A Marvel Studios legújabb sorozata, a Mindvégig Agatha a 2021-es WandaVízió című miniszériából nőtt ki, amely ugyan egy közönségkedvenc karaktert helyezett a középpontba, a boszorkányos témájú spinoff főhősnőjét azonban lényegesen kevesebben ismerik, talán ezért is szavaztak meg neki kisebb költségvetést a fejesek. Az egy ideje köztudott, hogy eddigi Marvel-sorozatok közül a Mindvégig Agatha készült a legkisebb büdzsével, viszont a nézettségi adatok alapján a közönség igencsak szereti az alkotást. Az adatok alapján a franchise eddigi szériái közül a Mindvégig Agatha rendelkezik a legjobb megtartási aránnyal, ami annyit tesz, hogy hétről hétre több nézője van minden következő résznek.

Az első epizód bemutatását követően egyébként 9,8 millió néző követte nyomon Agatha kalandját egy hét leforgatása alatt, szóval a Marvel Studios terve, miszerint a jövőben visszafogják egy kicsit a tévésorozataik költségvetését, egyelőre sikeres taktikának látszik. Brad Winderbaum, a legutóbbi Marvel-sorozat producere a napokban a következőket nyilatkozta a Varietynek:

Azt elmondhatom, hogy ez az eddigi legkevésbé költséges sorozatunk, és szerintem ezt így is terveztük. A jövőben ezeket a szériákat felelős büdzsékből szeretnénk megvalósítani. Hogy őszinte legyek, még ad is egyfajta kreatív szabadságot az, hogy nem egy elszállt költségvetésből kell összehoznunk ezeket. Az Agatha esetében például alig használtunk CGI-t. A legtöbb praktikus effekt volt, és ezt szerintem érezni is a sorozaton.”

A borítókép forrása: Disney