép 45k-ért elvihető nélküle.
Mondom,ez a legfrissebb verza,nem arcade!
Persze joy,táp,zsinórok meg minden hozzá jön még.
Ha érdekel (vagy valakit) akkor dolj üzit!
#302583 snec 2008. október. 25. 16:45
snec
Talán egy kicsit félreértettél. Én arról beszéltem, hogy a 2 HD konzolban lévő "dolgok" egy mai gamerPC-hez hasonlítva elavultak.
A Blue-Ray-re pedig nincs szükség mert ott (mármint PC-n) kell telepíteni. A PS3 és az X360 ilyen szemszögből igenis elavult. Ez most nem azt jelenti, hogy valami ótvar grafikájú játékok jelenek meg, hanem csak szimplán összehasonlítva egy gamerPC-vel bizony elvérezne mindkettő. (A PS3 hardvere pedig csak elméletben jobb, mint a konkuresé. Na, de befogtam, mert mindjárt elindítok egy flame lavinát, amit nem nagyon akarok...)
#302460 raikoh 2008. október. 25. 13:24
raikoh
Gpety-látom a humor nem az erős oldalad
The games have changed, or gamers ?
#302456 Gegex3 2008. október. 25. 13:11
Gegex3
Igen ezt az oldalt én is ismerem de ez azt írja le,hogyan kell xbox-on keresztül regisztrálni de én az xbox.com keresztül szeretnék, számítógépen.
#302454 snec 2008. október. 25. 13:06
snec
Sztem az új Xbox majd csak 2011 vége és 2012 eleje lesz. Nem kell az ördögöt a falra festeni, hogy már jövőre jön. Ez a generáció egyébként is rövidebb kifutású lesz. A többi platformholder is ugyanilyen tempóban fog váltani, még a Sony is. (El ne higyje senki ezt a 10 éves életciklusos parasztvakítást.)

Citroghost: Pedig elavult......

Gegex3: Ezen az oldaoln minden fontos információ le van írva.
#302452 Gegex3 2008. október. 25. 12:59
Gegex3
Légyszi valaki írja le nagyon részletesen (de tényleg részletes legyen ám), hogyan kell regisztrálni az xbox.com -on keresztül!
#302390 raikoh 2008. október. 25. 11:06
raikoh
Ha valaki megveszi eladom én,úgyis akarok venni egy újat,de lehet hogy már nincs értelme,talán ha várok egy évet ,max. másfelet kidobják a X720-t
#302375 raikoh 2008. október. 25. 10:58
raikoh
Albado-mennyit szánsz rá?? nekem van,igazi veterán
#302366 Laci 2008. október. 25. 10:49
Laci
#302281 :: Albado (2008. október. 25. 01:08)
NIncsen avalakinek EGÉSZ VÉLETLENÜL egy eladó jó minősígő XBOX360-ja?
Már olvastam hátrébb,de nem láttam olyan infót,ami után okosabb lennék! Ezért kérdezem meg! Egyébként ilyen komponens kábelt adnak az XBOX 360 mellé? (tudtommal ilyet igen)
#302281 Albado 2008. október. 25. 01:08
Albado
NIncsen avalakinek EGÉSZ VÉLETLENÜL egy eladó jó minősígő XBOX360-ja?
#302143 MongooseNX71 2008. október. 24. 21:50
MongooseNX71
Komponens kábel kell neked,amit a géphez adnak (kis kapcsoló van rajta,amivel állíthatod,hogy HD vagy SD legyen a kép).
A két hang RCA-t rádugod a házimozi erősítőre (piros + fehér),a maradékot meg a tévébe.
Ha normál képcsöves tévétek van,akkor a tévében csak a sárga dugó jáccik (így kapsz a lerosszabb képminőséget).
Ha kicsit jobb féle,akkor a többi dugót a nekik megfelelő színű aljzatba pattintsd be.

Amúgy meg vegyél LCD vagy Plazma tévét,ami legalább HD-Ready,ahhoz vehetsz HDMI kábelt,de tök fölösleges.
Annak csak a full-HD tévékre kötés esetén van értelmi.
Vagy kösd rá a cuccost egy PC-monitorra.
(utóbbihoz kell HD-VGA átalakító kábelt venned,ami kb. 4-5ezer forint)

Szóval a hagyományos tévén elég ócska képet fogsz kapni,tehát ugrik a dolog HD-KONZOL része.
Csak egy szépnek mondható,felturbózott PS2 grafikát kapsz,kevés kontraszttal és részlettel.
Továbbiakat olvasgasd el az 1-2 nappal ezelőtti,kimerítő eszmecserénkben,ugyanezef topikban.
( OLVASSÁÁÁÁ MÁÁÁÁ VISSSSZAAAA !!!!!! )
#302133 MongooseNX71 2008. október. 24. 21:41
MongooseNX71
NEM ADNAK !!!
MIVEL A JOY-HOZ NEKED MAGADNAK KELL A 2DB AA ELEMET / AKKUT BIZTOSÍTANOD.

Amennyiben külön veszel aksit,ahhoz sem kapsz töltő kábelt,csak és kizárólag a Play & Charge Kit-hez kapsz USB-csatis töltő kábelt.

