Kérjük jelentkezz be!

Xbox, Xbox 360, Xbox One

A Microsoft konzoljai
#256792 snec 2008. augusztus. 12. 13:30
snec
Még Augusztusban meg fog jelenni az új X360 kiszerelés, ami a Premium csomagot váltja, Pro névre keresztelve, 60 Gb-os winyóval, 20 GB-os helyett. A pontos dátumot sajna nem tudom, csak annyit, hogy augusztusban. Nemhiába, rövid az eszem.
Ezen a helyen (ha valakit érdekel), akkor utána nézhet, hogy milyen lett az új 360 belseje.
#256788 snec 2008. augusztus. 12. 13:21
snec
MongooseNX71: A Heavy Rain az egy Quantic Dream (ők rakták össze anno a Fahrenheitet) által fejlesztett játék. Sony exkluzív cím, ezért a PS3 tulajok várják mint a megváltót, kábé úgy, mint mi az Alan Wake-t.

#254918 MongooseNX71 2008. augusztus. 10. 10:55
#254868 MongooseNX71 2008. augusztus. 10. 02:13
MongooseNX71
Hát,ha PS3 lenne,akkor persze én is nyúznám MGS-t,Uncharted-et,MotorStorm-ot meg Resistance-ot.
Aztán asszem annyi.
Meg esetleg a Ratchet (az jó volt PS2-n is) meg az F1-et,mert az nekünk 1enlőre még nincs.
Heavy Rain totál passz,kiesik nekem. Asszem vmi nagyonmulti-móka és meg szingli-párti vagyok. Max racing megy multiban nálam.
Little Big planet meg megint vmi túl innovatív cucc,mint annó GC-ra a Pikmin volt.
Baromi cuki,baromi okos,csak a jónépnek túl nagy benne a nagybüdös szabadság.

A game fejlesztés meg már réges-rég nem úgy megy,hogy összeugrik egy team,hogy "nosza,csináljunk vmit".
Aztán meg azon küzdenek,hogy eladhassák vmi kiadó féleségnek,legyen bármilyen ütősre sikeredett is a produktum.
Áhhh...lejárt idők.
A kiadó keres gyártót vagy maximum legyártásra utasítja vmelyik belső csapatát.
Aztán ennyi. Amilyen lesz,olyan lesz.
Persze,ajánlatos a cuccnak jól sikerülnie -vagy minimum átlagosan-,mert akkor ugrik a további megrendelés és mehet a csapat a
szélrózsa minden irányába.

Annak viszont örülök,hogy jönnek a színvonalas multiplatform cuccok. Én a Bionic Commando-t várom már nagyon,azokon túl,amiket Te is emlegetél persze...

