Konzol

Az észak-amerikai Cowen and Company az előrendelési adatok megvizsgálása után arra jutott, hogy az év legtöbb példányszámban fogyó játék a Destiny lehet -- akár 10-15 millió kópia is gazdára találhat ebben az esztendőben. Hasonlóan jó eredményt várhat az Activision a Call of Duty Advanced Warfare kapcsán, ami talán úgy fog produkálni, mint amit annak idején a Black Ops 2. A középmezőnybe többek között a Battlefield Hardline és az Evolve tartozik. 

preorder.jpg

A Kabam kiadó a héten jelentette be, hogy megállapodást kötött a Warner Bros. Interactive Entertainmenttel, melynek keretében free-to-play mobiljátékokat dobhatnak piacra a Gyűrűk ura és a Mad Max szellemi tulajdonok alapján -- micsoda véletlen, pont jön egy-egy film a szóban forgó sorozatokból. Konkrét játékokat még egyik fel sem jelentett be, de érthető, hogy miért született ez az üzlet, a Kabam legutóbbi, a Gyűrűk ura-franchise-ra alapozó játéka ugyanis 100 millió dollárt hozott a konyhára a megjelenésnek első évében.

Az Egyesült Királyságban az EA már nem reklámozhatja free-to-play címként az új Dungeon Keepert a British Advertising Standards Authority  határozata szerint. A testület azt kifogásolta, hogy a játék valójában nem ingyenes játszható, ugyanis bizonyos esetekben a játékosoknak várnia kell arra, hogy fejleszthesse az építményét, de persze ez az akadály rögvest elhárítható, ha kinyitjuk a pénztárcánkat. Az EA-nek ezentúl fel kell tüntetnie a reklámokban azt, hogy a Dungeon Keeperben bizony előbb vagy utóbb, de fizetni kell.

Egy szoftverfrissítés után a DualShock 4 vezeték nélkül is működik PS3-mal. Ehhez nem kell mást tenni, mint a konzol beállításai között  Bluetooth kapcsolaton keresztül szinkronizálni a gépet és a perifériát, és már meg is vagyunk. A művelet persze meg kell ismételni, ha PS4-en akarjuk újra használni a  DualShock 4-et, de ez csak annyiból áll, hogy a PS4-re csatlakoztatjuk a gamepadot, bekapcsoljuk a konzolt, majd pedig megnyomjuk a PS gombot. Figyelem: a DualShock 4 nem minden PS3-játékkal működik tökéletesen!

Egy 10 dolláros autócsomag, a Hot Wheels Car Pack jelent meg a Forza Motorsport 5-höz. A következő kocsikat kapjuk a pénzünkért: 2013 Lamborghini Veneno, 1974 Toyota Celica GT, 1939 Audi Auto Union Type D, 1967 Lotus Type 49, 2013 Mazda #7 Andretti Autosport USF2000, 1952 Ferrari 375, 2015 Audi S3 Sedan, 1956 Ford F-100, 1973 Ford XB Falcon GT, 1983 GMC Vandura G-1500.

A Hitman: Go című mobiljáték megkapta első komolyabb frissítését, melyet játékkal, vagy egy euró befizetésével lehet feloldani. Az Airport nevű update 15 új pályát, új civil módot és mozgó járdákat hoz, néhány más új funkció mellett.

November közepén érkezik Európába és Ausztráliába a Tales of Hearts R című játék PS Vita verziója. A cím eredetileg 2008-ban jelent meg Nintendo DS-re, a PS Vita változat pedig eredeti japán hangot, és angol, francia, olasz, spanyol, német feliratot kap.

A Blood Bowl hamarosan megjelenik okoseszközökre is, pontosabban iOS és Android alapú tabletekre. A játékban hat faj lesz megtalálható, természetesen mindegyik a maga erősségeivel és gyengéivel, egyedi képességekkel. Kampánymód, lokális és online multiplayer, szóló meccsek -- ezeket kínálja a játék, melyben alapban csak az ember és az ork faj lesz elérhető, a többit játékon belüli vásárlás formájában lehet majd elérni. Még nem kaptunk arról hírt, hogy ingyenes cím lesz-e, vagy fizetni kell érte.

Januárban az Apple megállapodott az amerkai fogyasztóvédelemmel (Federal Trade Commission, FTC), hogy legalább 32 és fél millió dollár összértékben visszatéríti azon vásárlások összegét, amelyet gyerekek követtek el szüleik Apple készülékén, azok tudta nélkül. A cupertinói cég azóta megváltoztatta az alkalmazáson belüli vásárlások jóváhagyásának módját, ezzel eleget téve az FTC által tett ajánlásoknak. Most az Amazon egy hasonló megállapodást utasított vissza. Andrew C. DeVore, az Amazon jogi tanácsadója kijelentette, hogy eddig is mindig visszafizették azon vásárlások összegét, amelyet a szülők engedélye nélkül követtek el a gyerekek. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez a piac egy új és dinamikusan növekvős szegmense, és jelentős eredményeik vannak az ügyfélelégedettség fejlesztésében. Ez pedig ahhoz vezetett, hogy az Amazon magatartása találkozik az Apple-FTC megállapodásban lefektetett alapokkal, de egyúttal ennek eredménye az Amazon Free Time nevű piacvezető, szülői felügyeletet biztosító szoftverje is. 

Az Egyesült Államokban valamivel több, mint egy hónapja kapható a PS Vita Slim, de a Sony alig győzi az igényeket kielégíteni, akkora az érdeklődés a kézikonzol új modellje iránt. Az Amazon, a GameStop, és a Best Buy is kifogyott a készletekből, és jelenleg rendelni sem lehet belőle. 

A hét kérdése: melyik volt az a játék, aminek a megvásárlását a legjobban megbántad? 

1 2