PC

Három év után a böngészős Quake Live önálló játékká válik, közölte az id Software. A fejlesztők a döntés okaként azt jelölték meg, ahogy a Firefox és a Google Chrome bánik a pluginok használatával. Az egyetlen támogatott rendszer ezentúl a Windows lesz, tehát a Mac és Linux tulajdonosok nem folytathatják a játékot. Ugyanakkor az eddig elért eredményeket egyszerűen frissíteni lehet, tehát nem indul mindenki újra a nulláról.

November 12-én érkezik a Company of Heroes 2 új kiegészítője, a Victory of Stalingrad, mely egy letölthető minicsomag lesz. Tartalmazni fog kooperatív, szóló és mesterséges intelligencia elleni kihívásokat is. A csomagot a mai napon még elő lehet rendelni a Steamen keresztül, 10 százalékos kedvezménnyel.

Fejlesztői videót kapott a Castlevania: Lords of Shadow 2, mely azt mutatja be, milyen Drakula gróffal együtt dolgozni.

Megjelent a Tale of Tales (The Path, The Graveyard) csapatának legújabb játéka, s a belga fejlesztők megint nem hazudtolták meg magukat, ugyanis egy újabb kísérleti játékkal álltak elő: a Luxuria Superbia egy absztrakt szexjáték virágokkal, színekkel és rengeteg tapogatással.

A Luxuria Superbia alapfelállása rémesen egyszerű, ugyanis csak annyi a dolgunk, hogy egy adott virággal annak megfelelő színűre fessük a képernyőt, ám, ahogy játszunk, hamar világossá válik, hogy az örömokozásról szól a játék, ami a fejlesztők szerint akár még meg is taníthat egy-két mozdulatra.

A program alapvetően érintőképernyős eszközökre lett írva, de az iOS és Android platform mellett PC-re, illetve Ouya konzolra is elérhető annak, aki próbát szeretne tenni ezzel a nem mindennapi játékkal. A Luxuria Superbia PC-re most akciósan, öt dollárért vihető, minden más gépre pedig 3 dollárért.

A Civilization 4 vezető tervezője, Soren Johnson maga mögött hagyta a Firaxis csapatát, s egy új stúdiót alapított Mohawk Games néven, mégpedig a Stardock Strategic Investment Fund segítségével. Ennek az a lényege, hogy a Stardock segítő kezet nyújt a frissen létrejött csapatoknak, természetesen partneri kapcsolat ellenében.

A Mohawk Games elnöke, a Stardock vezérigazgatója, Brad Wardell lesz, a csapat munkáját pedig Johnson mellett a szintén a sokáig Civilization-játékokat fejlesztő Dorian Newcomb fogja vezérelni, aki mint társalapítóként csatlakozott.

A cég jelenleg embereket keres, hogy feltöltse az üres asztalokat, s beindítsák a tényleges munkát az első játékukon -- a projektről még nem tudunk semmi, csupán annyit, hogy a Nitrous grafikusmotort fogja használni, mely a Stardock másik partnerénél, az Oxide Games műhelyében készült.

Új EverQuest Next Landmark fejlesztői videó:

A múlt héten került megrendezésre az Extra Live, melynek feltett célja, hogy minél több pénzt gyűjtsenek a rászoruló beteg gyerekeknek. A gyűjtésben bárki részt vehet, mégpedig a világ bármelyik pontjáról, az adományok pedig oda mennek, ahova az illető azt akarja, csupán annyit kell tennie, hogy a kijelölt napon élő közvetítésben játszik a gyerekekért. Idén világszerte összesen 31 ezren vettek részt a gyűjtésben, s a hétvége folyamán 3,7 millió dollárt kalapoztak össze, ami rekord.

Sajnálatos módon valaki vagy valakik egy DDoS támadással próbálták hátráltatni a nemes célt, ám szerencsére nem tudtak komolyabb kárt okozni, a leállás ugyanis rövid volt, s a személyes adatok sem kerültek rossz kezekbe.

