Pénteken kiderült, hogy az OnLive komoly problémákkal küszködik, s azért, hogy életben maradjon, drasztikus lépéseket kell megtenni. Az amerikai törvényhozás egy, a csődeljáráshoz hasonló módszerét (Assignment for the Benefit of Creditors, ABC) kihasználva a cég minden dolgozóját elküldte, akik így el is veszették a részvényopciójukat, ezzel lehetővé téve, hogy könnyebben (értsd: csökkent a vételár) váljanak meg a cégtől. A rejtélyes vásárló pontos kiléte továbbra is ismeretlen, de azt már tudjuk, hogy a befektetésekkel foglalkozó Lauder Partners egyik tagja; valószínűleg egy magánszemélyről, nem pedig egy cégről van szó, az OnLive vezérigazgatója ugyanis egy gazdag, sikeres, jól ismert befektetőként jellemezte az új tulajdonost.

Az új vezetés alatt az OnLive működése elméletileg zavartalanul fog folyni, a dolgozók egy részét újra felveszik, akiket pedig nem, azokat tanácsadói munkakörben közel tartják, azzal a lehetőséggel, hogy a későbbiekben újra csatlakozhatnak a céghez. Egyelőre úgy tudni, hogy a mintegy 200 fős munkaállomány fele talált új állást a cégnél.

Noha egyelőre szembetűnő változás nem lesz, az szinte biztos, hogy az OnLive infrastruktúráját alaposan le fogják építeni. A vállalkozás induláskor ugyanis senki sem tudhatta, hogy egy ilyen új szoláltatást hányan is fognak használni, így több ezer költséges szervert vettek (egy forrás szerint 8000 gépet), amiket összekapcsolni szintén nem volt olcsó mulatság -- a játékosok tömege viszont nem jött. A rendszernek összesen 2,5 millió regisztrált tagja van, ám napi szinten csak 1600-1800 aktív játékost számolnak, ami finoman szólva nem egy jó teljesítmény, főleg annak fényében, hogy a szerverpark üzemeltetése havonta ötmillió dollárba kerül.