toten: HD = High Definition,azaz szabadon fordítva magas részletességű(felbontású).A kérdés az volt hogy a Blue-ray vagy a HD DVD lesz a mai DVD utódja.Az előbbi nyert,ennyit még én is tudok.Sajnos a Blue ray lemezek és lejátszók ára majd akkor fog lecsökkenni igazán amikor majd a háztartások jelentős hányadában ott pihen egy HD TV. Ami a TV adásokat illeti:attól hogy HD-ben sugározzák még ugyanúgy fogható régi tévéken is,csak alul-felül fekete csík,mint az ORF1-en a Champions League közben....Azért az nagy közfelháborodást keltene ha HD műsor csak HD tévén lenne nézhető.Nekem meg tök mindegy hogy a Barátok közt meg a Jóban Rosszban hányszor hányas felbontásban látható majd a jövőben,sőt a lemezen tárolt filmek is elég szépek a hagyományos DVD-n.Szerintem rengeteg ember gondolja így,ezért is lassú az átállás az új formátumra.(ma még kicsit luxusnak tűnik)Engem egyedül a konzolom miatt foglalkoztat ez a HD TV téma.
Hát az a nemsokára féigmedig itt van és félig meddig nincs is itt a nagyobb városokban már most is van HD de azon is csak 1-2 magyar HD ado van a többi simma adás mesze van még az hogy minden HD legyen és mindenhol
Kösz szépen,gondoltam hogy számíthatok rátok. Múlt héten kezdtem el játszani a Project Gotham Racing 4-el,és valami eszméletlen jól néz ki,úgy vagyok vele hogy ezt muszáj HD TV-n is látni.
Egy Xbox esetében nem jelentős a különbség. Nem igazi 1080p-sek a Xbox játékok sem, csak kicsit javítanak a textúrákon stb. 720p-re fejlesztenek, minimálisan szebb az 1080p. (Legtöbb esetben). Láttam olyan tesztet is hogy látatlanba bizonyos képeket mutattak embereknek, és döntsék el melyik szebb (persze nem tudták melyik az 1080 és a 720) és nem mindig az 1080ast látták szebbnek.. Sőőt...
Újabb kérdésfelvetés: mi a különbség a HD ready és a Full HD tv között?!Most néztem egy szórólapon,ugyanazon méretű Full HD 20 ezerrel drágább csak mint a HD Ready,akkor elvileg nem tudhat sokkal többet! Azért itt kérdezem mert az X-boxomhoz kellene...
Toten, csak azért nem kapsz figyelmeztetést, mert késő van, és lusta vagyok előkeresni a megfelelő menüpontot. Az oldalon nincs warez, nincsenek kiírt játékok, ha ezt nem hiszed el Mongoose-nak, aki nem tud már ennél nagyobbat kacsintgatva figyelmeztetni, majd hiszel nekem, mert én pirossal is tudok írni.
Toten!
Igazán nem vágom,miféle "hátrányokra" gondolsz?
Viszonyítani szeretnéd vmihez? (PC,PS3?Wii ???)
Vagy úgy általában ?
A legnagyobb hátránya,hogy függőséget okozhat...
Eseleg ami komoly gáz lehet,hogy fizetős a netes online game
(persze eltekintve az "ajándék" első hónaptól, PS3 és PC ingyenes online mókát enged) és nincs benne Blu-Ray player
(már ha a PS3-hoz nézzük).
Nem mozgásérzékelős a kontrollere (mint a Wii-nek meg a PS3-nak),de szerintem a legkényelmesebb a tartása,
kiegyensúlyozása és frankó a gombkiosztása is. Plussz ennek a legjobb a rezgése.
Érdemes vagy vezetékest beszerezni,vagy a wifi joy mellé venni egy aksi készletet,amit a gépről tölthetsz fel USB csatin keresztül.
Plussz a wifi joy-t használhatod PC-hez is (de kell hozzá külön venni akkor vevőegységet is sajnos a PC mellé)
CRT-n is megkapod a HD felbontást,persze csak ha támogatja a moncsi a felbontást.
Ám nem árt vmi nagyobb "kaliberűt" használni,hogy ne 30 centiről kelljen sasolni.
Én 19 colosat használok és perfekt. De ha teheted,akkor 21 vagy 22 colosat válassz !
A graf a PC gamek szintjét simán "megüti".Mármint az erőművekét.
Egy átlagos "gamer" pécét pedig simán aláznak a mai nextgen HD konzolok.
A gamék meg nem is olyan drágák,csak okosan kell vásárolni...
Mondjuk nem a Méda Markt-ban meg az 576 shop-ban,hanem spéci konzol szaküzletben.
Találsz hazai boltokat dögivel a neten is,teljes árlistával.
Sajna nem igazán jellemző a napi frissítés,így érdemes boltolás előtt telón ráérdeklődni az árakra...
És elég nagy (főleg Bpesten) a konkurencia,így néha nem győznek egymás alál "licitálni" a boltok,hogy becsalják a vevőt.
