Kérjük jelentkezz be!

Xbox, Xbox 360, Xbox One

A Microsoft konzoljai
#325578 töfi 2008. december. 10. 23:06
töfi
toten: HD = High Definition,azaz szabadon fordítva magas részletességű(felbontású).A kérdés az volt hogy a Blue-ray vagy a HD DVD lesz a mai DVD utódja.Az előbbi nyert,ennyit még én is tudok.Sajnos a Blue ray lemezek és lejátszók ára majd akkor fog lecsökkenni igazán amikor majd a háztartások jelentős hányadában ott pihen egy HD TV. Ami a TV adásokat illeti:attól hogy HD-ben sugározzák még ugyanúgy fogható régi tévéken is,csak alul-felül fekete csík,mint az ORF1-en a Champions League közben....Azért az nagy közfelháborodást keltene ha HD műsor csak HD tévén lenne nézhető.Nekem meg tök mindegy hogy a Barátok közt meg a Jóban Rosszban hányszor hányas felbontásban látható majd a jövőben,sőt a lemezen tárolt filmek is elég szépek a hagyományos DVD-n.Szerintem rengeteg ember gondolja így,ezért is lassú az átállás az új formátumra.(ma még kicsit luxusnak tűnik)Engem egyedül a konzolom miatt foglalkoztat ez a HD TV téma.
#325407 kubi 2008. december. 10. 19:42
kubi
Majd a blue-ray akkor lesz jo ha lehett majd kapni 6-ér blue-ray lejátszokat és 150 ft -ért üres blue-ray lemezt addig nem érdekel
#325358 kubi 2008. december. 10. 18:47
kubi
Hát az a nemsokára féigmedig itt van és félig meddig nincs is itt a nagyobb városokban már most is van HD de azon is csak 1-2 magyar HD ado van a többi simma adás mesze van még az hogy minden HD legyen és mindenhol
#325304 töfi 2008. december. 10. 17:25
töfi
Kösz szépen,gondoltam hogy számíthatok rátok. Múlt héten kezdtem el játszani a Project Gotham Racing 4-el,és valami eszméletlen jól néz ki,úgy vagyok vele hogy ezt muszáj HD TV-n is látni.
#325299 Cooler 2008. december. 10. 17:15
Cooler
Egy Xbox esetében nem jelentős a különbség. Nem igazi 1080p-sek a Xbox játékok sem, csak kicsit javítanak a textúrákon stb. 720p-re fejlesztenek, minimálisan szebb az 1080p. (Legtöbb esetben). Láttam olyan tesztet is hogy látatlanba bizonyos képeket mutattak embereknek, és döntsék el melyik szebb (persze nem tudták melyik az 1080 és a 720) és nem mindig az 1080ast látták szebbnek.. Sőőt...
#325290 töfi 2008. december. 10. 16:57
töfi
Újabb kérdésfelvetés: mi a különbség a HD ready és a Full HD tv között?!Most néztem egy szórólapon,ugyanazon méretű Full HD 20 ezerrel drágább csak mint a HD Ready,akkor elvileg nem tudhat sokkal többet! Azért itt kérdezem mert az X-boxomhoz kellene...
#325128 Miguel 2008. december. 10. 01:09
Miguel
Toten, csak azért nem kapsz figyelmeztetést, mert késő van, és lusta vagyok előkeresni a megfelelő menüpontot. Az oldalon nincs warez, nincsenek kiírt játékok, ha ezt nem hiszed el Mongoose-nak, aki nem tud már ennél nagyobbat kacsintgatva figyelmeztetni, majd hiszel nekem, mert én pirossal is tudok írni.
#324982 Gpety 2008. december. 09. 20:08
Gpety
#324950 :: MongooseNX71 (2008. december. 09. 19:49)
Toten! Igazán nem vágom,miféle "hátrányokra" gondolsz? Viszonyítani szeretnéd vmihez? (PC,PS3?Wii ???) Vagy úgy általában ? A legnagyobb hátránya,hogy függőséget okozhat... Eseleg ami komoly gáz lehet,hogy fizetős a netes online game (persze eltekintve az "ajándék" első hónaptól, PS3 és PC ingyenes online mókát enged) és nincs benne Blu-Ray player (már ha a PS3-hoz nézzük). Nem mozgásérzékelős a kontrollere (mint a Wii-nek meg a PS3-nak),de szerintem a legkényelmesebb a tartása, kiegyensúlyozása és frankó a gombkiosztása is. Plussz ennek a legjobb a rezgése. Érdemes vagy vezetékest beszerezni,vagy a wifi joy mellé venni egy aksi készletet,amit a gépről tölthetsz fel USB csatin keresztül. Plussz a wifi joy-t használhatod PC-hez is (de kell hozzá külön venni akkor vevőegységet is sajnos a PC mellé) CRT-n is megkapod a HD felbontást,persze csak ha támogatja a moncsi a felbontást. Ám nem árt vmi nagyobb "kaliberűt" használni,hogy ne 30 centiről kelljen sasolni. Én 19 colosat használok és perfekt. De ha teheted,akkor 21 vagy 22 colosat válassz ! A graf a PC gamek szintjét simán "megüti".Mármint az erőművekét. Egy átlagos "gamer" pécét pedig simán aláznak a mai nextgen HD konzolok. A gamék meg nem is olyan drágák,csak okosan kell vásárolni... Mondjuk nem a Méda Markt-ban meg az 576 shop-ban,hanem spéci konzol szaküzletben. Találsz hazai boltokat dögivel a neten is,teljes árlistával. Sajna nem igazán jellemző a napi frissítés,így érdemes boltolás előtt telón ráérdeklődni az árakra... És elég nagy (főleg Bpesten) a konkurencia,így néha nem győznek egymás alál "licitálni" a boltok,hogy becsalják a vevőt. Így előfordulhat 2-3 vagy néha 5 ezer ft differencia két bolt között. Gpety! Esetleg állíthatsz a kontroll érzékenységén,hátha úgy bejön jobban a cucc... Amúgy tényleg,milyen megjelenítőt használsz ?? Mert ennak a gémek aztán igazán aláz a képi megjelenítése. Ezért nem is igazán vágom,hogy mit vártál még ennél durvábbat?? Momentán nics olyan PC-s game a föld kerekén (beleértve a Crysist vagy a FarCry 2-t is akár) ami ezt überelhetné !!!! És ezt totál nem elfogúltságból mondom,hanem vagy 500 netes vagy írott média véleményére alapozva.
MongooseNX71 írta:

