Hiába jelentette be a CD Projekt RED, hogy aranylemezre került a Cyberpunk 2077, kiderült, hogy ez sem garancia semmire, az idén harmadik alkalommal is eltolták ugyanis a megjelenést. A játék további három hetet csúszott, és bár a hivatalos indoklás szerint finomhangolás állt a háttérben, ekkor érkeztek először olyan híresztelések, miszerint valójában az előző generációs verziókkal vannak gondok.

Egy másik komoly csúszás is jutott a hónapra: a Blizzard bejelentette, hogy nem fogják tudni tartani az október 27-re kitűzött premiert a World of Warcraft: Shadowlands esetében. Az új dátum kezdetben még nem volt ismert, később azonban kiderült, hogy egyhónapos késésről van szó, így végül november végén startolhatott el élesben az MMORPG legújabb kiegészítője.

Az Amazon Game Studios belépése a PC-s játékpiacra egyelőre méretes bukásnak bizonyult, azok után ugyanis, hogy a Breakaway című projektet idő előtt lelőtték, az idén elstartolt free-to-play hero shooter, a Crucible is hamar lehúzta a rolót. Hiába készült 2014 óta, a Crucible végül csupán fél évig működött, miután az indulást követően rendkívül gyenge fogadtatásban részesült.

A Ubisoft bejelentette, hogy átnevezi szolgáltatásait. A Uplay kliens és a Ubisoft Club jutalmazási rendszer immáron Ubisoft Connect néven fut, cross-play és cross-save támogatással kiegészülve. A Uplay+ előfizetős szolgáltatás pedig Ubisoft+ névre váltott, a kínálat ráadásul a Stadia és a Luna cloud gaming szolgáltatásokban is elérhetővé vált.

A The Witcher után újabb nagy nevű videojátékos franchise-ra csapott le a Netflix: bejelentették, hogy élőszereplős sorozat készül az Assassin's Creed alapján. A széria kapcsán részletek egyelőre nem ismertek: csupán annyit árultak el, hogy a Ubisoft részéről Jason Altman és Danielle Kreinik lesznek az executive producerek.

Nehéz év volt az idei a streamerek számára, rengetegen kaptak ugyanis teljesen váratlan figyelmeztetéseket a korábbi zenei tartalmak miatt, ráadásul egyes csatornákat le is tiltottak: így járt hazánk egyik legnépszerűbb streamerpárosa, a The VR is. A csatornát nem sokkal később sikerült visszaállítani, ugyanakkor ez az eset is felhívta a figyelmet arra, hogy a licencelt tartalmak kérdésköre közel sem tisztázott.

Októberben olyan nagy címek közül válogathattunk, mint a Watch Dogs: Legion, a Little Hope, a FIFA 21, az Amnesia: Rebirth, a Torchlight 3, a Crash Bandicoot 4: It's About Time vagy a Star Wars: Squadrons, a változatosságra tehát ezúttal sem lehetett panasz.

Folytatás holnap a novemberi történésekkel.