Miután egyre sűrűsödni kezdtek a pletykák és a szivárgások, a Microsoft úgy döntött, elébe megy a dolgoknak: bejelentették, hogy novemberben fog a boltokba kerülni az Xbox Series X. A pontos dátumot csak a későbbiek folyamán árulták el, de legalább a hónap biztossá vált ezek után.

hivatalos-novemberben-erkezik-az-xbox-series-x.jpg

Sajnos rossz hír is érkezett a Microsoft háza tájáról augusztusban, méghozzá egy csúszás képében: úgy döntöttek, hogy 2021-re tolják a Halo Infinite megjelenését. Ennek hátterében nem titkoltan az első reakciók álltak, a játék júliusi leleplezését követően ugyanis meglehetősen sok negatív kritikát kapott a Halo, ezért úgy döntöttek, több időt adnak neki.

Még mindig Microsoft: a gyártó közzétette éves üzleti jelentését is, a Sony-hoz és a Nintendóhoz hasonlóan pedig redmondban is mosollyal az arcukon nézhették a pénzügyi adatokat. A videojátékos részleg 11.58 milliárd dollár bevétellel zárta az üzleti évet, ami új rekord a divízió történetében – pontos konzoleladási adatokat ellenben ezúttal sem kaptunk.

rekord-bevetellel-zarta-az-evet-a-microsoft-videojatekos-reszlege.jpg

Az év egyik nagy botránya is augusztusban robbant ki: az Epic Games és az Apple kőkeményen egymásnak estek, amiért előbbi új fizetési módot vezetett be a Fortnite mobilos verzióiban, így megkerülve a platformholdert. A játék ennek következtében lekerült az App Store kínálatából, és azóta sem került vissza – hosszú hónapokig tartó jogi hadakozás várható.

oriasi-haboru-van-kibontakozoban-az-epic-games-az-apple-es-a-google-kozott-egy-fortnite-kiskapu-miatt.jpg

A rétestésztaként elnyújtott teaser kampányt követően végre hivatalosan is bemutatkozott az idei CoD, a Call of Duty: Black Ops Cold War. A széria ezzel tehát visszatért a hidegháború időszakába, méghozzá az első rész kampányának közvetlen folytatásával, így több jól ismert karakter is visszatért a Treyarch fejlesztésében készült idei epizódban.

Hosszú évek várakozását követően kiderült, min dolgozik a korábban a Batman: Arkham-szériát gondozó Rocksteady Studios csapata: új játékuk címe Suicide Squad: Kill the Justice League. A brit fejlesztőcsapat tehát maradt a DC-univerzumnál, csak ezúttal az Öngyilkos osztag tagjainak bőrébe bújhatunk bele, akikkel az Igazság Ligája tagjait kell levadásznunk.

bemutatkozott-de-nagyon-soka-jon-a-suicide-squad-kill-the-justice-league.jpg

Egy másik DC-játékot is villantott a Warner, mely a régóta tease-elgetett új Batman lett. Pontosabban csak jókora idézőjelben, a csavar ugyanis az, hogy Batman már a Gotham Knights történetének kezdetén meghal, így végül Nightwing, Red Hood, Batgirl és Robin négyesével kell felvennünk a harcot a rosszfiúkkal.

Komoly bajok kezdtek el kirajzolódni a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 körül. Minden a csúszás bejelentésével kezdődött, ami a nagy csend miatt kevésbé volt meglepő, nem sokkal később azonban kiderült, hogy a játék kreatív igazgatóját és a vezető íróját is kirúgták – a későbbiekben ráadásul további személyi változások is történtek.

Szerencsére augusztusban sem volt okunk unatkozni, hiszen ebben a hónapban jelent meg a Microsoft Flight Simulator, elstartolt a Fall Guys: Ultimate Knockout és a Hyper Scape, PC-re is megjelent a Horizon Zero Dawn, de ekkor debütált az A Total War Saga: Troy, a Mortal Shell, a Wasteland 3 és a Project Cars 3 is.

Folytatás holnap, benne a szeptemberi történésekkel!