PC

A Black Ops II komolyan támogatni fogja a bajnokságokat, így lehetővé teszi, hogy külső program vagy szolgáltatás használata nélkül egyből játékból közvetítsünk, vagy nézzünk egy-egy meccset. Azok számára, akik a meccset kommentálják, mindent láthatnak a játékosokról; a térképen figyelemmel kísérhetik a mozgásukat, részletes statisztikát kaphatnak teljesítményükről, s egyik játékosról a másikra ugorhatnak. Mindez így működik mozgás közben:



Kamerás játékmenet-videó érkezett a PC-exkluzív mechás online akciójátékból, a Hawkenből. A felvétel minősége ugyan nem a legjobb, de már ennyi is elég hozzá, hogy megállapítsuk: a MechWarrior Online-nak fel kell kötni a gatyát! Egyébként a béta már tart, ki tolja?



Az IO Interactive-ot meglepte a Hitman: Absolution Attack of the Saints trailere miatt kitört botrány. A projekt igazgatója, Tore Blystad elnézést kért a játékosoktól és megígérte, hogy bár a videó egy játékbeli pályán alapszik, most átdolgozzák a hozzá kapcsolódó tartalmat, hogy némi mélységet adjanak az apácáknak öltöztetett orgyilkos karaktereknek. Hogy így mennyire lesz kevésbé zavarba ejtő latexcuccos apácákat halomra lőni, a játék megjelenésekor derül ki.

Lehet jelentkezni a Ubisoft legújabb ingyenesen játszható, böngészőben futó játékának, a Might & Magic Heroes Online-nak a bétatesztelésére. Íme a bemutatkozó videó:



A Kalypso Media bejelentette, hogy a Candygun Dollar Dash című, rajzfilmes játéka októberben fog megjelenni PC-re és konzolokra. Van trailerünk is.



Szintén őszre várható a Haemimont Games Omerta című gengszteres játéka, mely a '20-as évek Amerikájába kalauzol el, méghozzá úgy, mint körökre osztott stratégiai játék, menedzserstílusú vonásokkal tarkítva. Novemberben jön PC-re és Xbox 360-ra.

Az EA-nek jelenleg semmilyen terve nincs arra vonatkozóan, hogy női futballisták is szerepeljenek a FIFA-ban, pedig rengeteg javaslat érkezett már ezzel kapcsolatban, s egy petíció is indult az ügyben.

Hogy a hűvös szelek érkezése előtt is legyen mivel játszanunk, augusztus 30-án PC-re is megjelenik a Mutant Mudds. Az eredetileg 3DS-re készült játék 7,99 euróért lesz kapható, igaz, ez az ajánlat csak az első héten él, utána 10 euró lesz. Trailer is van.



A Ubisoft úgy véli, hogy az Assassin's Creed legalább akkora franchise, mint a Resident Evil vagy a Mario. Alex Hutchinson kreatív igazgató legalábbis őszintén hisz ebben, és éppen ezért nem érti, hogy miért aggódnak a rajongók az évente érkező epizódok miatt. Alex szerint olyan ez, mint a kedvenc tévésorozatod: ha heti egyszer van, heti egyszer nézed, de ha kétszer, akkor örülsz, és mindkétszer leülsz a tévé elé. Csak nem azt akarja sugallni, hogy most már minden évben lesz Assassin's Creed, és a III is csak egy a szezonális megjelenések közül?

A Codemasters a későbbiekben letölthető tartalmak útján szeretné legendás pilótákkal és klasszikus versenypályákkal kiegészíteni F1-játékát, ám az F1 2012-ben ilyen még nem lesz, hiszen jelenleg is folynak a tárgyalások a szükséges licenceket birtokló felekkel.

Aranylemezre került a Borderlands 2!

A Blizzard részletes leírásokat készített a Diablo III 1.0.4-es javításának változtatásairól, már ami a karakterosztályokat illeti. Barbár, varázsló, szerzetes, démonvadász, boszorkánydoktor.

A Valve 50 ezer embert hívott meg a Steam Community update bétatesztjére.

A Medal of Honorban saját országunk különleges egységét képviselhetjük, ám nem úgy, mint azt sokan gondolták. Magában a játékban csak a legismertebb elitalakulatok kerültek be, ám a hivatalos oldalon már 192 ország kapott helyet, tehát itt lehet majd kiválasztani hazánk fiait -- már ha jelen vannak, a teljes felhozatal ugyanis még nem ismert.

Az Aliens: Colonial Marines harmadik fejlesztői videójában a csapat a feszültségről beszél egy kicsit.



Konzol

A Eurocom műhelyében készülő 007 Legends öt klasszikus és a legfrissebb Bond-film történetét fűzi össze. Eddig az már biztos, hogy a Skyfall, a Holdkelte és az Őfelsége titkosszolgálatában film kapott helyet a felhozatalban, most pedig két másik filmről is lehullott a lepel: játszható lesz a Halj meg máskor és A magányos ügynök.



