Bármennyire is hihetetlennek tűnik, október 27-én már a 15. születésnapját fogja ünnepelni a League of Legends (becenevén LoL), avagy az e-sport szcéna egyik legjelentősebb képviselője, melynek idei világbajnokságához maga az új énekessel erősítő Linkin Park szolgáltatta a talpalávalót. A jeles alkalom közeledtével könnyedén azt gondolhatnánk, hogy a MOBA felett bábáskodó Riot Games óriási ünnepségre készül, ám ha így is lesz, annak nem minden fejlesztő fog tudni örülni, a stúdió társalapítója, Marc Merrill ugyanis egy hosszúra nyúlt X posztban tudatta a rajongókkal, hogy az év elején történt, 530 alkalmazottat (ez a teljes személyzet körülbelül 11%-a) érintő leépítés után most újabb elbocsátásokra került sor a cégen belül.

league-of-legends-lol.png

A kép forrása: League of Legends

Merrill az írásában aláhúzta, hogy ezúttal nem a költségcsökkentés állt a döntés hátterében, hanem az, hogy ezzel is biztosítsák a megfelelő mértékű szakértelmet. „Bár a csapat hatékonysága fontosabb, mint a csapat mérete, a brigád végül még nagyobb lesz, mint most, ahogy a League következő fázisát fejlesztjük” – fogalmazott a vezető. „Az elbocsátott Riot alkalmazottakat egy végkielégítési csomaggal támogatjuk, amely legalább hathavi fizetést, éves bónuszt, álláskeresési támogatást, egészségügyi ellátást és még sok mást is tartalmaz” – tette hozzá, majd kiemelte, hogy egy stúdió sikere nem áll összefüggésben annak méretével, mivel ha a rossz problémák megoldására fordítják az időt, azon nem segít az extra erőforrás.

Az IGN megkeresésére a Riot Games szóvivője elárulta, hogy összesen 27 fejlesztő került lapátra a döntés miatt (valamint öten a kiadói részlegből), ám emellett aláhúzta, hogy az érintetteknek lehetőségük van arra, hogy házon belül jelentkezzenek a meghirdetett állásokra, így nem biztos, hogy mindenki elhagyja a köteléket. Merrill szavai alapján tehát később nőni fog a cég létszáma, jelen pillanatban viszont szükségesnek tartották a leépítéseket annak érdekében, hogy minél gördülékenyebben menjenek a munkálatok.

A borítóképek forrása: League of Legends