A Netflix már többször is hangot adott annak, hogy bár egyelőre nem sok előfizető nyüstöli a streaming szolgáltatásban elérhető videójátékokat, továbbra sem hajlandó lemondani erről az ágazatról, sőt, az elkövetkezendő években fog csak igazán felpörögni az interaktív szórakoztatás motorja. A GTA trilógia kimagasló sikere már bizonyította, hogy megfelelő címek esetén nagyon is van potenciál a videójátékokban, a jövőben pedig számos alkalom lesz arra, hogy bebizonyosodjon ez a feltevés, mivel jelen pillanatban több mint 80 program készül a cég berkeiben.

netflix-jatek.png

Mindez a Netflix nemrég tartott eredménybeszámolóján derült ki (ahol egyébként azt is bejelentették, hogy zöld utat kapott az idén érkező Squid Game-játék), melynek keretében annak is hangot adtak a cég képviselői, hogy nem csupán a mennyiség mondható kimagaslónak, de változatosság terén sem érheti majd szó a ház elejét. A lényeg pedig, hogy mivel ezen címek zöme saját IP-ken alapul, még akár az évadok közötti átkötésekre és új karakterek/cselekményszálak bevezetésére is alkalmasak lehetnek, erről már Ted Sarandos, a Netflix társ-vezérigazgatója beszélt.

„Úgy gondolom, hogy a rajongótábor videójátékokkal való kiszolgálása egy nagyszerű lehetőség” – mondta a társ-CEO. „Ezzel a lépéssel egy olyan helyet biztosíthatunk egyes sorozatok rajongóinak, ahol elütheik az időt két évad között, nem mellesleg új karaktereket és történetszálakat is bemutathatunk általuk, akik/amik aztán esetleg testet is ölthetnek a soron következő szezonban vagy egy film folytatásában” – tette hozzá. Tekintve, hogy az előfizetők zöme még csak rá sem nézett a videójátékos palettára, nem biztos, hogy jó ötlet lenne így bővíteni egy-egy produkció univerzumát, de tény, hogy a lehetőség adott, és néhány kiemelten népszerű széria (például A Bridgerton család) esetében könnyűszerrel alkalmazható – pláne megfelelő marketinggel. A saját készítésű alkotások videójátékos mellékágai mellett pedig természetesen az indie fejlesztők számára is jövedelmezőnek bizonyulhat, ha a játékuk elérhetővé válik a Netflix kínálatában, szóval aki szeret mobilon játszani, és emellett még előfizetése is van, az bőven el lesz látva a közeljövőben.