Szeretem,amikor Citro egyből "ugrik" a félkomolytalan félmondatokra...
Persze,mindenki tudja,hogy mi a modern és mi az elavult,tehát ez nem képezheti vita tárgyát...
Amúgy megnyugtatlak,egy 300ezres gép sem éri el a PS3 teljesítményét.
Matekozzunk:
BR-meghajtó = 50k (a legolcsóbb!)
Atomtutti VGA = 100k (vagy 2db középfrankó,SLI/Crossfire-be kötve)
Brutális tápegység = 30k (1000W alább nem adom!)
Szupi-proci = 50k (vmi fürge és 4 magos,ugye)
Alaplap = 30k (jóféle,tunningos-hűtős)
4GB RAM = 50k (mondjuk DDR3,hogy haladjunk a korral...)
Ház = 20k (legyünk igényesek!)
HDD = 30k (1TB,naná)
Okés,tudom,hogy ez egy elég gyilkos konfig. De ha egy gépbe sok pénzt fektetsz,a non-plus-ultrát célzod meg,nem igaz?
Amúgy meg sztem xbox360 fronton az lesz,hogy első lépésben megcsinálják a dashboard frissítést,
ami fel lesz készítve már eleve a BR-opcionális fogadására.
Aztán -ha már nem viszik annyira a boxot mint mostanság (tehát a sony vmiért extradurván beelőz)- akkor leállítják ennek a
szériának ( ami mindenki szerint is több már,mint elfogadható minőségű ) a gyártását.
És egy huszárvágással áttérnek a BR támogatású modellekre.
Gondolom,azokkal is probléma mentesen lejátszhatóak lesznek a DL-DVD -ken terpeszkedő (mai) játékok.
És akkor majd az lesz a hiper-elite-ultra-prémium pakk.
Aki nagyot akar az nagyot vesz,nagy pénzért.
Közben szépen kiürítik a DL-DVD driverekkel szerelt gépekkel teli raktárakat és a készletek 1/2-1 év alatt kicserélődnek.
A fejlesztők meg max. átállnak a nagyobb kapacitású médium (BR) adta lehetőségekre.
A gamék már így is elég szépek,a gép grafikus megjelenítése aligha enged már ennél sokkal többet.
Nem mondom,hogy már mindent kihoztak belőle,de max. 6-8% tartalék lehet benne.
Az meg aligha történik meg,hogy a BR-támogatású szériának lecserélik a grafikus magját.
Gondolom ezt a dolgot szerződésben lefektették annó,tehát az X360-hoz életciklusa elejétől a végéig u.a. a VGA kerül gyártásra.
( bukott eleget az AMD-ATi mostanában,nem hagyna egy ilyen bizniszt elbukni )
Szóval a nagyobb tároló kapacitással túl sokat max. a játékok tartalmi bővítésével lehet elérni.
Több CG anim,hosszabb pályák,több játszható karakter,nagyobb világok,stb. (vagy mittomén)
Hjah!
Szerintem meg a winyós-installálgatós baromság az idejemúlt.
Milyen marhaság már az,hogy ahhoz,hogy indíthass egy gamét,fél órán át telepítgeted,negyed órán át konfigurálod a gépedhez
hang/látvány terén,aztán ha ügyi voltál és a géped is úgy akarja elindúl,ahogyan szeretnéd.
Neeeeem!
Gép bekapcs,lemeztálca kinyit,diszket betesz,ajtót becsuk és 1 (egy!!!) percen bellül GAME!
Na,öregem,ez a modernség.
Nem dőlsz a kardodba az idegtől,hogy nem bírja a VGA,nem jók a driverek,szar a gombkiosztás,stb.
Ma,amikor klotyóra is futtába megy az ember (aka. rohanó világban élünk,ugyi) kinek van ideje és türelme vacakolni,hogy
bebootoljon a Windows,vagy települgessen a game ?!
Raikoh!
Van egy szept. 14-én boltolt,jasper alaplapos gépem eladó.
