Paul Schrader enyhén szólva sem rajongott a Joker: Kétszemélyes tébolyért, konkrétan otthagyta a vetítőtermet, és inkább vásárolt valamit, ahelyett, hogy megnézte volna a teljes filmet. A rendező és forgatókönyvíró, akinek olyan klasszikusok szkriptjét köszönhetjük, mint például a Jakuzák, a Taxisofőr és a Dühöngő bika, az Interview Magazine-nak adott interjújában elmondta, hogy elment megnézni a 2019-es Joker folytatását, amely Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével musicalként gondolta tovább az első rész történetét, viszont sok más néző mellett Schrader sem tudott rezonálni a koncepcióval.

Körülbelül 10-15 percet láttam belőle” – mondja az Oscar-díjra jelölt filmes. „Kimentem, vettem valamit, visszatértem, és néztem még belőle 10 percet. Ennyi elég is volt.”

Ezután a beszélgetés más témák felé sodródott, de előtte Schrader még kifejtette, hogy a Joker 2-t „kifejezetten rossz musicalnek” gondolja, és amikor a riporter megkérdezte tőle, hogy szerinte miért rossz a film, a Taxisofőr írója nem fogta vissza magát.

Egyik embert sem szeretem” – felelte. „Nem szeretem őket színészként. Nem szeretem a karaktereket, akiket eljátszanak. Nem tetszik az egész. Mármint, ezek olyan emberek, akik ha bejönnének a házadba, te rögtön kisurrannál a hátsó ajtón.

Mint az köztudott, Todd Phillips többször is elmondta, hogy az első film sztoriját és stílusát olyan kultklasszikusok ihlették, mint például a Taxisofőr és A komédia királya – előbbi szkriptjét, ahogy már említettük, maga Schrader írta, ezért magától értetődik, hogy ő is kíváncsi volt a Jokerre és annak folytatására, attól függetlenül, hogy a második rész nem igazán volt képes lekötni a figyelmét. Jól lehet, a nézők többsége sem rajongott a Kétszemélyes tébolyért, a legújabb fejlemények szerint a Warner stúdió körülbelül 150-200 milliót fog bukni a produkción, és az is biztos, hogy a Joker 2 költségvetése hosszabb távon sem fog megtérülni.

Forrás: Deadline

A borítókép forrása: Collider