Nem kéne előre temetned sem az Alan Wake-et,sem a Too Human-t,sem a Halo Wars-t.
Ez olyan,mntha előre lehúznánk a GT5-öt. Értelmetlen ...
És a PGR-el sem értem,mi bajod?
Valószerűbb a vezetési élmény benne,mint bármelyik csillivilli árkád -nál. (mint pl. a Grid vagy a Burnout )
Kel még jó cím? Ott a Condemned,ami nagyon tutti hangulatú cucc (1. és 2. is)
Vagy a Dead Rising,ha már "horror"-nál tartunk.
FF meg amíg nem jön,épp elég a Lost Odyssey is.
És fölösleges a PC portokat felhoznod.Nincs mindenkinek olyan szintű erőműve,hogy nextgen minőségben élvezhesse PC-n.
Akinek van konzolja,úgyis azzal tolja végig. (pl. GoW,Grid,GTA4,Oblivion - legalábbis nekem )
( na jó, nálam az Overlord és a Mass Effect kivétel,mert magyarúl azért csak jobb PC-n )
#254863 raikoh 2008. augusztus. 10. 01:10
raikoh
Na jó akkor legyen-FF13-na már most esődlegesen Ps -re van fejlesztve,x-verziót még el se kezdték,tehát ha még kész is lesz,megint kell várni amíg x-re is megoldják(azt hogy hogyan még ők se tudják ,de mindegy) Too Human-na már most látom milyen gyenge lesz,mivel a preview-k alapján harmat gyenge-de legyen,ok,még esély van,Halo Wars.ne viccelj,a videók alapján tiszta átlag,meg már itt kéne lennie-de várom hátha,Alan Wake egy másik telenovela,Banjo-na erre kiváncsi leszek-talán még ő.PGR-t kb. 10perc után kidobtam a gépből ,Forza jó volt,Ninja Gaiden van ps-re is ,és a 2. is kap portot, Overlord van ps-re is Viking az egy vicc-ezek a jó játékok,nekem nem.Uncharted az igen ,MGS a nyitó képernyőjével haza vág mindenkit,Ratchet and Clank-ha már platform,és szép,Ressistance 2-60 fős multi,8 személyes külön álló campaign,a játékon kívül,LittleBigPlanet-sehol nem látott szabadság,Heavy Rain bizony mostanába beindultak az infók,team ICO,......blablabla
Ace Combat-ott nem lehet multizni,mert jönnek a japánok,és vége a mókának
Én se nem attól tartok,hogy a casual felemésztené a lényeget,de bizony kis cégek már nem mernek "más" játékokat csinálni,mert ez a társaság már nem veszi meg,ezért rengeteg átlag cuki játék jön
De még jó hogy jön nekünk a Silent Hill,Dead Space,PoP,Tomb Raider-és remélem mindenki aki teheti megveszi,és GoW2 mindenkit szétfűrészelek kár hogy nem lehet csinálni klánt,lenne egy PGO klánunk
The games have changed, or gamers ?
#254837 MongooseNX71 2008. augusztus. 09. 23:33
MongooseNX71
Naés? Ha eddig készültek?
De legalább már megvannak.
Pl. a Ninja2,Mass Effect,meg novemberre a GearsOfWar 2 és hamarosan a Fable2 is.
Meg persze Too Human,Halo Wars,Alan Wake,Banjo-Kazoie,stb.
Neked milyen "nagy cím" érkezik a PS3-ra?
Az FF13 lesz nekünk is. A GT-ről,GodOfWar3-ról és KillZone2-ről már 100éve tudni,hogy lesz.
A többi komolyság (mint pl. Rage, Red Faction 2, Bionic Commando, SoulCalibur 4) meg multiplatform.
Mondj MOST egy épkézláb PS3 only autóversenyt ! Én mindjárt kettőt is tudok,ami 360-ra van: PGR,Forza.
Mondj egy jó bunyós cuccot,amit CSAK PS3-on kapsz meg ! Én mondok legalább kettőt: Ninja Gaiden, DoA.
Vagy valami középkori cuccra vágysz? Overlord vagy Viking. ( Oblivion multi,ugye )

Egy szó,mint száz.
A vason vitázni teljesen érdektelenné vált.
A mérleg nyelvét úgyis a játékok fogják elbillenteni.
És most ez a meccs nagyon errefelé áll nyerésre.
Persze,lehet bárki önjelölt Nostradamus.
( ja, szerintem is a magyarok nyerik a következő foci vébét ... OFF )
De a jóslatok, a kívánságok meg a TÉNYEK közé nem szabad egyenlőségjeleket pakolni.
Főleg nem érzelmi alapon.
( pháhhh ... én beszélek ??? )

