A Paradox Interactive nagyon belehúzott a hét végére: nemcsak a Hearts of Iron 4-et mutatta be a stratégiai játékokról híres kiadó, hanem a Runemaster című, old-school jellegű szerepjátékot is, ami a mostanság dívó retrólázat igyekszik meglovagolni.

A Runemaster a germán mitológia birodalmába kalauzolja el a játékosokat (igen, még egy ugyanolyan tematikájú játék, ez van), méghozzá az északi legendák hat, jórészt különálló világába, Midgard termékeny erdeitől egészen Muspelheim lángoló pokláig. A helyszínek ráadásul minden indítás után automatikusan generálódnak le, elérve így, hogy a játékosok sose mondhassák meg előre, mi fog történni karaktereikkel. Mint a régi szép időkben!

A harcrendszer körökre osztott lesz, és érdekes tulajdonsága, hogy nagyon sok társat vehetünk fel magunk mellé, akik kis magánhadseregként terelgethetők a csatatéren -- na, igen, a Paradox láthatóan nem tudja maga mögött hagyni taktikai stratégiai hagyatékát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Runemaster nem ízig-vérgi RPG lesz. Várható kidolgozott történet, bonyolult fejlődés, kismillió képesség, varázstárgyak, osztályok... a kamera pedig felülnézetes, pont, ahogy kell!

A Runemaster megjelenése 2014 őszén várható, kizárólag PC-re.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!