Mindenki kapaszkodjon meg: a Konami és a FIFA bejelentették együttműködésüket! Ez egyelőre közel sem jelenti azt, hogy a Konami új FIFA játékot készítene, mindössze arról van szó, hogy a FIFA eSport-világbajnokságon ezentúl az eFootball-t (korábban PES) fogják nyúzni a résztvevők.

Az EA és a FIFA tavaly szakítottak, a FIFA 23 volt az utolsó EA Sports játék, aminek címében szerepelt a FIFA név. Szintén tavaly nyilatkozta azt a FIFA elnöke, Gianni Infantino, hogy új FIFA-sorozatot indítanak majd, ami az EA Sports FC ellen lép ringbe, és az új FIFA 25, 26, 27, stb. lesz a legjobb esport játék, "amivel a fiúk és a lányok játszhatnak". Így aztán érdekes, hogy mégsem egy új sorozattal durrantanak oda eSport-világbajnokságuknak, hanem a Konami játékával.

Mind a Konaminál, mind a FIFA-nal nagyon izgatottak az új együttműködés miatt, és remélik, hogy ezzel új szintre emelhetik a focis játékok közönségének élményeit. Kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből, és vajon a jövőben a Konami fogja-e fejleszteni a FIFA emlegetett saját sorozatát is...