És még valami :
Mit is nevezünk Casual -nak ?
Azt,aminek nincs túlbonyolítva a kezelése ?
Azt,amihez nem kell gépészmérnöknek lenni,hogy megtaláld az optimális beállításokat ?
Vagy azt,ahol könnyebben érsz el sikereket,mintha vért izzadva köpködnél a 20-ik restart után ?
Vagy alles zusammen ma már mindent leCASUAL-ozunk,mert ez a divatos?
Nem értem,hol itt a baj?
Aki Casual-ra vágyik,megtalálja. ( hadd legyen már neki is jó néha, nem ?! )
Aki meg HC gamer,az is a magának valóval fog nyomúlni.
Én is HC gamernek tartom magam,de ha csak 10 percem van kikapcsolni az agyam és feltöltődni,akkor előszedem a
Peggle-t vagy a Jevel Quest-et és azzal pötyögök kicsit.
( persze nekiállhatnék mosogatni vagy kocsit mosni is ... lehet,értelmesebb volna OFF )
A srácok is szívesebben nézik,mintha a Grid-del csúsztatnék vagy az Ace Combat-tal rakétáznék ezerrel.
Nem tartok attól,hogy a Casual réteg kiszolgálása a HC halálát okozná.
Mindíg is lesznek Doom-ok,Halo-k,GTA-k meg MGS-ek,amik Nekünk szólnak.
Legfeljebb a gyártó cég szedi meg magát még egy kicsit.
És ez miért baj?
Legalább lesz miből PS4-et meg XboxNext-et faragni.
#254387 raikoh 2008. augusztus. 09. 17:23
raikoh
Én boldog lennék,ha úgy lenne,de idén se kaptunk igazi új címeket,GoW2,Fable 2-ezeket már 2 éve mindenki tudja hogy jönnek,hol vannak a beígért nagy új címek???? A Sony nál legalább tudom ,hogy készülnek,még ha folyamatosan csúsznak is,de x-nél mi jön?Majd elvarázsolnak a Mass Effect 2,Gow 3-mal?? Igazi húzós címek kellenek,Banjo-n kívül semmi nem lepett meg,hadonásznak nekem itt a avatarokkal,csomó casual ,igazi hc címek kellenek nekem,amit a ps lassan leszállít ,a Ninja Gaiden 2 kívül nem igen kaptam sokat
#254350 hobbeKiller 2008. augusztus. 09. 16:56
hobbeKiller
raikoh: És szerinted a boxra nem lesznek akkor is legalább akkora húzócímek, mint psre? Nem fogja hagyni a Microsoft, hogy amíg ki nem jön az új box előnyt szerezzen a Sony a nagy címekkel.
#254308 Cooler 2008. augusztus. 09. 16:05
Cooler
#254294 :: raikoh (2008. augusztus. 09. 15:30)
ÓÓÓ jajjaajjaaj- ,most magatokat nyugtassátok ??? Majd 2009-10 környékén megnézzük ki-merre. Hol vannak a nagy címek??-nyugalom,jönni fog minden
Hát nekem az Xbox játékai sokkal jobban bejönnek mint a PS-é... PS exkluzívok közül egyik se érdekel, max a Killzone 2, de tudok élni nélküle is. De Xboxon olyanok vannak amik nagyon bejönnek: Halo, Fable, Gears Of War... Amik pedig multi címek azokat Boxon is tom jáccani Igen és most fog jönni hogy ezek csak egy darabig exkluzívok megjelennek pc-re is... és? Ha konzolon jáccol akkor csak a Boxon tucc ezekkel. hiába vennék PS3-at mert ott ezek nincsenek. Helyette van sok japán húzottszemű akárki, meg Metal Gear Solid amit sose bírtam, van Grand Turismo ami jó de van más jó versenyjáték is, szal... PS3 köszi nem nah jó azé ha vki ingyé adna egyet azé elfogadnám (húsgrillezéshez jó lenne XD)
#254294 raikoh 2008. augusztus. 09. 15:30
raikoh
ÓÓÓ jajjaajjaaj- ,most magatokat nyugtassátok ???
Majd 2009-10 környékén megnézzük ki-merre.
Hol vannak a nagy címek??-nyugalom,jönni fog minden
#254160 MongooseNX71 2008. augusztus. 09. 12:33
MongooseNX71
Még jó,hogy az. csak hát minek...

Emlékeztek az N64-re?
Léptékekkel jobb volt technikailag,mint a PSX.
Csak éppen 2 dolgon bukott meg.

1. Az adathordozó cartridge-rendszer -> kevés kapacitás,korlátozott lehetőségek (de azért pl. a Zeldák odaba**tak rendesen )
2. A szegényes játékfelhozatal (hiába a nagy címek,ha azokon túl semmi említésre méltó... )

