Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtunk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

A Doom 4 fejlesztése hosszú ideje zajlik, 2013 közepén pedig az egész játékot visszaküldték a tervezőasztalhoz. Nem olyan rég egy másik, régi sorozat új része jelent meg, a Wolfeinstein: The New Order. Az új Doom is ehhez hasonló helyzetben van, mondta el Pete Hines, a Bethesda marketingért felelős elnökhelyettese: „A Wolfeinstein utolsó megjelent részei vagy „OK” vagy „Nem jó” minősítést kaptak. Ez nem egy olyan sorozat, amelyet a rajongók kiéhezve várnak. Ez nem egy Uncharted. Tudtuk, hogy ez némi magyarázatot igényel. A Machine Games újraélesztette az IP-t. A Doom is hasonló helyzetben van, hiszen legutolsó része régen jelent meg. Bizonyítanunk kell magunknak és a sorozat rajongóinak is. Bizonyítanunk kell, hogy az új Doom szórakoztató lesz, és olyan, amire érdemes lesz figyelned. Nem mondhatjuk azt, hogy ez egy Doom, amit természetesen meg kell venned, és játszanod kell. Ez nehezebbé teszi a munkánkat.” A Doom új részét az előzetes információk szerint az idei QuakeCon-on fogják leleplezni, melyet Dallasban tartanak, július 17 és 20 között.

Folytatódik Lara Croft története, egyrészt a jövő év végén esedékes játék formájában, illetve egy könyv képében. Utóbbi a Tomb Raider: The Ten Thousand Immortals nevet kapta, s közvetlen folytatása a legutóbbi Tomb Raider rebootnak, hősünknek pedig az a feladata, hogy a világot bejárva, s egy rejtélyes, mindenre eltökélt titkos társasággal szembeszállva megtaláljon egy ereklyét, ami a legenda szerint képes csodás gyógyításokra -- éppen arra, amire Larának most a legnagyobb szüksége van, miután legjobb barátja, Sam egy kórság áldozatává vált, mely természetesen kapcsolatba hozható a Yamatai szigetén történt eseményekkel. Az október 20-án megjelenő könyvet Dan Abnett és Nik Vincent írta a Crystal Dynamics közreműködésével, vagyis a Tomb Raider: The Ten Thousand Immortals része lesz a hivatalos kánonnak, s talán még utalásokat is tartalmaz majd arra nézve, hogy mit hoz nekünk a következő interaktív kaland, a Rise of the Tomb Raider.

A tavalyi Gone Home egy igazán különleges hangulatú indie játék volt, mely elég sok díjat besöpört, és eddig csak letölthető változatban volt kapható. Most azonban érkezik egy dobozos verzió is, mely 20 fontos áron már megrendelhető a Merge Games honlapján. Szép csomag: tartalmazza a játékot DVD-n, egy Steam-kulcsot, a játék teljes zenei anyagát, és az összes naplóbejegyzést MP3 formátumban. Megtalálható továbbá benne egy negyven oldalas jegyzetfüzet (tervezési jegyzetekkel és rajzokkal a fejlesztés fázisaiból) és egy poszter, valamint egy matrica is. Retrómániásoknak kötelező vétel! 

gone-home-box.jpg

Vannak olyan tevékenységek, melyeket véleményem szerint csak a valóságban érdemes űzni. Ilyen például a horgászat. Most a Train Simulator mögött álló csapat egy horgász-szimulátort fog megjelentetni, ha minden igaz, még nyár végén. A címe Dovtail Game Fishing lesz, mely ki fogja használni a legújabb technológiákban rejlő lehetőségeket, hogy egy olyan programot adjon a játékosok kezébe, melyben a legjobb játékmechanika, vizualitás, és játszhatóság lesz megtalálható. A horgászprogram 2014 nyarának végén érkezik, elsőként PC-re, majd később más platformokra is. Alább láthatjátok a játék első trailerét. A programot az Unreal Engine 4 fogja meghajtani, és ha minden igaz, támogatni fogja a VR-t is. Ti kipróbálnátok?

