A Disney+ kínálatában szeptember 19-én debütál a Marvel Studios legújabb sorozata, a Mindvégig Agatha, amely a 2021-ben nagy sikerrel sugárzott WandaVízió spinoffjaként funkcionál, Kathryn Hahn pedig visszatér Agatha Harkness, a gonosz boszorkány szerepében, amiért korábban egyébként Emmy-díjra is jelölték a színésznőt. Mivel a küszöbön a premier, megérkeztek az első reakciók a miniszériáról, és ezek alapján az idei év egyik legnagyobb meglepetésével van dolgunk: a kritikusok kiváltképp Hahn, Joe Locke és Aubrey Plaza alakítását dicsértek, a sztori hangulatát pedig egyenesen tökéletesnek tartják.

A Mindvégig Agatha a kísérteties évszakra TÖKÉLETES sorozat, tele van erős boszorkányos energiával. Kathryn Hahn ironikus, mint mindig, finoman fondorlatos és igéző alakítást nyújt. Joe Locke ellopja a show-t” – írta a The Movie Podcast kritikusa, Daniel Baptista.

A Mindvégig Agatha a WandaVízió tökéletes folytatása. Az első négy rész a Hókusz pókusz és az Óz, a csodák csodája üdítő egyvelege, egy csipetnyi horrorral és sok-sok humorral. Ez a sorozat őrülten szórakoztató és megnyerő. Ugyanaz a megkapó hangulat jellemzi, mint a WandaVíziót. Teljesen odáig voltam a színészgárdáért, amely a koven tagjait formálja meg, Kathryn Hahn briliáns, Aubrey Plaza kiemelkedő” – véli Joseph Deckelmeier.

A Marvel felülmúlta önmagát a Mindvégig Agathával. A WandaVízió folytatása abszolút elbűvölő, sok easter eggel a rajongók számára, Kathryn Hahn alakítása tökéletes, Joe Locke ikonikus, és az egész gárda lehengerlő. A Marvel egyik legjobbja” – írja Cody Schultz.

„Visszatért a mágia az MCU-ba a Mindvégig Agathával! Kathryn Hahn és Aubrey Plaza fenomenális. Joe Locke imádnivaló. A rejtélyes és boszorkányos látványvilág kábító, teljesen beszippant. Tökéletes a kísérteties évszak kezdetére!” Caitlin Tyrrell.

„Megnéztem a Mindvégig Agatha első négy epizódját. Rendben van. Egy király kezdés után lassul. Nem veszi magát és a karaktereit túl komolyan, és a közönségnek sem kell ezt tennie. Joe Locke rejtélyes karaktere az egyetlen szerethető figura, de a Marvel rejtélyes marketingfogását kell játszania ahelyett, hogy kidolgoznák. Túlságosan ABC vs. premium streaminges tartalom” Rob Keyes.

Megnéztem a Mindvégig Agatha első négy epizódját. A sorozat vegyíti a dráma, horror és vígjáték elemeit, de mintha nem lenne benne biztos, mi akar lenni. Mindazonáltal amikor horrorba csap át, akkor ragyog a legfényesebben. Kathryn Hahn fantasztikus Agatha szerepében, a karakterfejlődése egy erősség. A végéig kell várni, hogy meglássuk, jobb lesz-e. Egyébként imádtam a Marvel Television animált logóját” – Dennis – La Oficina Geek.

Az első kritikák tehát többségében pozitívak, és a negatívabb reakciók sem tűntetik fel kiemelten rossz fényben a Marvel boszorkányos sorozatát, amely a szeptember 19-i debütálást követően hetente jelentkezik majd új részekkel, a nagy finálé pedig október legvégén érkezik, a halloweeni időszakban.

A borítókép forrása: Variety