• November 11-14. rendezi meg a Cinema City a Filmünnepet
  • Kedvezményes jegyek kaphatók
  • Az országos programot itt láthatjátok

November 11–14. között rendezi meg a Cinema City a magyar mozirajongók számára a Filmünnepet. A fővárosi és vidéki CC vetítőtermekben csütörtöktől négy filmet premier előtt, három alkotást pedig friss bemutatóként láthat a közönség. Összesen több mint harminc művet tűz műsorra a hálózat, amit a normál jegyár kevesebb mint feléért válthatnak meg a látogatók. Az országos programot itt láthatjátok.

Az eseményt egyébként bizakodásra okot adó hazai kutatás ihlette: a közel tízezer megkérdezett 93,5%-a válaszolta, hogy az ősz folyamán tervez újra moziba menni.

Jegyár

  • 2D-s vetítés: 900 Ft
  • 3D-s vetítés: 1100 Ft + szemüveg
  • VIP 2D-vetítés: 5100 Ft
  • VIP 3D-vetítés: 5400 Ft
  • 4DX 2D-es vetítés: 1900 Ft
  • 4DX 3D-es vetítés: 2100 Ft
  • ScreenX vetítés: 1450 Ft

cinemacitymammutiterem.JPG

Filmklubok

  • A Tanú vágatlan változata kapcsán Réz András tart beszélgetést
  • A Csapda a neten című 18 éves kor felett ajánlott dokumentumfilm vetítése után pszichiáter szakértővel és az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetőjével beszélgethetnek a nézők

Magyar film

A moziműsor szerves részét képezik a magyar filmek, így a Vadlovak – Hortobágyi mese, a Feleségem története, az Így vagy tökéletes vagy a Tanú vágatlan, eddig moziban be nem mutatott változata. Olyan magyar filmek alkotóival is találkozhatnak majd a moziba látogatók, mint Szabó Győző, Molnár Áron színészek és Illés Gabriella producer (Toxikoma), Klem Viktor színész és Bergendy Péter rendező (Post mortem) és Eperjes Károly (Magyar passió).

cinemacitymammutibejarat3.JPG

Így mozizunk a pandémia óta

A Cinema City 8130 fő lekérdezésével készített online, nem reprezentatív kutatást arról, milyenek a mozis szokásaink a 2021 júniusi újranyitás óta. A 2021 nyarán feloldott korlátozásokat követően a megkérdezettek első, otthonon kívüli programja (34,3%) a mozizás volt, 22,5% ment a lezárások után étterembe, 17,2% koncertre, rendezvényre, nagyobb családi, baráti eseményre.

A válaszadók 10,8 százaléka az újranyitás óta nem volt moziban annak ellenére, hogy a kutatásból kiderül: a moziba látogatók 78,3 százaléka volt elégedett az újranyitás utáni mozis élményével, 67,8 százalék kifejezetten biztonságosnak tartotta mozis élményét.

A felmérésben a Cinema City kitért arra is, hogy azok, akik az újranyitás óta voltak mozizni, miért látogattak el a filmszínházakba. A megkérdezettek első helyen jelölték meg (72,3%), hogy egy bizonyos filmre voltam kíváncsiak, aminek premierjét már régóta várták, második helyen jelölték (40,2%), hogy a lezárások után kikapcsolódásra vágytak otthonukon kívül, 32,2 százalék a családdal, barátokkal vágyott külső helyszíni programra.

A megkérdezettek arra kérdésre, hogy ha egy új film premierje egyszerre lenne elérhető mozikban és egy adott streaming szolgáltatónál, hol nézné meg az adott alkotást, 60,1 százaléka válaszolta, hogy a moziban. Ez talán nem meglepő, hiszen sorrendben a megkérdezetteknek leginkább a többször elhalasztott nagy filmek premierjei, a kimozdulás élménye, a nagy vászon hiányzott leginkább a mozizásból a pandémia alatt, áll a mozihálózat közleményében.

cinemacitymammutibejarat2.JPG