Gpety!
Esetleg állíthatsz a kontroll érzékenységén,hátha úgy bejön jobban a cucc...
Amúgy tényleg,milyen megjelenítőt használsz ??
Mert ennak a gémek aztán igazán aláz a képi megjelenítése.
Ezért nem is igazán vágom,hogy mit vártál még ennél durvábbat??
Momentán nics olyan PC-s game a föld kerekén (beleértve a Crysist vagy a FarCry 2-t is akár) ami ezt überelhetné !!!!
És ezt totál nem elfogúltságból mondom,hanem vagy 500 netes vagy írott média véleményére alapozva.

Mint írtam csak kipróbáltam, a báttyáméknál. A megjelenítővel biztosan nem lehetett gond, egy 106-os FullHD-s plazma már csak elég neki.
A megjelenítéssel nincs nagy gondom, nem is csúnya, de aki kiprópálta már a Crysist, vagy a Lost Planet-et DirectX10-ben, annak nehéz amolyan áll leejtőset mutatni.
Én csak vagy másfél órát játszottam vele, nagyon szép, de nekem nem akadt el a lélegzetem tőle.
Emiatt nem vennék boxot, viszont a Banjo Kazooie miatt már annál inkább, sőt, mivel a Mafia2 hamarabb fog kijönni konzolra mint PC-re talán még a miatt is.
A konzolok alacsony ára hívogató, csak hát épp nekem még kellene hozzá egy jobbféle TV is, úgy már nem is lenne olyan barátságos az ára.
#324963 kubi 2008. december. 09. 19:59
kubi
http://www.xbox.com/en-US/support/systemuse/xbox360/console/systemupdates.htm innen lehett szedni az uj fömenüt akinek nincsen live és ez hivatalos csak ajánlom mindenkinek
#324950 MongooseNX71 2008. december. 09. 19:49
MongooseNX71
Toten!