Íme pár kép a PS Vitára megjelenő Silent Hill: Book of Memories kooperatív multiplayer módjáról.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Ivata Szatoru Nintendo-elnök szerint a DLC-k miatt a játékosok sokszor érzik úgy, hogy becsapták őket. Cége ezt mindenképpen szeretné elkerülni, így bár a Wii U-n és a 3DS-en is lesznek letölthető tartalmak, ezek minőségéért kezeskedik a gyártó.

A Team Ninja szívesen dolgozna ismét a Nintendóval, Hajasi Joszuke szerint legalábbis csakis a kiadón múlik az együttműködés.

Új trailert kapott a Sonic & All-Stars Racing.



Szeretnél egy exkluzív personás Vita-skint? Ha igen, rendeld elő a Persona 4 Goldent, és gyönyörködj!

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A GamesCom apropóján új játékképek érkeztek a Dead or Alive 5-ből:

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Ninja Gaiden 3 nem kápráztatta el a sorozat rajongóit, a csapat így igyekszik javítani a hiányosságokon a játék Wii U-ra írt változatában. A játék vezető tervezője a GamesComon elmondta: minden hiányolt elemet visszaraknak a játéka, így a Wii U átirat amolyan hardcore csomagnak tekinthető.

A kötelező Mariót nem számítva a Rayman Legends lehet a Wii U legjobb platformjátéka.



A Klei Entertainment új játéka, a Mark of the Ninja szeptember 7-én fog megjelenni, kizárólag Xbox 360-ra, a csapat azonban nagyon szeretne elkészíteni egy PC-s portot.


Gyönyörű Okami HD játékmenet-videó érkezett:



Eredetileg október negyedik hetében kellett volna megjelennie a PlayStation All Stars Battle Royale-nak, de csak november 20-án fog a boltokba kerülni. A Sony magyarázata szerint a plusz idő arra kell, hogy tovább tudják csiszolni a játékot.

Szeptemberben PS3-ra is meg fog jelenni a zseniális Machinarium.

A Sony nem mondott le a 3D-s megoldásokról. Jim Ryan a CVG-nek elmondta, hogy ha egy játékban értelmét látják, elérhetővé teszik a funkciót. Érdekes, ennek ellenére igencsak hanyagolták a GamesComon.

Már-már fájdalmasan cuki Nintendo 3DS XL modellt ad ki a Nintendo. A Pikachut ábrázoló, sárga masina sajnos csak a japán Pokemon Centerben lesz kapható. Azért íme pár kép, hadd fájjon a szívünk.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Egyéb

Angol nyelven is meg fog jelenni az eddig csak japánul kiadott The Legend of Zelda: Hyrule Historia. A 2013 januárjában érkező kiadvány az egyetlen hivatalos állásfoglalás Hyrule világával kapcsolatban, és ebbe a régóta vitatott kronológiai sorrend is beletartozik. 35 dollár lesz.

Minden bizonnyal ingyenes lett volna a 38 Studios Amalur MMORPG-je. Kár, hogy már nem lesz belőle semmi.

Íme egy videó az Oculus Ritfről:a CVG és a PC Gamer újságírói kipróbálták a John Carmacknek is tetsző virtuális valóság kütyüt, és állítják, hogy a gyártó összes ígérete igaz.



A hét minden bizonnyal legröhejesebb híre, hogy a Rebellion (tudjátok, a csapat, ami egykor jó játékokat csinált, de ma már csak a gagyira futja) beperelte a Sins of a Solar Empire fejlesztőit, amiért azok az engedélyük nélkül használták fel a Rebellion szót a játék egyik kiegészítőjében. A legszánalmasabb az egészben, hogy a "rebellion" egy hétköznapi szó, angolul felkelést jelent, szóval olyan az egész, mintha minket most beperelne valaki az "és" szó gyakori használata miatt.

Íme a BioShock rajongói nótája.



Így néz ki a System Shock 2 első pályája a Source Engine-ben...



...ez pedig a BioShock a CryEngine 3-ban.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Sega lefoglalta a Shining Ark nevet -- valószínűleg a márciusban megjelent Shining Blade folytatása.

A GamesComon ellopták a Larian Studios egyik fejlesztőjének laptopját. A gépen félkész állapotban megtalálható a Dragon Commander és az Divinity: Original Sin, így a cég 5000 dolláros nyomravezetői jutalmat ajánlott fel annak, aki segít visszaszerezni az értékes eszközt és annak tartalmát.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Darksiders II (augusztus 21.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Transformers: Fall of Cybertron (augusztus 24.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Brave: The Video Game (augusztus 24.) - PC, Xbox 360, PS3, Wii, DS
  • Dark Souls: Prepare to Die Edition (augusztus 24.) - PC
  • Endless Space (augusztus 24.) - PC
  • Tiny Troopers (augusztus 24.) - PC
  • iCarly: Groovie Foodie! (augusztus 24.) - DS



A hét kérdése: te várod már a következő generációs konzolokat, vagy kitartasz a PC mellett?