Ma jelent meg az EA Sports FC 25, de már napok óta láthatjuk és hallhatjuk, hogy milyen heves indulatokat vált ki az új Rush nevű játékmód. A lényegében Volta-t váltó, 5v5 módban 3 másik élő emberrel szövetkezve kell győzelemre vezetnünk 5 fős kis csapatunkat úgy, hogy mindenki egy játékost irányít - kivéve a kapusokat, akiket a gép.

Mindezt kispályán, egyedi szabályokkal:

  • a középkezdés majdnem olyan mint a csocsóban, oldalról érkezik a labda
  • nincs piros lap, helyette kék került be, ami ideiglenes kiállítást jelent
  • kialakulhat leshelyzet, de csak a pálya bizonyos részén
  • új tizenegyes: a lövő rávezeti a kapusra a labdát
  • döntetlen esetén aranygól

A Rush elérhető a Clubs, Ultimate Team és a Career módokban is, itt pedig akció közben is megnézhetitek, miről van szó pontosan:

Ak játszotta már úgy a FIFA-t, vagy az FC-t korábban, hogy egy másik emberrel közösen irányított egy csapatot, talán már tudja, mi lesz a legnagyobb kihívás a Rush-ban: az önzőzés leküzdése... Feltéve, ha megfelelő játékosokkal sorsol össze a sors, ugyanis az online Rush-ban egy egészen új szintre tudják emelni az élményromboló játékot. Mivel az FC 25 már azért is megjutalmaz, ha játszol, vannak, akik a kontrollereket lefelé fordítva lerakják (hogy valamelyik stick be legyen nyomva) és otthagyják a meccset. Így nem dobja ki őket a játék, mivel úgy érzékeli, hogy mozognak, és megkapják a jutalmakat, viszont mindenki másnak elrontják az élményt, és játszhatatlanná teszik az adott mérkőzést. Botrány, nem igaz?

Ti próbáltátok már a Rush-t? Hogy tetszik?