Igazán nem vágom,miféle "hátrányokra" gondolsz?
Viszonyítani szeretnéd vmihez? (PC,PS3?Wii ???)
Vagy úgy általában ?
A legnagyobb hátránya,hogy függőséget okozhat...
Eseleg ami komoly gáz lehet,hogy fizetős a netes online game
(persze eltekintve az "ajándék" első hónaptól, PS3 és PC ingyenes online mókát enged) és nincs benne Blu-Ray player
(már ha a PS3-hoz nézzük).
Nem mozgásérzékelős a kontrollere (mint a Wii-nek meg a PS3-nak),de szerintem a legkényelmesebb a tartása,
kiegyensúlyozása és frankó a gombkiosztása is. Plussz ennek a legjobb a rezgése.
Érdemes vagy vezetékest beszerezni,vagy a wifi joy mellé venni egy aksi készletet,amit a gépről tölthetsz fel USB csatin keresztül.
Plussz a wifi joy-t használhatod PC-hez is (de kell hozzá külön venni akkor vevőegységet is sajnos a PC mellé)
CRT-n is megkapod a HD felbontást,persze csak ha támogatja a moncsi a felbontást.
Ám nem árt vmi nagyobb "kaliberűt" használni,hogy ne 30 centiről kelljen sasolni.
Én 19 colosat használok és perfekt. De ha teheted,akkor 21 vagy 22 colosat válassz !
A graf a PC gamek szintjét simán "megüti".Mármint az erőművekét.
Egy átlagos "gamer" pécét pedig simán aláznak a mai nextgen HD konzolok.
A gamék meg nem is olyan drágák,csak okosan kell vásárolni...
Mondjuk nem a Méda Markt-ban meg az 576 shop-ban,hanem spéci konzol szaküzletben.
Találsz hazai boltokat dögivel a neten is,teljes árlistával.
Sajna nem igazán jellemző a napi frissítés,így érdemes boltolás előtt telón ráérdeklődni az árakra...
És elég nagy (főleg Bpesten) a konkurencia,így néha nem győznek egymás alál "licitálni" a boltok,hogy becsalják a vevőt.
Így előfordulhat 2-3 vagy néha 5 ezer ft differencia két bolt között.

Gpety!
Esetleg állíthatsz a kontroll érzékenységén,hátha úgy bejön jobban a cucc...
Amúgy tényleg,milyen megjelenítőt használsz ??
Mert ennak a gémek aztán igazán aláz a képi megjelenítése.
Ezért nem is igazán vágom,hogy mit vártál még ennél durvábbat??
Momentán nics olyan PC-s game a föld kerekén (beleértve a Crysist vagy a FarCry 2-t is akár) ami ezt überelhetné !!!!
És ezt totál nem elfogúltságból mondom,hanem vagy 500 netes vagy írott média véleményére alapozva.
#324591 Cooler 2008. december. 08. 20:58
Cooler
Én mondtam h nincs, és így is van e 2nek nincsen
#324565 töfi 2008. december. 08. 20:22
töfi
Én úgy tudtam hogy ezek a HD tévék nem vibrálnak ,ugyanúgy mint a "lapos" monitorok.Ekkorát tévedtem volna?!
Különben kösz a segítséget monitor ügyben.
#324551 MongooseNX71 2008. december. 08. 20:09
MongooseNX71
Ha olyan monitorhoz kötöd a boxot,aminek csupán egyetlen egy szimpla VGA bemenete van,akkor sincs veszve minden.
Ugyanis létezik olyan,hogy VGA-hub,amiösszegyüjti a bejövő VGA jeleket és kinyomja egy vagy több monitorra.
Pl. ilyeneket használnak a nagy áruházakban a monitor-sorokon,vagy bemutatókon-kiállításokon vagy esetleg prezentációknál.
Nem túl olcsó buli,de még mindíg jobban jössz ki pl. egy olcsóbb de jó panellal felszerelt 19 colos 16:10 TFT monitorral és hozzá egy
ilyen VGA-hubbal,mint egy drágább és jobban felszerelt hasonló méretű monitorral.
pl. egy LG 19colos TFT kb. 30ezer + 6-8ezer egy VGA-hub.
Míg a két bemenetes monitorért elkérhetnek simán 40-45ezret.

Citro!
Márt én is akartam javasolni: tegyél egy próbát. Pl. Mammut II-ben ott az 576shop.
Ha arra járok,gamekipróbára pont jó hely.
És miért mondod,hogy nincsenek demók???
1. Bőven van letölthető demó a neten,mind a PS,mint a Box saját hálózatán. Szedd le és próbáld ki őket!
( mondjuk NfS-t kipróbálhatod PC-n is, Midnight Club ONLY CONSOLE ... )
2. Vannak külföldi lapok ( pl. Officiak UK *** Magazine ) amikhez adnak demó lemezt,6-8 kipróbálható demóval.
Lesd ki,melyikhez van amit te keresel,aztán boltold be.
Relay,Inmedi vagy hasonló nívósabb újságos standokon megtalálod.

