Elizabeth Olsen összesen 6 filmben, plusz 1 minisorozatban alakította a Marvel-képregényekből ismerős Wanda Maximoffot, azaz Skarlát Boszorkányt, és teljesítményének, valamint a karakter remekül megírt életútjának köszönhetően az MCU-rajongók egyik kedvenc figurájává avanzsált. A színésznő nemrég vendégeskedett az FM104-nél, ahol a franchise-ban eltöltött idejéről, illetve Wanda lehetséges visszatéréséről is beszélt, emellett azt is bevallotta, hogy a Marvel kezdetben bizonytalan volt a szuperhős WandaVízió utáni sorsával kapcsolatban, annak ellenére, hogy fanok imádták a karakter összetett és tragikus személyiségét.

Ő egy olyan karakter, akihez szívesen visszatérnék, ha van rá mód, hogy azt jól tehessem, és úgy gondolom, szerencsés voltam, amikor elkezdtem, mert jó irányba vitték a figurát. Azt hiszem, az embereknek annak idején fogalmuk sem volt arról, mit kezdjenek velem… szóval, ha jól használják a karaktert, szeretném újra eljátszani.

wanda-doctor-strange-2.jpg

Olsen a 2014-es Amerika Kapitány: A Tél Katonája stáblistás jelenetében mutatkozott be Wanda Maximoffként, majd a Bosszúállók: Ultron korában kapott nagyobb szerepet, ezt követte az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték. A karakter sztár-státusza a Disney+ első marveles sorozatában, a 2021-es WandaVízióban vált megkérdőjelezhetetlenné, amelynek története Wanda gyászát dolgozta fel a Végjáték eseményei után, egy szürreális, sitcom-ihlette alternatív valóság megalkotásával karöltve. A szériát széles körben dicsérték a kritikusok és a nézők, a konszenzus szerint ezen a ponton Wanda az egyik legkomplexebb, legkidolgozottabb szereplője lett az MCU-nak.

A 2022-es Doctor Strange az őrület multiverzumában című mozifilmben már gyökeresen más megvilágításba helyezték a figurát. Kétségbeesetten vágyott arra, hogy újra találkozhasson a saját fantáziavilágában elvesztett gyermekeivel, ennek köszönhetően ő lett a történet főgonosza, aki arra használja fel szupererejét, hogy szétszakítsa a multiverzumot. Noha Olsen színészi alakítására itt sem volt panasz, egyesek úgy vélték, hogy túl éles a kontraszt a WandaVízió és eközött a film között, mivel szerintük utóbbi semmissé tette a tévésorozat árnyalt történetmesélését.

A színésznő nem rejtette véka alá a karakterrel kapcsolatos aggodalmait, nemrégiben még a csalódását is kifejezte amiatt, mert a WandaVízió és Az őrület multiverzumában írói nem igazán egyeztettek egymással a munkálatok során, ezért neki sem tetszett teljes mértékben az az ív, amit Wanda írt le ebben a két projektben. Ennek ellenére Olsen továbbra is nyitott arra, hogy visszatérjen a szerepben, de természetesen csak akkor, ha azt a megfelelő módon vezetik fel.