Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtuk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

A Candy Crush Saga készítője és kiadója, a King igyekszik lefoglalni a Candy és a Saga szavakat, így védve meg a játékukat. A foglalás finoman szólva is nevetséges, hiszen két olyan szóról beszélünk, ami az angol nyelvben rengeteg helyen előfordul, s ha King csapatának sikerül keresztülvinni az ügyét a szabadalmi hivatalon, az mindenféle problémát jelenthet azon termékek gazdáinak, akiknek egyébként semmi köze sincs a mobiltelefonokon hódító játékhoz. A helyzet abszurditását Cliff Bleszinski ragadta meg nagyon jól Twitteren, mondván, ez olyan, mintha az Epic annak idején lefoglalta volna a Gears és a War szavakat.

A szabadalom még nem lépett érvénybe, jelenleg ugyanis az érvényesítési folyamat abban a szakaszban jár, amelyben 30 napon belül bárki kifejezheti ellenvéleményét erről, ám már most van, aki kínos helyzetbe került a King manővere miatt. A csapat a Stoic, amely szeretné az Egyesült Államokban bejegyezni a The Banner Saga címet a folytatáshoz, de a King ellenvetésébe ütköztek a Saga szó szereplése miatt.

Az ügyben patthelyzet alakult ki, a Stoic ugyanis nem hajlandó egy viking játékot készíteni a Saga szó nélkül, a King pedig azt mondja, hogy őket aztán nem zavarja a The Banner Saga, ugyanis nem látnak benne közvetlen riválist, de kötelességük védeni a nevet, így az ellenző indítványukat nem vonják vissza. 

Ex Call of Duty és Titanfall fejlesztők álltak össze, hogy elkészítsenek egy új 2D-s shoot’em/beat’em up/akciójáték keveréket. A To the Death címet viselő alkotás két rivális halálon túli küzdelmét mutatja be, melynek elkészítéséhez a fejlesztők a közösség segítségét kérik. A Kickstarter gyűjtésben 400.000 dollárt szeretnének összekalapozni a fejlesztők, de eddig elég kevesen, 349-en adományoztak (szombat esti állapot) valamivel több mint 28.000 dollárt. A gyűjtésből még 25 nap van hátra, az eddigi eredményt látva kétségesnek tűnik, hogy összejön-e a kívánt összeg. Azonban minden jó, ha a vége jó.

A Riot Games szeretné, ha a League of Legend évtizedekig velünk lenne. A héten tartották meg Münchenben a Digital-Life-Design című konferenciát, melyen felszólalt a Riot Games eSportokért felelős alelnöke, Dustin Beck is. Véleménye szerint a League of Legends életciklusa akár több évtized is lehet: „Ez ugyanolyan sport, mint minden más. A baseball már több mint 100 éve létezik. Nem mondom, hogy a League of Legends  ki fog tartani addig, de remélem, hogy ez több évtized lesz.” Bizakodó, nem kétséges.

Beck továbbá jelezte, hogy a közvetítések terén olyan minőséget szeretnének nyújtani, mint amilyet a foci vagy a rögbi rajongói már megszokhattak, s ezért nem kértek külső segítséget, hanem a saját erejükből állították össze a most meglévő rendszert, mert így az irányítás a kezükben maradhat, s szakértők dolgozhatnak rajta. Ezt a rendszert egyébként a főszponzor, a Coca-Cola embere, Matt Wolf meg is dicsére, mondván: a munka nagyon könnyű a Riot csapatával, s bármilyen ötletük is legyen, az szinte azonnal megvalósulhat, csak egy telefonhívásba kerül.

A Kingdom Come: Deliverance négy nap alatt több mint 430.000 fontot szedett össze!

A hét közepén felröppent a pletyka, hogy az Alienware Steam Machine nem lesz bővíthető/fejleszthető készülék. Az Alienware ezt egyértelműen cáfolta, ugyanakkor azt is hozzátette: nem lesz egyszerű megtenni. „Az Alienware mindig is kiemelkedő jelentőséget tulajdonított annak, hogy a gépeket használók szabadon fejleszthessék az eszközöket.” -- közölte Frank Azor, az Alienware elnökhelyettese. „Az Alienware Steam Machine, melyet a CES-en mutattunk be, arra lett tervezve, hogy a nappaliban kiváló játékélményt adjon. Az Alienware Steam Machine-t úgy terveztük, hogy az kisebb legyen, mint az előző generációs konzolok. Emiatt lesz nehezebb a belső komponenseket cserélni, de ennek lehetőségért nem vesszük el a játékosoktól.” -- tette hozzá.

