A némileg csalódást keltő Inside Xbox után júliusban a Microsoft is odatette magát nextgen fronton, az Xbox Games Showcase során ugyanis sem játékmenetben, sem pedig belsős címekben nem volt hiány. A fő attrakció a Halo Infinite volt, de bejelentették a Fable és a Forza Motorsport visszatérését is, valamint a külsős partnerektől is láthattunk számos izgalmas címet.

halo-infinite-a-microsoft-csuszas-helyett-majdnem-tobb-reszletben-adta-ki-a-jatekot.jpg

A Far Cry 6 is azon címek közé tartozik, melyek kapcsán több szivárgás és pletyka is volt a bejelentés előtt, így a hivatalos leleplezés már puszta formaiság volt csupán. A hatodik rész nagy dobása Giancarlo Esposito, aki a főgonoszt, Yara trópusi paradicsomának diktátorát fogja alakítani a játékban.

A Call of Duty: Warzone megjelenésével már érkezett idén egy komoly új belépő a battle royale piacra, az Activision után pedig a Ubisoft is úgy döntött, hogy tesz egy próbát: ennek eredménye lett a Hyper Scape. Az urbánus környezetben játszódó kompetitív akciójáték különlegessége a korona, mely a végjátékban jelenik meg, a meccset pedig úgy is meg lehet nyerni, ha ezt elcsípjük és meghatározott ideig birtokoljuk.

Hiába legendás maga a név, a Test Drive-széria immáron hosszú évek óta pihenőn van, hamarosan azonban ez megváltozik, a Nacon ugyanis a júliusi bemutatórendezvényén lerántotta a leplet a Test Drive Unlimited Solar Crown című új részről. A játékról egyelőre annyit tudni, hogy a korábbi Unlimited-epizódokhoz hasonlóan marad a hatalmas sziget + méregdrága sportkocsik kombináció.

ime-az-elso-teaser-az-uj-test-drive-jatekrol.jpg

Júliusban sem maradtunk sajnos lényeges csúszás nélkül: ebben a hónapban a Mafia: Definitive Edition volt az áldozat. Öröm az ürömben, hogy legalább a késés mértéke nem volt kritikus, augusztus végéről ugyanis szeptember 25-re tolták el a megjelenést, a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetre hivatkozva.

Nemcsak a játékipar egészét tekintve volt fontos hónap a július, hanem nekünk, PC Gurunak is, a lap ugyanis tulajdonosváltáson ment keresztül: a magazin online és print kiadási jogai az Esport1 Kft.-hez kerültek. A két szereplő között korábban is volt már együttműködés, hiszen a két lap csapata közösen adta ki néhány éve az első hazai elektronikus sport kiadványt, az Esport magazint.

pcg1912-cover1500px.jpg

Ahhoz képest, hogy a július általában uborkaszezon szokott lenni, a megjelenések tekintetében ezúttal egészen erős hónapot zártunk. A felhozatal csúcsragadozója a Ghost of Tsushima volt, de ekkor jelent meg a Death Stranding PC-verziója, az F1 2020, a Paper Mario: The Origami King, a Destroy All Humans! vagy éppen a Hellpoint is.

Folytatás holnap, benne az augusztusi történésekkel!