• A Playmobil: A film fiatal testvérpárja a valós világból hirtelen átkerül a Playmobil univerzumba, de megpróbálnak visszatérni az emberek közé
  • A Wall Street pillangóiban egy sztriptíztáncosnőkből álló bűnbanda gazdag bróker kuncsaftjait veszi célba, hogy kifossza őket
  • A rendszer szép karrier előtt álló politikus hőse elnöki megválasztása előtt korrupciós botrányba keveredik
  • Az Isten kegyelméből a francia egyházi zaklatási botrányokat dolgozza fel
  • A korai Rákosi-rendszer alatt játszódó Akik maradtak egy nőgyógyász és egy kamaszlány szoros barátságot mutatja be

Szeptember utolsó csütörtökén újabb filmcsokor érkezik a hazai mozikba. Ma debütál a francia gyártásban készült animációs Playmobilm filmadaptáció. A történet szerint a fiatal Charlie az emberek világából valahogy átkerül a Playmobil univerzumba, nővére pedig utánaered, hogy visszahozza őt. Kalandjaik során megismerkednek a nagydumás kamionsofőr Dellel, a jóképű titkosügynök Rex Dasherrer, egy melegszívű robottal és egy különc tündérkeresztanyával is.

playmobil-the-movie-trailer.jpg

A hét másik slágerfilmje a Constance Wu (Kőgazdag ázsiaiak) és Jennifer Lopez főszereplésével készült A Wall Street pillangói. Lorene Scafaria rendezése valós eseményeken alapul, egy sztriptíztáncosnőkből álló bűnbanda gazdag bróker kuncsaftjait veszi célba, hogy kifossza őket.

hustlers.jpg

Bemutatják A rendszer című spanyol-francia készítésű rendszerkritikus politikai thrillert. A film főhőse egy elnökségre jó eséllyel pályázó politikus, aki azonban korrupciós botrányba keveredik még megválasztása előtt. Kollégái cserben hagyják, a korábbi pártpénztárosnak pedig egyedül kell megküzdenie a médiával és politikai ellenfeleivel.

A nemrég kirobbant francia zaklatási botrányt dolgozza fel az Isten kegyelmébőla. Hőseink középkorú vallásos férfiak, akik meggyőződésük alapján feljelentenek egy papot, aki gyerekkorukban molesztálta őket, ám ezután családjuk és az Egyház is szembefordul velük, valamint a média kereszttüzébe kerülnek.

Végül, de nem utolsó sorban ma debütál Tóth Barnabás Akik maradtak című, F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyvét feldolgozó rendezése. A Rákosi-korszak első éveiben játszódó film két főhőse egy nőgyógyász és egy dühödt kamaszlány, akik elvesztett hozzátartozóik és a nehéz történelmi sors közepette nemen és koron átívelő szoros barátságba kerülnek egymással.