Maximálisan 1et értek veled !
Minden a kódon illetve az adott vas programozásának kezelhetőségén múlik.
Biztos vagyok benne,hogy azok a fejlesztők élvezik ( bármelyik konzol esetében ) a hardver gyártójának maximális támogatását,
akik exkluzív címeket kívánnak megjelentetni. (pl. MGS4,GT5 vagy GoW,Halo3)
Elképzelem,hogyan is nézhet ki az egész "móka".
Teszem fel készül az XYZ hiper-szuper-ezeréve várt csúcsgame az egyik vasra.
Node felmerül egy probléma,amit sehogyan sem sikerül csont nélkül venni a programozó gárdának.
Nosza,piros telefon felvesz,konzolgyártó atyaúristeneket feltárcsáz,a probléma mibenlétét letárgyal.
Nemsokára befut a hardvergyártó cég fekete limója,kimászik belőle pár laza mozgású tervezőprogramozóteknikus.
2-3 héten át éjjel-nappal váltásban nyomatják a helyes kódolást,amit persze árgus szemekkel követ a játékgyártó cég zöldfülű
gárdája. Csakhamar problem megoldva (esetleg még némi nemvárt extra fícsör is beépítésre kerül a gaméba),
A csapat bejelenit a sajtónak,hogy mekkora lépést tettek a játék elkészültében,kidobnak pár screenshot-ot meg ingame videót.
Mindenki virúl ezerrel és az adott konzolt istenségként tisztelő felhasználó elkezdi vágni a centit a game megjelenéséig...
Hát ez elég nyakatekert gondolatvezetés...
...de mivel sokan nem perfekt ánglisok,esetleg lefordíthatnád a mondóka lényegét.
Azt mondjuk el tudom képzelni,hogy az MS "rugdossa" a multiplatform fejlesztőket,hogy az X-re portolt verziók
is legyenek olyan szinten a grafix terén,mint a legnagyobb konkurensé.
De talán a SONY konzolban mindezeken túl még marad annyi többlet erő,hogy mondjuk a valósághűbb fizikára is
jussa. ( pölö a CPU kapacitása miatt )
De azt ne téveszd szem elől,hogy a multiplatform fejlesztések esetében MINIMÁLIS a differencia a két gép között.
Mondjon bárki is bármit erről (igen,nemrég volt erről is hosszas értekezés itt) én SEMMI különbséget nem látok
ugyanazon PS3-as és az X360-as játék közt.
Legyen az akár FIFA,GTA,OBLIVION,BURNOUT,GRID,LOST PLANET vagy COD4.
Ami pedig az exkluzív kiadásokat illeti,hát azokat meg nincs mivel összehasonlítani.
MGS4,GT5 PROLOGUE VAAGY BÁRMI. Tök jól néznek ki,de az egy másik gép.
Hidd el,nagyon szép a ZELDA,MARIO GALAXY,METROID 4 meg a RESI EVIL is a Wii-n.
Senki nem akarja és nem is hasonlítja őket bármelyik konkurens konzolhoz.
És milyen érdekes,hogy a fentebb említett N játékokból is LEGALÁBB annyi fogyott,mint a legnagyobb PS3 címekből.
Nekem elég szép a Gears of War,a Mass Effect,a Forza 2,a Condemned 2,a Dark Sector meg a Halo 3 is.
Úgyhogy elég is a két nagygép grafikai képességének összehasonlításáról tovább agyalni.
FELESLEGES.
Az a Gametrailers-es ügy az úgy volt, hogy jó szokásukhoz híven kiadtak egy összehasonlító videót a Grid-ről. Természetesn megint a ps3-as verzió tünt a rosszabbnak, mert rosszabbúl tört az autó stb. Ebban nem is lett volna semmi meglepő. Csak, hogy mint késöbb kiderült mindkét verzió a ps3-as volt. A kevésbbé látványos, vagy bugos töréseket a ps3-nak tulajdonították a jobbakat pedig a 360-nak. Aztán persze megint mondták, hogy összekeverték stb. A összes gt-s videónál a ps3-as verzó fakóbbnak tünt, egy apró kis beálítás miatt amit persze nem voltak hajlandóak bekapcsloni, mert akkor kiderült volna, hogy nem minden esetben a 360-as verzió a szebb. Ezek után aki még hitelt ad a gt szavának... Ettöl függetlenül szar volt az E3. Szal inkább az a kérdés ki volt a kevésbbé szar, és nem az ki volt a legjobb. Citroghost-nak igaza van abban, hogy van még egy két dolog a Sony tarsolyában. A GC-re állitólag 12 új bejelentésük van, na meg van állitólag valami igazán nagy durranás is. Majd a GC-n kiderül, vagy a TGS-en. Remélem ott már lez valami képanyag is az Uncharted 2-ről.