Hát most én itt is ezt látom.
Az 1. pont mondjuk a PS3 esetében nem igaz,sőt,talán az egyetlen komoly fegyvertény ami a platform javára szól.
Vagyis a BR-meghajtó.
De a 2. pont tökéletesen igazolódni látszik itt is.
Hiába a nagy címek (már ami EDDIG megjelent exkluzív cucc,pl. MGS4),egyedül nem viszik el a vasat a hátukon.
Az XBOX Classic-nak is kevés volt egy-két HALO meg Dead or Alive ( persze volt még sok-sok nagy cím,de ezeket biztos mindenki ismeri ).
Aki bevállalta az előző konzolgenerációk "veszteseit" ( mert hiszen a PS1 és 2 vitathatatlanúl mindent vitt akkoriban !!! )
a maguk idejében - akár az XBOX-ot,akár az N64-et,de ide említhetném a Sega DC-t is - tisztában volt a képességeivel és az
általuk nyújtott többlet szolgáltatásokkal.
Az N64 esetében a grafikai előrelépés (pl. az élsimítás) valamint az analóg kontoll bevezetése,
a Sega DC esetében az Online lehetőségek megteremtése,a VMU támogatás és a következő generációs grafikai effektek megjelenése,
az XBOX-nál a HDD-s háttértár,a még erősebb online támogatás és a generáció legszebb vizualitása.
De mindezek akár együttesen sem lettek volna képesek überelni a Sony gépeinek JÁTÉKTÁMOGATÁSÁT.
A kialakult és az újonnan bevezetett brandek (pl. GT,MGS,Jak&Daxter,Ratchet,SingStar,DevilMayCry,GodOfWar,FinalFantasy,Tekken,stb.) vásárlásra ösztönző ereje megmutatkozott.
Mert szinte midegyik cím -legyen patinásan hangzó avagy mindaddig ismeretlen- adott újat a vásárlóknak.
Nem csak egy feltupírozott fojtatás vagy egy instant élvezetet nyújtó eszköz volt,hanem hosszan elnyújtott,kéjes orgazmus.
Emléxem,mindenki istenként várta a GranTurismo 2-t vagy pl. a ResiEvil 3-at. Bár komoly eladásokat produkáltak,mégis csúnyán
megbuktak a felhasználók szemében.
És nem azért,mert kevesebbek vagy rondábbak voltak,mint az elődeik. Hanem azért,mert elvéreztek a "kilóra-többet-adunk" oltárán.
Mennyiségileg több volt,de semmivel sem volt ízletesebb falat egyik sem,mint az elődje.
A kutya pedig itt van elásva kérem.
A PS3 smmivel sem ízletesebb,semmivel sem kelti fel JOBBAN az érdeklődést,mint az elődje.
Nincs olyan eszköz a kezében,amivel ezt megtehetné.
HD felbontás? A rivális is tudja.
Blu-Ray támogatás ? Vajon hányan vesznek ( ma még ! ) olyan filmeket,amikor virágzik a DVD-piacm és a filmletöltés kora.
Mozgásérzékelős kontroll ? Azt meg a másik rivális tudja ( sokkal jobban ).
Díjmentes és nyitott online lehetőségek ? Már aki igénybe veszi. A felhasználók elenyésző része.
Szóval csak ezek miatt nem vennénk PS3-at.
Hanem a játékokért annál inkább.
De hol van a következő WRC,GranTurismo,FF vagy GoW? Hol van egy felhasználóbarát MetalGear? Hol van egy mindent verő Tekken ?
És hol maradnak az egész családot lenyűgöző platformerek ( jöhetne nekem akár a 12. Jak&Daxter vagy Klonoa is,zabálnám ).
Sajnálom uraim. Én ezt nem látom a sony NextGen atombombájában.
Nekem maradt az X.
Halo3-astól,GearsOfWar-ostol,Kameo-stól,Condemned-estől,LostOddyssey-estől,BlueDragon-ostol,Ninja Gaiden-estől,PGR-estől,Forzástól,Viking-estől,Saint's Row-ostól.
Ennyi.

( bocsesz,nem akartam ennyit írni,de ez az időjárás... )
#254123 HammeR 2008. augusztus. 09. 11:41
HammeR
Akkor ennyit arról, hogy erősebb a PS3.
#254108 MongooseNX71 2008. augusztus. 09. 11:15
#254058 Cooler 2008. augusztus. 09. 10:10
Cooler
#253985 :: MongooseNX71 (2008. augusztus. 09. 00:35)
John Carmack : " ... Mind a PS3-mat, mind az Xbox 360-at kiváló konzoloknak tartom, de megítélésem szerint a 360-ra sokkal egyszerűbb fejleszteni, könnyebb kihozni a benne rejlő teljesítményt, ráadásul grafikus egysége jóval gyorsabb a PS3-ban rejlőnél. Szimulációkban a Cell processzor sokkal nagyobb elméleti telejsítményt nyújt, mint a 360-ban lévő magok, de ez csak elméletben van így. Lehet a PS3-ra is kiváló játékot készíteni, de ehhez le kell térni a megszokott útról, ezért a 360-at tartom jobb platformnak. Azonban a tény, hogy a Sony nyerte a DVD utód címéért zajló formátumháborút nagy előny a cég számára; a Blu-ray korongok hatalmas kapacitása ellensúlyozza a hardver gyengeségeit ... " Ugyan nem tartja magát nagy médiajósnak, de a PSN és az Xbox Live sikerét látva véleménye szerint megvan minden esély rá, hogy a következő konzolgeneráció mindössze egy hálózati eszköz lesz optikai lejátszóval kiegészítve. " ... Üzleti szempontból nagyon hatékony a közvetlen terjesztési módszer, és a dobozos termékek igényelte kereskedelmi lánc teljes kihagyása ... " Asszem, Ő már csak tudja.
Asszem ő az egyik aki legjobban tuggya Amúgy mindig is mondták a fejlesztők hogy ps3-ra milyen pocsék játékot fejleszteni...
#253985 MongooseNX71 2008. augusztus. 09. 00:35
MongooseNX71
John Carmack :

