Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

A filmipar egyik legjobb folytatásaként számon tartott Terminátor 2 nagyon sok embernek a kedvence -- a Legendary Gaming csapata is imádja a filmet, különösen annak híres kamionos üldözését, amikor Connor és a jó öreg Svarci a T-1000-es elől menekül. Na, ezt a jelenetet készítették el a GTA 5-ben, megpróbálva a lehető legközelebb kerülni az eredetihez.

A The Escapist oldalán fut a Game Theory-sorozat, ami tudományos oldalról igyekszik megközelíteni a videojátékokat. Ezen a héten a Sonic volt a téma, pontosabban az, hogy milyen gyorsan tud futni a főszereplő, s arra jutottak, hogy a csúcs 179 mérföld/h, vagyis 288 km/h, ami nagyon gyors, bár alaposabb vizsgálódás után világos, hogy nem teljesen stimmel a kalkuláció, a legelső Sonic-pálya hosszát ugyanis egyenesnek vette, holott milliónyi kanyar és emelkedő van, így az a 259 méternyi táv jóval több, de ezen kívül is vannak pontatlanságok. Mindenestre érdekes, még ha konkrét választ erről sem kaptunk.

Nagyon jó és nagyon részletes összeállítás arról, hogy mennyire hasonlít egymásra Los Santos és Los Angeles. Spoiler: nagyon.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Kotaku csinált egy érdekes kutatást arról, hogy milyen gyakorisággal szerezhetünk legendás ritkaságú kártyákat a Hearthstone-ban, s arra jutottak, hogy egy ilyen kártya előfordulása egy a millióhoz, az arany legendás lapoké pedig egy a 3,2 milliárdhoz.  További érdekesség, hogy 0,4 százalék esélyünk van arra, hogy egy csomagban két legendás kártya legyen, a közönséges lapok pedig olyan gyakoriak, hogy kevesebb mint 0,8% esély van arra, hogy a csomagban csak egy ilyen legyen.

Brock Baker (professzionális Rodney McKay hasonmás) 151 Pokémon hangját utánozta le, s noha a nagy részük csak nyögdécselés különböző variációja, de ami sikerült, az tényleg passzol.

A Sketch Dailies minden nap arra kéri a világ művészeit, hogy az adott téma alapján engedjék szabadjára a fantáziájukat, és készítsenek mesés rajzokat. A héten az egyik téma Mario volt, s ahogy azt sejteni lehetett, tényleg egyedi és kreatív megvalósítások születtek. Íme néhány:

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Dark Souls 2-ben millió és egy veszély les ránk, s egy rossz mozdulat vagy rosszul átgondolt taktika az örök vadászmezőkre küldi a karakterünket. Van azonban egy olyan akadály, ami mindenkivel kifog -- bizony, azok az átkozott párkányok...

Íme a BioShock Infinite első pályája újraalkotva a Minecraftban.