A SMITE a márciusi megjelenése óta egyre népszerűbb, s mára ott tartunk, hogy több mint 4 millióan választották ezt a programot. A népszerűség nem véletlen, ugyanis a Hi-Rez Studios egy kicsit más megközelítésből igyekszik bemutatni a MOBA zsánert, s láthatóan erre a friss megközelítésre vevők a játékosok. Ennek a négymillió játékosnak a megoszlása a következő: 45% Európa, 40% Észak-Amerika, 10% Dél-Amerika, 5% Ázsia és egyéb régiók. A Hi-Rez Studios a népszerűség növekedésével megduplázta a stúdiója méreteit, illetve bejelentette, hogy jövőre, egészen pontosan január 9-11. között megrendezik az első SMITE világbajnokságot, melynek kezdő összdíjazása 600 ezer dollár, de ezt a rajongók sokkal magasabbra is emelhetik különleges tárgyak megvásárlása és adományok útján. A világbajnokságon Európa, Észak-Amerika és Kína két legjobb csapata, valamint Brazília és Latin-Amerika legjobbjai mérik össze erejüket.

A Battlefield-veterán Westie elmondása szerint a Battlefield 4 hamarosan kap egy frissítést, amivel szabályozható, hogy mit látunk a képernyőn, lényegében csökkentve a HUD zsúfoltságát. Itt egy videó arról, mire lehet számítani.

Bár a Box Office adatok szerint a Transformers: a kihalás kora című negyedik robotos film már több mint 100 millió dollárt hozott, a kritikák eddig alaposan lehúzták. Ezen a héten pedig egy másik műfajban is szerencsét próbálnak a robotok. A Transformers Universe című MOTAG (massively online tactical action game) ugyanis nyílt bétafázisba lépett, melyet a fejlesztő Jagex dupla XP-s hétvégével, 24 órás Twitch-közvetítéssel, és 75.000 dollár összértékű díjjal jutalmaz. A zárt béta Mark Gerhard elmondása szerint hatalmas siker volt, értékes visszajelzéseket kaptak a résztvevőktől, akik olyan stratégiákat fejlesztettek ki, amelyeket ő el sem tudott képzelni. Így nagyon várja, hogy az új játékosok mit fognak hozzátenni az eddigiekhez.

Az Egyesült Államokban hamarosan elindul az Evolve zárt alfatesztelése. Ehhez a hivatalos oldalon egy kérdőívet kell kitölteni, mely a pályázó játékos múltjára, és PC-jének felépítésére irányul. Windows PC, Steam-fiók, USA lakóhely kell a tesztben való részvételhez, plusz az, hogy a jelentkező „képes legyen részt venni egy nagy, irányított játéktesztben, és támogatni azt.”

Nem kell már GFACE profil ahhoz, hogy kipróbálhasd a Crytek ingyenesen játszható lövöldéjét, a WarFace-t, ugyanis a program már elérhető a Steam kényelmes rendszeréből is, így nem kell még egy programmal vesződni és jól elfelejteni az ahhoz tartozó belépést.

Az EA lefoglalta az Echelons of Truth nevet, de egyelőre senki sem tudja, hogy miről van szó. Egy teória szerint egy komplett új játékot kapunk, mások viszont azt mondják, hogy egy készülő játék majdani DLC-jét köszönthetjük az Echelons of Truth  képében. Majd kiderül…

A Gods Will Be Watching július 24-én jelenik meg. Örülünk, Vincent, de annak még inkább, hogy az eddig konzolexkluzív Super Time Force hamarosan PC-re is elérhető lesz.

A Ubisoft részletezte, hogy pontosan, mit rejt a Trials Fusion Season Pass csomag. Megtudtuk, hogy a letölthető tartalmak áradata július 29-én veszi kezdetét, s összesen hat darab kiegészítővel bővül majd a csomag, amiket természetesen külön, 4 fontért is meg lehet majd venni, ha esetleg nem kellene a 16 fontot kóstáló Season Pass teljes egésze. Az első kiegészítő Riders of the Rustlands 10 új pályát, 18 kihívást, 5 trófeát és egy tucatnyi új pályaelemet mutat be. Ezt követi még a nyáron az Empire of the Sky, majd jön a Welcome to the Abyss, a Fire in the Deep, a Faul One Zero és végül az After the Incident expanzió. Ezen kívül ingyenes frissítések is megjelennek, bennük új lehetőségekkel -- az egyik ilyet a nemrégiben bemutatott bajnokságok jelentik.

trials-fusion-season-pass-uk.jpg

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2