Így előfordulhat 2-3 vagy néha 5 ezer ft differencia két bolt között.
Gpety!
Esetleg állíthatsz a kontroll érzékenységén,hátha úgy bejön jobban a cucc...
Amúgy tényleg,milyen megjelenítőt használsz ??
Mert ennak a gémek aztán igazán aláz a képi megjelenítése.
Ezért nem is igazán vágom,hogy mit vártál még ennél durvábbat??
Momentán nics olyan PC-s game a föld kerekén (beleértve a Crysist vagy a FarCry 2-t is akár) ami ezt überelhetné !!!!
És ezt totál nem elfogúltságból mondom,hanem vagy 500 netes vagy írott média véleményére alapozva.
MongooseNX71 írta:
Gpety!
Momentán nics olyan PC-s game a föld kerekén (beleértve a Crysist vagy a FarCry 2-t is akár) ami ezt überelhetné !!!!
És ezt totál nem elfogúltságból mondom,hanem vagy 500 netes vagy írott média véleményére alapozva.
Mint írtam csak kipróbáltam, a báttyáméknál. A megjelenítővel biztosan nem lehetett gond, egy 106-os FullHD-s plazma már csak elég neki.
A megjelenítéssel nincs nagy gondom, nem is csúnya, de aki kiprópálta már a Crysist, vagy a Lost Planet-et DirectX10-ben, annak nehéz amolyan áll leejtőset mutatni.
Én csak vagy másfél órát játszottam vele, nagyon szép, de nekem nem akadt el a lélegzetem tőle.
Emiatt nem vennék boxot, viszont a Banjo Kazooie miatt már annál inkább, sőt, mivel a Mafia2 hamarabb fog kijönni konzolra mint PC-re talán még a miatt is.
A konzolok alacsony ára hívogató, csak hát épp nekem még kellene hozzá egy jobbféle TV is, úgy már nem is lenne olyan barátságos az ára.
http://www.xbox.com/en-US/support/systemuse/xbox360/console/systemupdates.htm innen lehett szedni az uj fömenüt akinek nincsen live és ez hivatalos csak ajánlom mindenkinek
Igazán nem vágom,miféle "hátrányokra" gondolsz?
Viszonyítani szeretnéd vmihez? (PC,PS3?Wii ???)
Vagy úgy általában ?
A legnagyobb hátránya,hogy függőséget okozhat...
Eseleg ami komoly gáz lehet,hogy fizetős a netes online game
(persze eltekintve az "ajándék" első hónaptól, PS3 és PC ingyenes online mókát enged) és nincs benne Blu-Ray player
(már ha a PS3-hoz nézzük).
Nem mozgásérzékelős a kontrollere (mint a Wii-nek meg a PS3-nak),de szerintem a legkényelmesebb a tartása,
kiegyensúlyozása és frankó a gombkiosztása is. Plussz ennek a legjobb a rezgése.
Érdemes vagy vezetékest beszerezni,vagy a wifi joy mellé venni egy aksi készletet,amit a gépről tölthetsz fel USB csatin keresztül.
Plussz a wifi joy-t használhatod PC-hez is (de kell hozzá külön venni akkor vevőegységet is sajnos a PC mellé)
CRT-n is megkapod a HD felbontást,persze csak ha támogatja a moncsi a felbontást.
Ám nem árt vmi nagyobb "kaliberűt" használni,hogy ne 30 centiről kelljen sasolni.
Én 19 colosat használok és perfekt. De ha teheted,akkor 21 vagy 22 colosat válassz !
A graf a PC gamek szintjét simán "megüti".Mármint az erőművekét.
Egy átlagos "gamer" pécét pedig simán aláznak a mai nextgen HD konzolok.
A gamék meg nem is olyan drágák,csak okosan kell vásárolni...
Mondjuk nem a Méda Markt-ban meg az 576 shop-ban,hanem spéci konzol szaküzletben.
Találsz hazai boltokat dögivel a neten is,teljes árlistával.
Sajna nem igazán jellemző a napi frissítés,így érdemes boltolás előtt telón ráérdeklődni az árakra...
És elég nagy (főleg Bpesten) a konkurencia,így néha nem győznek egymás alál "licitálni" a boltok,hogy becsalják a vevőt.
Így előfordulhat 2-3 vagy néha 5 ezer ft differencia két bolt között.
Gpety!
Én úgy tudtam hogy ezek a HD tévék nem vibrálnak ,ugyanúgy mint a "lapos" monitorok.Ekkorát tévedtem volna?!
Különben kösz a segítséget monitor ügyben.
Ha olyan monitorhoz kötöd a boxot,aminek csupán egyetlen egy szimpla VGA bemenete van,akkor sincs veszve minden.
Ugyanis létezik olyan,hogy VGA-hub,amiösszegyüjti a bejövő VGA jeleket és kinyomja egy vagy több monitorra.
