A Matt Damon fémjelezte kém-franchise legutóbbi részét, a Jason Bourne-t 2016-ban mutatták be, azaz lassan tíz éve nem láttuk a múltja után kutató, halálbiztos szuperügynököt – azonban a Production Weekly szerint az Universal Picturesnél készül a következő rész, amelynek már a címe és a rendezője is megvan. A The Bourne Dilemma rendezői székében a Nyugaton a helyzet változatlan 2022-es verziójának direktora, Edward Berger foglal helyet, aki egyben át is veszi a franchise-t Paul Greengrasstól, akinek a sorozat három részét, A Bourne-csapdát, A Bourne-ultimátumot és legvégül a Jason Bourne-t köszönhetjük.

A The Times nemrégiben beszámolt róla, hogy Vilmos herceg megkérdezte Greengrasst, hogy fontolóra venné-e egy újabb Bourne-film elkészítését, mire a 69 éves rendező azt válaszolta, hogy nem valószínű, mivel a stúdió „egy fiatalabb arcot akar”. A BAFTA és a Royal African Society rendezvényén a walesi herceg további kérdéseire Greengrass így reagált: „Nekem nem osztanak lapot, egy fiatalabb rendezőre van szükségük, én megtettem a tőlem telhetőt. De remélem, hogy találnak valakit, aki majd nagyszerűen össze tudja ezt hozni, szerintem már keresik is az illetőt.”

the-bourne-identity-2002-2000-2f167fc81aa94d2d937ec652e0f54f39.jpg

Amíg a direktor megvált a franchise-tól, addig Matt Damon korábban már nemegyszer nyilatkozta le, hogy szívesen dolgozna együtt Edward Bergerrel egy Jason Bourne-filmen. A The Late Show című műsorban is hangot adott ennek: „A Nyugaton a helyzet változatlan fantasztikus, csodálatos film, Berger pedig azt mondta, hogy lenne ötlete egy következő Bourne-filmhez. Nagyon izgatott vagyok ezzel kapcsolatban, remélem jó lesz, és tényleg megcsinálhatjuk.”

Ennek ellenére az 54 színész bevallotta, hogy bizony ő is benne van már a korban, és nem játszhatja örökké a rettenthetetlen szuperkémet: „Egy ponton valakinek át kell vennie tőlem a stafétabotot, én már nem leszek fiatalabb.”

A képek forrása: Screenrant