Elég keveset futott,azt is nálam. (2.gépnek,LIVE!-ozáshoz vettem,de nincs rá időm)
Nem flash-elt,nem bannolt,érintetlen,stb. Persze garis még.
A joeystation-ban vettem,60k-ért.
A 60GB winyó már elment róla másnak,a gép 45k-ért elvihető nélküle.
Mondom,ez a legfrissebb verza,nem arcade!
Persze joy,táp,zsinórok meg minden hozzá jön még.
Ha érdekel (vagy valakit) akkor dolj üzit!
Talán egy kicsit félreértettél. Én arról beszéltem, hogy a 2 HD konzolban lévő "dolgok" egy mai gamerPC-hez hasonlítva elavultak.
A Blue-Ray-re pedig nincs szükség mert ott (mármint PC-n) kell telepíteni. A PS3 és az X360 ilyen szemszögből igenis elavult. Ez most nem azt jelenti, hogy valami ótvar grafikájú játékok jelenek meg, hanem csak szimplán összehasonlítva egy gamerPC-vel bizony elvérezne mindkettő. (A PS3 hardvere pedig csak elméletben jobb, mint a konkuresé. Na, de befogtam, mert mindjárt elindítok egy flame lavinát, amit nem nagyon akarok...)
Sztem az új Xbox majd csak 2011 vége és 2012 eleje lesz. Nem kell az ördögöt a falra festeni, hogy már jövőre jön. Ez a generáció egyébként is rövidebb kifutású lesz. A többi platformholder is ugyanilyen tempóban fog váltani, még a Sony is. (El ne higyje senki ezt a 10 éves életciklusos parasztvakítást.)
Citroghost: Pedig elavult......
Gegex3: Ezen az oldaoln minden fontos információ le van írva.
NIncsen avalakinek EGÉSZ VÉLETLENÜL egy eladó jó minősígő XBOX360-ja?
Már olvastam hátrébb,de nem láttam olyan infót,ami után okosabb lennék! Ezért kérdezem meg! Egyébként ilyen komponens kábelt adnak az XBOX 360 mellé? (tudtommal ilyet igen)
Komponens kábel kell neked,amit a géphez adnak (kis kapcsoló van rajta,amivel állíthatod,hogy HD vagy SD legyen a kép).
A két hang RCA-t rádugod a házimozi erősítőre (piros + fehér),a maradékot meg a tévébe.
Ha normál képcsöves tévétek van,akkor a tévében csak a sárga dugó jáccik (így kapsz a lerosszabb képminőséget).
Ha kicsit jobb féle,akkor a többi dugót a nekik megfelelő színű aljzatba pattintsd be.
Amúgy meg vegyél LCD vagy Plazma tévét,ami legalább HD-Ready,ahhoz vehetsz HDMI kábelt,de tök fölösleges.
Annak csak a full-HD tévékre kötés esetén van értelmi.
Vagy kösd rá a cuccost egy PC-monitorra.
(utóbbihoz kell HD-VGA átalakító kábelt venned,ami kb. 4-5ezer forint)
Szóval a hagyományos tévén elég ócska képet fogsz kapni,tehát ugrik a dolog HD-KONZOL része.
Csak egy szépnek mondható,felturbózott PS2 grafikát kapsz,kevés kontraszttal és részlettel.
Továbbiakat olvasgasd el az 1-2 nappal ezelőtti,kimerítő eszmecserénkben,ugyanezef topikban.
( OLVASSÁÁÁÁ MÁÁÁÁ VISSSSZAAAA !!!!!! )
Az MS közleménye szerint a 60GB-s Prémium gépek esetében a meghibásodási ráta az Arcade 7%-áról 2,8%-ra esett vissza az elmúlt 2 hónapban. (mármint gondolom a bejelentetteké) Szóval csak innen veszem ezt.