Ya engem meg tesóm üt le ha megveszem de most komolyan hát nem megéri? Bár tesóm szerint túl sok pénzt szórok ki az ablakon. De ha ez így lenne akkor minden csöves az ablakom alatt lakna nem?
Wolkare: A játékfelhozatal alapján dönts. Ha sok vágott szeműt akarsz látni, és a japán rpgket is szereted, akkor PS3. Ilyenekből kevesebb van boxon. Nézz utána mind két konzolnál, hogy mik jelennek mag rajta.
Ne ijedj meg Citroghost hszeitől, nem fog tönkremenni a boxod, még ha urambocsá játszani is mersz rajta. Az enyém egy éves, semmi gondja. Minnél újabb ráadásul annál stabilabb. Ne az alpján dönts, hogy mi mikor fog tönkremenni, mert egyik sem fog. Ha még is, ott a gari. Elviszik és visszahozzák. Elitet én nem vennék, de te tudod. Azt még vedd figyelembe, hogy az új box várhatóan 2011-2012 körül érkezik. Az új ps legkorábbban 2015-16.
Namost a játékok terén úgy állok h a boxot azér akartam mer olcsóbb de az ez előtti irományomban írtam h vlk-írta h ugyanannyi a box is csak hát a játékok drágábbak. Boxon (persze az átalakítással) kerültek volna kevesebbe. Amugy régen eregettek ilyesmit (és tesóm is mondta) h sok box megy süllyesztőbe. Ya és h sok fagyakszik de állítólag ilyen hibácskák új szériánál már nincsenek. Namost a ps3ra garancia is van szal ez döntő volt most nálam. Ráadásul a játékok is (hát nem sokkal) olcsóbban beszerezhetők. De persze a box se rossz főleg az új darabok. Miről is akartam eleve beszélni?? Ya a játékok na azzal úgy állunk h eleve-e miatt akartam új gépet konzolt ps-t istennyilát venni. Ezek meg a Far Cry 2 Metal Gear Solid 4 BF2 Gta4 szóv eleve emiatt akartam ilyesmiket venni.
Egyébként mi a baj az elittelsenki sem ajánlja? Na de mér nem az a legjobb? Vagy az újak megbízhatóbbak és ezér vacak?
Szóval ezek után amugy szerintem érdemes Citroghostra halagatnom.
Na csak ennyit akartam mondani.
Egyébként tudtad rendezni azt az ügyet a golemkonzolosokkal? Pár oldallal ezelőtt írtad, hogy nem küldtek számlát.
Jó is hogy mondod majdnem elfelejtettem elújságolni. A történet úgy kezdődött hogy megrendeltem az X360asomat plusz GTA IV-et meg HDMI kábelt de ez nem lényeges. Megvontam én teljesen elégedve, csak szemetszúrt hogy nincs számla. Felhívtam hamar mi van mondják legkésöbb egy hét mulva elküldik. Aztán semmi azt megint felhívtam azt mondja 1-2 napon belül megkapom csak mit is rendeltem? Felvilágosítottam róla hogy mér kell, és vártam és még mindig nem jött meg. Nagyon elegem volt és újra felhívtam és véül azt mondta hogy adjam meg újra címem meg mindenem és kapok számlát és másnapra vagyis most pénteken megjött a számla. Huuuhhh... Közbe persze voltak ilyen mentegetőzések hogy húú az itt üzleten belül nem az én feladtom hogy elküldjem a számlát meg mittomén. Keménynek kell Lenni velük és kitartani. Amúgy nagyon Frankó bolt a Golemkonzol, csak ha rendeltek mondjátok hogy kértek számlát is, vagyis ha boxot
Gondolom tudjátok milyen az, ha kis felbontásról átállítjátok nagyobbra a játékot PC-n. Az élek nem lesznek olyan simák, a HUD nagyobb lesz, stb, de a textúrák nem lesznek homályosabbak, az árnyékok is maradnak ugyanolyanok. Nem esik hirtelen vissza PS2-es szintre a grafika a kis felbontású TV miatt.
Jelképesen értettem ezt hogy PS2 szintje. Természetesen sokkal jobb az X360-é mint a PS2-é sima tvn. Csak ha már az embernek nincs olyan képernyője ami HD-ba tud megjeleníteni, akkor bizony nem nagyon fogja tudni kihasználni ezeket az új nextgen konzolokat.
A szerkesztőségi anyagok vírusellenőrzését az ESET programcsomagokkal végezzük, amelyet a szoftver magyarországi forgalmazója, a Sicontact Kft. biztosít számunkra.