Nemsokára tényleg vége a jó világnak, a Netflix mintáját követve a Disney streamingszolgáltatója is elkezd szigorúbban fellépni a felhasználói fiókok barátokkal és családtagokkal való megosztása ellen. Azonban a világ legnépszerűbb streaming-óriásához hasonlóan a Disney+ is lehetőséget kínál arra, hogy többen használjanak egy előfizetést – méghozzá némi felárért cserébe. A Variety jelentette, hogy a Disney+ ezen a héten kezdte értesíteni az amerikai felhasználókat arról, hogy széles körben elérhetővé vált a plusz felhasználó hozzáadása, azaz egy adott háztartáson kívüli embert is hozzáadhatunk az előfizetésünkhöz.

disney-logo.jpg

Az USA-ban az extra felhasználó az alap Disney+ csomag esetében 6,99 dollár (kb. 2500 forint), a prémium csomag esetében 9,99 dollár (kb. 3500 forint). Amerika mellett ez az opció nyár óta elérhető már Kanadában, Costa Ricán, Guatemalában, Ázsia csendes-óceáni régiójában, és Európában, többek közt nálunk is. A platformra belépve rögtön láthatjuk, hogy Magyarországon ezért havonta 1 490 forintot kell fizetnünk, cserébe a meghívott létrehozhatja a saját Disney+-profilját, hozzá saját bejelentkezési nevet és jelszót állíthat be, valamint egyszerre csupán egy eszközön játszhat le tartalmat.

Ezen kívül a Disney frissítette a streamingszolgáltatóinak a felhasználása feltételeit is, Amerikában a Disney+ mellett a Hulut és az ESPN+-t, melyben kihangsúlyozzák, hogy a jelszavunkat tilos megosztani háztartáson kívül egy plusz felhasználó hozzáadása nélkül, és azt írják, hogy vizsgálják a felhasználói fiókokat, hogy azok teljesítik-e a feltételt. Amennyiben azt tapasztalják, hogy valaki megszegi a megállapodást, akkor vagy limitálják vagy felfüggesztik az adott előfizetőnél az oldal elérését. Ha valaki ezeket a feltételeket betartva használja a platformot, de éppen utazik, tehát nem otthonról nézne filmet vagy sorozatot, akkor felugrik egy üzenet, miszerint észlelték, hogy az adott tévé nem a „háztartásban” található, de be lehet jelölni azt, hogy nem otthon vagyunk, vagy frissíthetjük a tartózkodási helyünket, amennyiben a közelmúltban költöztünk.

A képek forrása: Disney