OFF: Már bocsesz,de aki nem ért hozzá,miért ír marhaságot ??????
#302129 Laci 2008. október. 24. 21:39
Laci
#302115 :: Laci (2008. október. 24. 21:21)
Akkor jó. Köszi a választ!
Kellene HDMI kábel ahhoz,hogy kihasználjam a házimozinkat?De a tévénk nem LCD!!
#302115 Laci 2008. október. 24. 21:21
Laci
#302113 :: Mr. Hyro (2008. október. 24. 21:19)
Egészen biztos. Énis nemrég olvastam. Természetesen adnak hozzá.
Akkor jó. Köszi a választ!
#302113 Mr. Hyro 2008. október. 24. 21:19
Mr. Hyro
#302104 :: Laci (2008. október. 24. 21:08)
Az XBOX360-hoz adnak joypad töltőt a csomagban?
Egészen biztos. Énis nemrég olvastam. Természetesen adnak hozzá.
#301560 MongooseNX71 2008. október. 24. 05:16
MongooseNX71
Az MS közleménye szerint a 60GB-s Prémium gépek esetében a meghibásodási ráta az Arcade 7%-áról 2,8%-ra esett vissza az elmúlt 2 hónapban. (mármint gondolom a bejelentetteké) Szóval csak innen veszem ezt.
Mellesleg az sem mind1,hogy a dvd-drivert pörgeti a cucc,amíg mondjuk GTA4-ezel,vagy a winyóról szedi a cuccoshoz az adatokat. Gondolom,te sem szeretnéd,ha a pécéd állandóan tekerné a dvd-meghajtódat...
#301520 MongooseNX71 2008. október. 23. 22:34
MongooseNX71
Persian Warrior !

Gondolkozzál már 1 kicsikét,mielőtt hüleségeket beszélel !!!
+10ezerért kapsz egy 60GB winyót,arra pakolhatsz minimum 100 arcade gamét.
Plusz még kapsz egy sokkal jobb tápegységet,stabilabb gépet.
( úgy tudom,a legújabb alaplapokat csak a 60Gb verzióhoz szerelik. de javítson ki,aki jobban tudja ! )

Az arcade-hoz adott bónusz lemez meg ha annyira hiányzik (tizenegynéhány DEMO van rajta,meg 3 teljes játék talán),
elárulom,azok a gamék a 60GB változat winyóján is fent vannak gyárilag + még vagy 5-6 teljes verzás game.
De ha maga a lemez hiányozna, 500 forintért küldök egyet. (kb. annyit ér)
#301438 Cooler 2008. október. 23. 21:01
Cooler
#300642 :: MongooseNX71 (2008. október. 22. 18:43)
Kb. 15k HUF / 12 hónap. 6-7k HUF / 6 hónap. 4-5k HUF / 3 hónap. De a box oldalán (ami a sima netről elérhető) megtalálod EU-ban. (lehet,a magyar lokációnál forintban is kiírják) venni én nem tudom,hol tudnál,mivel hivatalosan itthon nincs,nem elérhető. Esetleg valamelyik konzol-szaküzletben bújkál egy-kettő a pult alatt. (576 kizárva !! ) Ám a leg1szerűbb,ha regisztrációt és az első díjmentes GOLD-hónapot követően a LIVE csatlakozásodon keresztűl PayPal-módon fizetsz. Talán úgy a legolcsóbb,mert itthon még rápakolnak jópár ezrez a kiskereskedők tuttira.
12 hónapos goldot az überkonzoltól érdemes venni. 10 rugó és amikor feltöltöttem láttam hogy igazából 12+1 hónapos a kód. És nagyon gyorsak azt is hozzáteszem: 2 órakor kb felhívtam mondta hogy dobjak egy emailt mindennel átutaltama zsét rá egy órára, beszkenneletem a bizonylatot és röpke 2 órán belül (megrendeléstől számított idő) már kódom volt. Melegen ajánlom őket!
#301091 MongooseNX71 2008. október. 23. 11:31
MongooseNX71
Raikoh !
I honorable for this !!!

CJ !
"Sajna" vannak az életben olyan esetek,amikor valaki megtehetne sokmindent (erre-arra mehetne,ezt-azt vehetne,stb.) de előfordúlnak gyakran mindezeknél nagyobb prioritást élvező dolgok. Többek közt én is hasonló okokból nem tartok 20+ ezer GameScore-nál,
mint az alant hozzászóló kolléga.
Asszem,mostanában nálam előrébb való a family boldogságának és boldogulásának előrébb vitele.
Úgyhogy talán 30egynéhány év múlva,ha majd nyugdíjba vonulok beruházok majd egy full retro PS3-ra (mekkora poén lenne már).
Aztán a szőlő kapálgatás,fűnyírás,meg a teraszon - hintaszékemben pipafüstbe burkolózás közbeni - tespedésen túl jut majd időm arra is.
Együtt fogjuk nyomatni az unokákkal,heh !!!!
#301014 raikoh 2008. október. 23. 04:58
raikoh
Megvan az 1000. achievementem 20135 gamescore,ha ja igazi achievement whore vagyok
CJ-na mi van mégis beruházunk erre a "hulladékra"
#301003 MongooseNX71 2008. október. 23. 00:27
MongooseNX71
Nekem meg egy PS3 a 360-as mellé.
Majd eccer.

( a szomszéd füve meg amúgy is mindíg zöldebb,nem? )

"kicsit" OFF,de ha már fű és fűnyírás,lesd meg itt ezeket az egészen extrém "célszerszámokat"

#300982 MongooseNX71 2008. október. 22. 23:27
MongooseNX71
SD és HD felbontások közti demonstráció gyanánt:

az nVidia részéről látható,hogy az SD kevésbé kontrasztos,tompább és életlenebb képet ad.

az ITV műsoráról levett sportközvetítés képén pedig a pixelszámok közötti differencia ütközik ki szembetűnően.

itt pedig mindkét jelenség egyszerre érződik a látványon.

Mindent egybevetve a HD-konzolos élmény kihagyásával kevésbé kontrasztos,színekben telítetlen,részletekben szegényebb képet kapsz.
( pl. az apróbetűs szövegeket el sem tudod majd olvasni! )