Pl. ilyeneket használnak a nagy áruházakban a monitor-sorokon,vagy bemutatókon-kiállításokon vagy esetleg prezentációknál.
Nem túl olcsó buli,de még mindíg jobban jössz ki pl. egy olcsóbb de jó panellal felszerelt 19 colos 16:10 TFT monitorral és hozzá egy
ilyen VGA-hubbal,mint egy drágább és jobban felszerelt hasonló méretű monitorral.
pl. egy LG 19colos TFT kb. 30ezer + 6-8ezer egy VGA-hub.
Míg a két bemenetes monitorért elkérhetnek simán 40-45ezret.
Citro!
Márt én is akartam javasolni: tegyél egy próbát. Pl. Mammut II-ben ott az 576shop.
Ha arra járok,gamekipróbára pont jó hely.
És miért mondod,hogy nincsenek demók???
1. Bőven van letölthető demó a neten,mind a PS,mint a Box saját hálózatán. Szedd le és próbáld ki őket!
( mondjuk NfS-t kipróbálhatod PC-n is, Midnight Club ONLY CONSOLE ... )
2. Vannak külföldi lapok ( pl. Officiak UK *** Magazine ) amikhez adnak demó lemezt,6-8 kipróbálható demóval.
Lesd ki,melyikhez van amit te keresel,aztán boltold be.
Relay,Inmedi vagy hasonló nívósabb újságos standokon megtalálod.
Töfi !
Szted a HD-tévék mennyit "villognak" a box 60Hz jele mellett??
Elárulom,a maguk alap 100Hz-ét lekonvertálják 60Hz-re (vagy amilyen egy fix bejövő jel,pl. 24Hz-re is akármikor),mert ezt tudja mindegyik
elektronikája.
Amikor egy game dobozának elején látod a logo-t,hogy only 60Hz,akkor az bizony mindíg 60Hz mellett fog szuperálni.
Aminn ez nincs rajta,az jönni fog 100Hz mellett,de ezek mind régiófüggők,tehát muszálj a PAL verzát beszerezni belőlük.
Aminn ott figyel az ONLY 60 HZ logo,az régiófüggetlen,tehát NTSC vagy PAL,tök mindegy neki.
Kösz szépen,majd körülnézek a monitorok között....HD tv lenne az igazi az X-boxomhoz,de döntenem kell hogy HD TV vagy TFT monitor.Amúgy jól festenek a játékok a Samsung tévémen is (640 x 480,de meseszép színek) csak a szemem világának nem tesz jót a 60 Hz-es vibrálás.
Visszatérve az X-box 360 Monitorhoz való csatlakoztatáhos a következő kérdéssel találtam magam szemben:
Meg lehet azt oldani hogy a PC és a konzol is egyszerre legyen csatlakoztatva a monitorhoz?! Úgy értem hogy a monitor felől tudtommal egy kábel jön,ami vagy a Vga-hoz csatlakozik vagy egy kis "megtoldással" a konzolhoz.Please help!
NfS UNDERCOVER
" A NfS idén határozottan élvezetesebb ... de még mindíg tele van olyan elemekkel,amelyek 2008-ban már cikinek számítanak még egy arcade programban is. Arról nem is beszélve,hogyha megreformálnak valamit,akkor abban legyen már reform..."
PRO:
Most Wanted feeling, látvány, küldetések
KONTRA:
A fizika és a törésmodell gyenge,semmi újítás,kevés kihívás
grafika=9 zene=8 játékélmény=6
összesen= 7.5
MIDNIGHT CLUB L. A.
" ... az újgenerációs változat által teljes egésszé érett össze,amely jelenleg párját ritkítja. Ha szeretted a Most Wanted-et és többre vágysz,mint annak egyszerű kiegészítése,akkor idén a Midnight Club a te játékod! "
PRO:
Pazar vezetési élmény,igazi kihívás,lehetőségek tárháza
KONTRA:
néha elég nehéz,lehetne kicsit nagyobb a bejárható terület
grafika=8 zene=9 játszhatóság=10 élettartam=9
összesen=8.9
576 KBYTE teszt
NfS UNDERCOVER
" Az Undercover az ígéretekkel ellentétben semmi újítást nem hoz a szériába ... ez alkalmasint unalmassá és főleg a Midnight Club fényében vérszegénnyé teszi"
grafika=4/5 játszhatóság=5/5 szavatosság=3/5 zene=4/5
összesen= 7.0
MIDNIGHT CLUB L. A.
" A rockstar minden várakozásunkat fellülmúlta.Ennyire részletgazdag városban még nem száguldozhattunk,ennyi módon autót még nem fejleszthettünk. Idén a Midnight Clubnak a kosárban és a képzeletbeli trónon a helye! "
grafika=5/5 zene=5/5 játszhatóság=5/5 élettartam=4/5
összesen=9.0
A szerkesztőségi anyagok vírusellenőrzését az ESET programcsomagokkal végezzük, amelyet a szoftver magyarországi forgalmazója, a Sicontact Kft. biztosít számunkra.