" ... Mind a PS3-mat, mind az Xbox 360-at kiváló konzoloknak tartom, de megítélésem szerint a 360-ra sokkal egyszerűbb fejleszteni, könnyebb kihozni a benne rejlő teljesítményt, ráadásul grafikus egysége jóval gyorsabb a PS3-ban rejlőnél. Szimulációkban a Cell processzor sokkal nagyobb elméleti telejsítményt nyújt, mint a 360-ban lévő magok, de ez csak elméletben van így. Lehet a PS3-ra is kiváló játékot készíteni, de ehhez le kell térni a megszokott útról, ezért a 360-at tartom jobb platformnak. Azonban a tény, hogy a Sony nyerte a DVD utód címéért zajló formátumháborút nagy előny a cég számára; a Blu-ray korongok hatalmas kapacitása ellensúlyozza a hardver gyengeségeit ... "
Ugyan nem tartja magát nagy médiajósnak, de a PSN és az Xbox Live sikerét látva véleménye szerint megvan minden esély rá, hogy a következő konzolgeneráció mindössze egy hálózati eszköz lesz optikai lejátszóval kiegészítve.
" ... Üzleti szempontból nagyon hatékony a közvetlen terjesztési módszer, és a dobozos termékek igényelte kereskedelmi lánc teljes kihagyása ... "

Asszem, Ő már csak tudja.
#253447 MongooseNX71 2008. augusztus. 08. 00:27
MongooseNX71
Ebben igazad van.
Az agyam el szoktam hajítani,amikor pl. egy konzol-boltban (eccerűen csak) vagyok és néhány zéró IQ-val rendelkező
plasztikgyerek befut,mindenféle építő színvonalú kérdésekkel.
De a legcsúcsabb,amikor egymás közt vitatják meg a dolgok hogyanját és mikéntjét.

A múltkor két nagytudású beboltolt egy némen nyelven kommunikáló OBLIBVION-t.
Örültek,mint majom a kfarkának,hogy milyen olcsó (asszem 4-5 ezer volt).
Az eladó mondta nekik,hogy német és TÉNYLEG kell hozzá némi nyelvismeret,mert különben elakadsz.
De ők váltig szabadkoztak,hogy nekik ez így is tökjó lesz,mert a lényeg az eksön meg a magik,meg hogy lehet sok kardot felszedni benne.
Meg aztán angolúl sem tudnak,úgyhogy tényleg tökmind1.
A boltos mondta,akkor vigyenek mást,mert ez inkább kaland mint eksön game.
De kötötték az ebet a karóhoz,úgyhogy vették-vitték. Aztán gondolom ment a magik meg az eksön ezerrel. (ja,meg a kard-felszedés)
#252978 MongooseNX71 2008. augusztus. 07. 12:48
MongooseNX71
Nagyot alakít ???
Jellemszően PLÉJSZTÉSÖNÖS szintű hsz-ek... (k...csög,b...zi,b...nám,stb)
Aki ilyent ír,egy jónagy tapló paraszt.
Ennyi.
#252977 MongooseNX71 2008. augusztus. 07. 12:44
MongooseNX71
már akartam mondani ... de gondoltam hátha ...
#252955 MongooseNX71 2008. augusztus. 07. 11:59
MongooseNX71
Némi újság (konkrétumokkal),aki még nem olvasta :
SG.hu
#252949 kubi 2008. augusztus. 07. 11:49
#252915 MongooseNX71 2008. augusztus. 07. 10:52
MongooseNX71
Esetlen lesd meg a MS oldalán.
Hátha...
#252914 hobbeKiller 2008. augusztus. 07. 10:50
hobbeKiller
Nem tudjátok, hogy mikor érkezik a dásbórd frissítés?
#252761 Cooler 2008. augusztus. 06. 21:08
Cooler
Tudtok vmi jó routert ajánlani? Olyat is hallottam h vmelyik router nem jó boxhoz... Lehetőleg minnél olcsóbb legyen
#252652 snec 2008. augusztus. 06. 18:36
snec
Amúgy meg mindenki menjen és játsszon azon a platformon, amit ő jobban szeret, és mindenki boldog.
#252650 snec 2008. augusztus. 06. 18:34
snec
Citroghost: Nemhiába, Uri Geller hozzánk képest egy kis olcsó utánzat