Töfi !
Szted a HD-tévék mennyit "villognak" a box 60Hz jele mellett??
Elárulom,a maguk alap 100Hz-ét lekonvertálják 60Hz-re (vagy amilyen egy fix bejövő jel,pl. 24Hz-re is akármikor),mert ezt tudja mindegyik
elektronikája.
Amikor egy game dobozának elején látod a logo-t,hogy only 60Hz,akkor az bizony mindíg 60Hz mellett fog szuperálni.
Aminn ez nincs rajta,az jönni fog 100Hz mellett,de ezek mind régiófüggők,tehát muszálj a PAL verzát beszerezni belőlük.
Aminn ott figyel az ONLY 60 HZ logo,az régiófüggetlen,tehát NTSC vagy PAL,tök mindegy neki.
#324370 Cooler 2008. december. 08. 17:10
Cooler
A legtöbb HDTV-nek van vga bemenete szal sztem azt válaszd.
#324152 töfi 2008. december. 07. 23:12
töfi
Kösz szépen,majd körülnézek a monitorok között....HD tv lenne az igazi az X-boxomhoz,de döntenem kell hogy HD TV vagy TFT monitor.Amúgy jól festenek a játékok a Samsung tévémen is (640 x 480,de meseszép színek) csak a szemem világának nem tesz jót a 60 Hz-es vibrálás.
#324133 Cooler 2008. december. 07. 22:22
Cooler
Megoldható ha 2 db vga kimenete van a monitorodnak, és a monitoron tudod változtatni hogy éppen honnan jövő jelet adja.
#324113 töfi 2008. december. 07. 21:59
töfi
Visszatérve az X-box 360 Monitorhoz való csatlakoztatáhos a következő kérdéssel találtam magam szemben:
Meg lehet azt oldani hogy a PC és a konzol is egyszerre legyen csatlakoztatva a monitorhoz?! Úgy értem hogy a monitor felől tudtommal egy kábel jön,ami vagy a Vga-hoz csatlakozik vagy egy kis "megtoldással" a konzolhoz.Please help!
#324049 MongooseNX71 2008. december. 07. 21:10
MongooseNX71
Burnout Revenge,ha szeretsz autózni.
Ha meg bunyózni, Soul Calibur 4.
Ha meg akció,akkor Halo 3 vagy Gears of War 1-2.
#323905 MongooseNX71 2008. december. 07. 17:37
MongooseNX71
PC GURU teszt

NfS UNDERCOVER
" A NfS idén határozottan élvezetesebb ... de még mindíg tele van olyan elemekkel,amelyek 2008-ban már cikinek számítanak még egy arcade programban is. Arról nem is beszélve,hogyha megreformálnak valamit,akkor abban legyen már reform..."
PRO:
Most Wanted feeling, látvány, küldetések
KONTRA:
A fizika és a törésmodell gyenge,semmi újítás,kevés kihívás
grafika=9 zene=8 játékélmény=6
összesen= 7.5

MIDNIGHT CLUB L. A.
" ... az újgenerációs változat által teljes egésszé érett össze,amely jelenleg párját ritkítja. Ha szeretted a Most Wanted-et és többre vágysz,mint annak egyszerű kiegészítése,akkor idén a Midnight Club a te játékod! "
PRO:
Pazar vezetési élmény,igazi kihívás,lehetőségek tárháza
KONTRA:
néha elég nehéz,lehetne kicsit nagyobb a bejárható terület
grafika=8 zene=9 játszhatóság=10 élettartam=9
összesen=8.9

576 KBYTE teszt

NfS UNDERCOVER
" Az Undercover az ígéretekkel ellentétben semmi újítást nem hoz a szériába ... ez alkalmasint unalmassá és főleg a Midnight Club fényében vérszegénnyé teszi"
grafika=4/5 játszhatóság=5/5 szavatosság=3/5 zene=4/5
összesen= 7.0

MIDNIGHT CLUB L. A.
" A rockstar minden várakozásunkat fellülmúlta.Ennyire részletgazdag városban még nem száguldozhattunk,ennyi módon autót még nem fejleszthettünk. Idén a Midnight Clubnak a kosárban és a képzeletbeli trónon a helye! "
grafika=5/5 zene=5/5 játszhatóság=5/5 élettartam=4/5
összesen=9.0
#323879 Cooler 2008. december. 07. 16:26
Cooler
Ezt mégis honnan kéne tudnia is valakinek? Nézd meg az oldalon ott van sztem. Amúgy úgy saccolom hogy olyan 2 nap körül, MINT SZOKOTT LENNI ÁLTALÁBAN