Az utóbbi hónapokban mindennaposak voltak a különböző THQ-val kapcsolatos hírek, melyek többsége az egykor szebb napokat megélt cég haláltusájáról szóltak. Bár a THQ tényleg nincs jól, a 2009-es montreali stúdió terveitől esze ágában sincs tágítani a vezetőségnek -- még úgy sem, hogy az öt évre tervezett beruházás rengeteg pénzt emészthet fel.

A részleg elnökeként választott Jason Rubin úgy nyilatkozott a Joystiq-nak, hogy bár valószínűleg "lesznek üres székek" a 400 főre tervezett részlegen, minden lehetőséget mérlegeltek, és Rubin személy szerint nem találta veszélyét annak, hogy bukás lenne a dologból.

"Szeretem Montrealt. Határozottan jól akarom csinálni a dolgokat Montreallal, és határozottan fel szeretném tölteni a stúdiót. De ha valamiért mégsem jönne össze, akkor sem ez lesz az az ok, ami miatt a THQ csődbe megy." -- mondta.

A THQ hosszú ideje küzd anyagi gondokkal, melyekből a közelgő AAA játékaikkal szeretnék kihúzni magukat. Mind a Darksiders 2, mind a Metro: Last Light nagy sikerre számíthat -- reméljük, a kiadó ügyesen manőverez.