OnLive

A Sony felvásárolta a Gaikait, ezzel is jelezve, hogy a játékstreamelős megoldásokra minden bizonnyal lesz kereslet a jövőben. Ugyanakkor az egész lavinát elindító OnLive még nyáron csődbe ment, és miután az igazgatóság tagjaival egyetemben a dolgozók jó része megpattant a süllyedő hajóról, Gary Lauder milliárdos üzletember felvásárolta a vállalatot, a most kiszivárgott infók szerint gyakorlatilag potom pénzért.

Ha hihetünk a Mercury News kezébe került belsős levélnek, akkor az OnLive 4,8 millió dollárért került Lauder kezébe úgy, hogy emellett közel 19 millió dolláros tartozást is felhalmozott maga mellé. Az üzlet az alacsony ár ellenére mindkét félnek kedvezett, mert az OnLive végül is folytathatta a működését, méghozzá jelentősebb változtatások nélkül.

Hogy innen hogyan tovább a cég számára, jó kérdés  -- mi mindenesetre nem hisszük, hogy túl sok potenciál rejlene az ötletben, mert egész egyszerűen túlságosan is megelőzte a korát, a Gaikai böngészős megoldása pedig olcsóbbnak és könnyebben terjeszthetőnek bizonyult egy új platform bevezetése helyett.