A két héten át futó, ma záruló Steam Summer Sale akciója hozta a Valve akcióira jellemző hatalmas sikert. Ennek egyik legszebb és legdöbbenetesebb momentuma tegnap dél környékén volt tapasztalható, ekkor ugyanis egyidejűleg több mint 8 millió ember jelentkezett  be a Steamre. Viszonyításképpen: a karácsonyi Steam Holiday Sale idején elért és most megdőlt rekord 7,6 millió felhasználót jelentett, míg tavaly ilyenkor 6,6 millióan használták egyidejűleg a Valve disztribúciós rendszerét.

A legnépszerűbb videojáték amúgy továbbra is a Dota 2, azt követi szorosan a Counter-strike: Global Offensive. A lista további címe a Team Fortress 2, a Civilization 5, a Garry’s Mod, és a The Elder Scrolls: Skyrim, míg a feltörekvő újoncok vezetői a Payday 2, a Borderlands 2, a Terraria és a Football Manager 2014.

Ezután érdemes jó ízű kárörvendéssel visszaemlékezni azokra az időkre, amikor egyesek nem átallottak olyan kijelentést tenni, hogy a Steam megöli a játékipart. Úgy tűnik, a vészharangokat igen korán és hiába kongatták meg a konkurensek.

steam-summer-sale-2014.jpg