Már csak néhány lépésre vagyunk a Marvel Studios legújabb sorozatától, ami a nagy sikerű WandaVízióban feltűnt gonosztevő, Agatha Harkness történetét meséli tovább. A Mindvégig Agatha az előzetes kritikák alapján minimum ígéretesnek tűnik, noha a hétköznapi halandók reakcióira még várni kell egy kicsit. Az mindenesetre kiakaszthat néhány rajongót, hogy a széria egyik kulcsfontosságú karaktere, Tini meleg lesz, ráadásul őt egy civilben is homoszexuális színész, Joe Locke formálja meg. Pontosabban ebben igazából még nem lenne semmi kirívó, azonban a sorozat sztárjai szerint a Mindvégig Agatha konkrétan a „legmelegebb” sorozat, amit a Marvel valaha készített”.

Majd meglátod, ha megnézed. A boszorkányok eredendően mind queerek már csak azért is, mert a társadalom kitaszítottjai, margóra szorították őket több okból kifolyólag is. Ez a sorozat elég jól reprezentálja a különféle embertípusokat, valamint azt is hangsúlyozza, hogy mindannyiunkban megvan az erő ahhoz, hogy menjünk előre és legyünk nagyszerűek” – magyarázta a Jennifer Kale nevű karaktert megformáló Sasheerr Zamata, aki egyébként leszbikusnak vallja magát.

A korábban említett Locke a következőket mondta a sorozatról: „Nagyon sok rétege van, ezek közül az egyik a meleg. Többek között ez a nagyszer ebben a szériában. Tini egy queer srác, de nem ez a hajtóerő a sorozatban, ami szintén nagyszerű. Ugyanis az önmagában elég szép dolog, hogy pozitív queer karakterek tűnnek fel benne.

A főhősnőt életre keltő Kathryn Hahn is hasonlóan gondolkodik: „Az a legizgalmasabb dolog ebben az egészben, hogy igazából nem is erről szól a sorozat Normálisnak mutatja be a queer identitásokat.

Végül a szintén boszorkányt alakító Aubrey Plaza is megszólalt az ügyben, akinek karaktere szintén a nőkhöz vonzódik: „A végére szinte felrobban ez a széria, annyira meleg lesz.

A Mindvégig Agatha első két része szeptember 19-én kerül fel a Disney+-ra, a következő epizódok pedig hetente érkeznek.

A borítókép forrása: Marvel