Lehet, hogy 2014 áprilisában jelenik meg a Mad Max játék, és a Just Cause 3 2015-ben. Erre lehet következtetni az Avalanche Studios alapítója és kreatív igazgatója, Christofer Sundberg frissített LinkedIn adatlapja alapján.

mad-max-just-cause-3-linkedin-christofer-sundberg.jpg

A Prison Architect még kész sincs, de a fejlesztők már most 8 millió dollárral gazdagabbak. A játék tavaly szeptemberben lépett a fizetős alfa státuszba, s azóta 250 ezer játékos töltötte az idejét a börtönszimulátorral. A végleges verzió még nem kapott megjelenési dátumot.

Egy évvel a megjelenés után a War Thunder már több mint ötmillió játékost számlál -- videóval ünnepeltek a fejlesztők.

Patch hírek: a héten megjelent a GTA 5 1.05-ös frissítése, ami az eltűnő járművek és pénzek eseteit hivatott orvosolni, aztán jött a FIFA 14 PC-s patch, ami a teljesítménybeli gondokat javítja, illetve megjelent a PS Vita konzol 3.00 verziószámot viselő javítása, ami a PS4-ez való kapcsolódásra készítette elő a gépet. Továbbá még ebben a hónapban meg fog jelenni a PES 2014 tapasza is, ami mintegy 800 játékos arcvonásain javít, új mezeket hoz és a 11v11 multiplayer meccstípust is beépíti.

Konzol

A Wii Sports Club, mely a Nintendo Wii-re megjelent Wii Sport felújított verziója, már elérhető az európai és amerikai Nintendo eShopban. A játéknak egyelőre csak a tenisz és bowling része jelent meg, melyért 10 eurót kell fizetni, sportonként... A bokszot, golfot és baseballt tartalmazó felvonás a következő hónapokban válik elérhetővé. Két euróért napijegyet is lehet vásárolni, ebben az esetben 24 órán keresztül lehet élvezni a játékot. Megjelent egy videó is, mely a legfontosabb újításokat mutatja be, ezt láthatjátok lejjebb. A Nintendo mellesleg fontolóra vette, hogy Wii U-ra lemezes formában is kiadja a Wii Sports Clubot.

A DC Universe Online PS3-as és PS4-es verziója ugyanazokat a szervereket fogja használni, jelentette ki Jens Andersen, a játék kreatív vezetője. „Rájöttünk arra, hogy egyesek a megjelenéskor azonnal akarnak majd egy PS4-et vásárolni, míg mások kivárnak. Emiatt nagyon fontosnak érezzük, hogy fenntartsuk a közösség egységét, ezért döntöttünk úgy, hogy hagyjuk őket ugyanazokon a szervereken játszani.”

November 26-án megjelenik az YS: Memories of Celceta PS Vitára, méghozzá normál és különleges kiadásban is, bár sajnos mindkét változat egyelőre csak Észak-Amerikában lesz elérhető. A sorozat már lassan negyed évszázados, először 1987-ben jelent meg. A friss rész főhőse is Adol Christin lesz, akinek emlékek nélkül kell egy új utazásra indulnia. Ennek megfelelő lesz a különleges kiadás tartalma: a csomag a játék mellett tartalmaz egy 3 CD-ből álló zenei gyűjteményt, egy vászonból készült világtérképet, egy iránytűt, és egy 130 oldalas útinaplót, benne játéktippekkel és -stratégiákkal. A csomag 60 dolláros áron kerül forgalomba.

ys-ps-vita-collectors-edition.jpg

Idén ötven éves a BBC legendás sorozata a Doctor Who (Ki vagy, Doki?). Ennek örömére az Android és iOS készülékek tulajdonosai még idén letölthetnek egy ingyenes játékot, mely a Doctor Who: Legacy címet viseli. A játékot a Tiny Rebel Studios és a Seed Studios együtt fejleszti. A BBC egyébként november 23-án tűzi műsorára a sorozat ötvenedik évfordulójára készült különleges epizódot, melyben visszatér a legjobban kedvelt időlord, David Tennant is. Mellette fel fog tűnni John Hurt, Matt Smith, és Billie Piper (Rose) is. A programból egyetlen promókép jelent meg, ezt láthatjátok alább.