Április elsejétől a Namco Bandai megváltoztatja a nevét. Nem lesz bonyolult, játékaikat ezentúl Bandai Namco Games néven kell keresni. Nahát!

Noha a SteamOS már telepíthető, az operációs rendszernek még csak egy nagyon kezdetleges változata érhető el, ami rengeteg hiányosságtól szenved -- a legújabb frissítéssel azonban egy nagy elemet kihúzhatunk a hiányzók listájáról. Az új kiadásban ugyanis már van lehetőség a dual-boot opcióra, vagyis arra, hogy egy merevlemezen egyszerre két operációs rendszer legyen jelen, s indításkor választhassunk a kettő közül.

A Valve jelezte, hogy ez az opció kevés tesztelést kapott, így a SteamOS megjelenésekor is elmondott figyelmeztetés továbbra is életben van, miszerint csak az próbálkozzon az operációs rendszerrel, aki bízik a Linux rendszerek terén szerzett tudásában, s nem fél órákat szöszölni a telepítéssel, akár kézzelfogható végeredmény nélkül.

Dean „Rocket” Hall terve az, hogy amint végre befejeződik a DayZ fejlesztése (ez még nagyon sokára lesz), nyit egy saját stúdiót, ahol kreatív emberekkel és az egyetemet frissen végzett fiatalokkal veszi körbe magát, s őrült játékokat fog készíteni, a végcél pedig az, hogy megalkossa a legjobb túlélőszimulátort.

Megjelent a PayDay 2 legújabb frissítése, ami kvázi a végtelenségig kitolja a játék élettartamát. Az Infamy névre keresztelt patch azoknak szól, akik már mindent elértek a játékban (100-as szint, minden képesség és rengeteg pénzt), mindez ugyanis feláldozhatóvá válik, lényegében lenullázva a karakterünket, de persze nem teljesen, ugyanis megnyílik előttünk az Infamy fejlődési fa, ami exkluzív képességekkel és kozmetikai elemekkel jutalmaz, valamint kapunk egy Infamy kártyát, ezzel jelezve, hogy mit tettünk. Minden egyes Infamy szint elérésével további, a képességfában elköthető pontokat kapunk, mindet megszerezni pedig rengeteg munka lesz, hiszen 14 szint vár ránk. Jó szórakozást!

A Sony Online Entertainment videóban mutatja be, hogy mi vár az EverQuest-játékosokra 2014-ben.

A héten megjelent a GRID 2 Reloaded, mely a játék „Game of the Year” kiadásának tekinthető, ebben ugyanis megtaláljuk az összes kiadott letölthető tartalmat. A PC-re, illetve PS3-ra megvásárolható csomagban a Bathurst Track pack, a Spa-Francorchamps Track Pack, a Super Modified Pack, a Peak Performance Pack, a Drift Pack, a Classic GRID Pack, a GTR Racing Pack, a Headstart Pack és a Indycar Pack található meg. PC-n 45 eurót kell fizetni.

A Bundle Stars egy újabb érdekes ajánlattal várja a játékosokat, most főleg azokat, akik a stratégiai játékokat szeretik. A héten elindult, s még 25 napig kapható Kingdoms Bundle a következő játékokat rejti magában: Europa Universalis 3 Complete, Sword of the Stars Complete Collection, Hearts of Iron 3, Europa Universalis: Rome Gold Edition, The King’s Crusade, Magicka. Mindez potom 4,34 euróért vásárolható meg. 

A The Elder Scrolls Online M, tehát felnőtteknek ajánlott korhatár-besorolást kapott. A Bethesda egy enyhébb, T jelzésben bízott, de nem fogják támadni az ESRB döntését, ami azt jelenti, hogy semmit sem fognak kivágni a játékból.

Az Exophase oldalán már olvasható a Dark Souls 2 teljes achievement-listája.

Megjelent az Arma 3 singleplayer módjának második részlete, az Adapt. Íme az ehhez készült trailer.

Megjelenési hírek: már Android operációs rendszerre is letölthető 1831 forintért a tavaly kiadott Deus Ex: The Fall, Macintoshra is megjelent a Tomb Raider, a Strike Vector január 28-án fog a boltokban landolni, a Rymdkapsel és a The Floor is Jelly pedig január 30-án fut be.

Január 19-én a World of Tanks orosz szerverén egy időben összesen 1.114.000 játékos volt jelen. Ez rekord. 

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2