A spanyol Pyro lényegében új műfajt teremtett az 1998-ban megjelent Commandos: Behind Enemy Lines című klasszikussal, melyben hat, különböző képességű és tudású kommandóssal kellett végrehajtanunk a sokszor lehetetlennek tűnő feladatokat – a program címéből adódóan természetesen az ellenséges vonalak mögött. Minden harcosaink összmunkáján, az időzítésen, a nácik megfigyelésén, és a helyes, gyors döntéseken múlt, ez a recept pedig olyannyira bejött a kor játékosainak, hogy végül öt folytatás is készült – a 2006-os Commandos: Strike Force már ugyebár a belső nézetű lövöldék kedvelőit igyekezett megszólítani, felemás sikerrel. Nem úgy az idén márciusban leleplezett Commandos: Origins, amely a széria gyökereihez visszatérve izometrikus nézetből szemlélt taktikázást kínál, immár 3D-s köntösben mutatva be a műfaj szépségeit.

A valamikor idén érkező alkotás során a klasszikus felállásban (Green Beret, Sapper, Sniper, Driver, Marine és Spy) vághatunk neki a szabotázs-akcióknak és a merényleteknek, a missziók pedig fő- és opcionális feladatokat is tartogatnak, függetlenül attól, hogy Európában, a jeges sarkvidéken vagy az afrikai sivatagban kommandózunk – több mint tíz küldetést fog kínálni a játék, szóval nem meglepő, hogy ennyire változatos a helyszínek felhozatala.

Ha valaki esetleg szeretné látni, hogy milyen munkát végzett a Claymore Game Studios csapata, az most már gond nélkül megteheti, befutott ugyanis a Commandos: Origins teljesen ingyenes demója – bár sajnos csak PC-re és Xbox Series X/S-re. A kipróbálható verzió ráadásul nem is a teljes alkotásból lett kivágva, mivel egy „demo-exkluzív tesztküldetést” kapunk, melynek keretében Jack O'Harát (Green Beret) és James Blackwoodot (The Marine) irányítva kell megkísérelnünk egy német radarrendszer szabotálását. Ahogy tehát említettük, a valós idejű taktikai játékok legújabb üdvöskéje még idén befut PC-re, Xbox Series konzolokra (Game Pass-ben is elérhető lesz) és PS5-re – bízzunk benne, hogy egy méltó visszatérésnek lehetünk szemtanúi.

A borítóképek forrása: Epic Games, Microsoft