doctor-who-legacy.jpg

Albert Penello, a Microsoft vezető termékmenedzsere kijelentette, hogy az emberek egyszerűen nem voltak felkészülve egy teljesen digitális Xbox One-ra. Ugyanakkor azt gondolja, hogy a jövő, amit elképzeltek, helyes. „Talán igazunk van. Amiben tévedtünk az, hogy túl korán akartuk ezt meglépni, azonban a felhasználók nem akarták ezt.”

Megjelent egy rövid videó, melyben az újgenerációs FIFA 14 újdonságairól beszél a játék két vezető producere, David Rutter és Nick Channon.

A Blizzard bejelentette, hogy a Hearthstone című – jelenleg bétatesztelés állapotában lévő – kártyás játékuk megjelenik mobileszközökre is. Az Android és iPhone/iPad tulajdonosok is örülhetnek, hiszen a mobilverzió fejlesztése „ugyanazon a szinten áll, mint a PC-s verzióé.”

A Famitsu közzétett egy listát, melyben a 2001. január elseje óta, Japánban legtöbbet eladott játékok számait tartalmazza. Nagyon érdekes, ugyanis a lista első felén a Nintendo tarolt. Az első negyven helyből 34-en Nintendo játék tanyázik, amely Nintendo GBA-re, Nintendo DS-re, Wii-re, vagy 3DS-re jelent meg. Ezen kívül van még három PS2-es, egy PS3-as, két PSP-s játék. Érdekes számok, annyi biztos.

famitsu-lista.jpg

A Microsoft bizonyos Xbox-rajongóknak ingyen odaadja a Killer Instinctet, mégpedig annak teljes változatát, feloldva minden karaktert. Az még nem tisztázott, hogy ki jogosult erre az ajándékra, de egyre több NeoGAF fórumozó jelentette, hogy őt már kiválasztotta a cég.

A Peggle 2 nem fog megjelenni az Xbox One premierjekor, hanem csak valamikor decemberben -- pontos dátumot még nem kaptunk, s az sem ismeretes, hogy ez hogyan befolyásolja a többi platformra megjelenő átiratokat, ugyanis a játék csak ideiglenesen exkluzív a Microsoft konzoljára.

A Turn10 nyilvánosságra hozta a Forza Motorsport 5 teljes autólistáját. Az Xbox One-exkluzív versenyjátékban összesen 202 autót találunk, ami összehasonlításképpen lényegesen kevesebb, mint amennyit a PS3-ra megjelenő, közel 1200 autóval büszkélkedő Gran Turismo 6 tud felmutatni.

Új, majdnem ötperces videót kapott a One Piece: Unlimited World Red című játék.

Az Oddboxx PS3-ra már kapható a PSN hálózatán. Az ára 20 euró, s tartalmazza a sorozat első négy játékát, vagyis az Abe’s Oddysee-t, az Abe’s Exoddust, a Munch’s Oddysee-t és a Stranger’s Wrath-t -- utóbbi kettő HD kiadásban jelent meg.

Az EA Sports UFC Xbox One és PS4 konzolon egyaránt 60 fps mellett, 1080p felbontásban fut.

Megjelent a DriveClub legújabb videója, benne a BMW M235i főszereplésével.

Megjelent a PS4-exkluzív Knack társalkalmazása, a Knack's Quest iOS platformra. Egy puzzlejátékról beszélünk, amiben a begyűjtött tárgyakat a konzolos nagy testvérben is használhatjuk.

Az Ouya már 500 játékot kínál a felhasználói számára, s ez a szám még növekedni fog bőven, ugyanis nemrég tudtuk meg, hogy 25 ezer regisztrált fejlesztője van a platformnak.

A hét kérdése: az arcade vagy a szimulátor versenyjátékokat szereted inkább?