Mellesleg az sem mind1,hogy a dvd-drivert pörgeti a cucc,amíg mondjuk GTA4-ezel,vagy a winyóról szedi a cuccoshoz az adatokat. Gondolom,te sem szeretnéd,ha a pécéd állandóan tekerné a dvd-meghajtódat...
Gondolkozzál már 1 kicsikét,mielőtt hüleségeket beszélel !!!
+10ezerért kapsz egy 60GB winyót,arra pakolhatsz minimum 100 arcade gamét.
Plusz még kapsz egy sokkal jobb tápegységet,stabilabb gépet.
( úgy tudom,a legújabb alaplapokat csak a 60Gb verzióhoz szerelik. de javítson ki,aki jobban tudja ! )
Az arcade-hoz adott bónusz lemez meg ha annyira hiányzik (tizenegynéhány DEMO van rajta,meg 3 teljes játék talán),
elárulom,azok a gamék a 60GB változat winyóján is fent vannak gyárilag + még vagy 5-6 teljes verzás game.
De ha maga a lemez hiányozna, 500 forintért küldök egyet. (kb. annyit ér)
Kb. 15k HUF / 12 hónap.
6-7k HUF / 6 hónap.
4-5k HUF / 3 hónap.
De a box oldalán (ami a sima netről elérhető) megtalálod EU-ban.
(lehet,a magyar lokációnál forintban is kiírják)
venni én nem tudom,hol tudnál,mivel hivatalosan itthon nincs,nem elérhető.
Esetleg valamelyik konzol-szaküzletben bújkál egy-kettő a pult alatt. (576 kizárva !! )
Ám a leg1szerűbb,ha regisztrációt és az első díjmentes GOLD-hónapot követően a LIVE csatlakozásodon
keresztűl PayPal-módon fizetsz.
Talán úgy a legolcsóbb,mert itthon még rápakolnak jópár ezrez a kiskereskedők tuttira.
12 hónapos goldot az überkonzoltól érdemes venni. 10 rugó és amikor feltöltöttem láttam hogy igazából 12+1 hónapos a kód. És nagyon gyorsak azt is hozzáteszem: 2 órakor kb felhívtam mondta hogy dobjak egy emailt mindennel átutaltama zsét rá egy órára, beszkenneletem a bizonylatot és röpke 2 órán belül (megrendeléstől számított idő) már kódom volt. Melegen ajánlom őket!
CJ !
"Sajna" vannak az életben olyan esetek,amikor valaki megtehetne sokmindent (erre-arra mehetne,ezt-azt vehetne,stb.) de előfordúlnak gyakran mindezeknél nagyobb prioritást élvező dolgok. Többek közt én is hasonló okokból nem tartok 20+ ezer GameScore-nál,
mint az alant hozzászóló kolléga.
Asszem,mostanában nálam előrébb való a family boldogságának és boldogulásának előrébb vitele.
Úgyhogy talán 30egynéhány év múlva,ha majd nyugdíjba vonulok beruházok majd egy full retro PS3-ra (mekkora poén lenne már).
Aztán a szőlő kapálgatás,fűnyírás,meg a teraszon - hintaszékemben pipafüstbe burkolózás közbeni - tespedésen túl jut majd időm arra is.
Együtt fogjuk nyomatni az unokákkal,heh !!!!
az nVidia részéről látható,hogy az SD kevésbé kontrasztos,tompább és életlenebb képet ad.
az ITV műsoráról levett sportközvetítés képén pedig a pixelszámok közötti differencia ütközik ki szembetűnően.
itt pedig mindkét jelenség egyszerre érződik a látványon.
Mindent egybevetve a HD-konzolos élmény kihagyásával kevésbé kontrasztos,színekben telítetlen,részletekben szegényebb képet kapsz.
( pl. az apróbetűs szövegeket el sem tudod majd olvasni! )
A szerkesztőségi anyagok vírusellenőrzését az ESET programcsomagokkal végezzük, amelyet a szoftver magyarországi forgalmazója, a Sicontact Kft. biztosít számunkra.