A THQ már hónapok óta küzd a válsággal, melyen sokat rontott, hogy a kiadó részvényeinek értéke egy dollár alá zuhant. Az amerikai NASDAQ részvénytőzsde januárban azzal fenyegette meg a céget, hogy ha július 23-ig nem változtat ezen, kitiltják a tőzsdéről, gyakorlatilag halálra ítélve a vállalatot. Nos, ma már 24-e van, a THQ pedig boldogan jelentette be, hogy egyelőre maradhatnak az értékpapírok.

A siker minden bizonnyal a kiadói vezetés kissé kétségbeesett döntésének tudható be. A THQ úgy reagált a NASDAQ felszólítására, hogy összevont részvényeket dobott piacra, melyek együttesen már elérik az 1 dollárnyi értéket. A cégnél egyébként sincs minden rendben, hosszú időbe telt, mire belátták, hogy a megannyi pénznyelő projektet le kell állítani, és ennek eredményeként új elnököt is választani kellett Jason Rubin személyében.

A THQ egyébként ügyesen sakkozik, egy nagy adag szerencsével talán ki tud lábalni a válságból. Jelenleg olyan játékok készülnek a cég égisze alatt, mint a már most fantasztikusnak tűnő Darksiders II, vagy épp a nemrég leleplezett Company of Heroes 2. Sőt, készül a Saint's Row 4 is, és a South Park: The Stick of Truth sem tűnik rossz befektetésnek.