A 2019-es Joker hatalmas sikerével ellentétben a folytatás már korántsem ment a mennybe, és akkor még finomak voltunk: a Kétszemélyes téboly alcímű második rész kritikailag és kereskedelmileg is hatalmas bukás, és most kiderült, hogy a gyenge nyitány után sem tudott talpra állni a mozikasszáknál, sőt, mi több, 81%-kal zuhant vissza a bevétele. Szóval beváltak az előrejelzések, és ezzel mellesleg negatív rekordot is döntött a film. A Kétszemélyes téboly mindössze 7,06 millió dollárt kalapozott össze a második hétvégéjén, ami egészen pontosan 81,3%-os zuhanást jelent, amivel nemhogy a földbe állt, de már konkrétan hat láb mélyre fúrta magát.

Az első hétvégén ugyebár 37,8 milliót termelt, ami éppenséggel nem mondható soknak, de ez az alig több mint 7 millió a sikerlista harmadik helyére szorította vissza a filmet, ami akár a negyedik is lehet, mivel még nem véglegesítették az adatokat. Ez pedig katasztrófa: ugyan nem ez az első ilyen hatalmas zuhanás a filmtörténelemben, a Kinyírni a világot például 85%-ot zuhant ugyanennyi idő alatt, a One Piece Film: Red 84,4%-ot, a Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – To the Hashira Training pedig 82%-ot. Viszont az utóbbi években az élőszereplős Marvel- és DC-filmek közül még a legnagyobbat hasaló alkotások sem produkáltak ilyen nagymértékű visszaesést a második hétvégéjükön. A Marvelek 78,1%-kal, a Flash – A Villám 72,5%-kal, a Kék Bogár pedig 51,4%-kal állnak a Joker 2 háta mögött – konkrétan mindhárom film hatalmasnak bukásnak számít, így még ezek közül is magasan kiemelkedik Todd Phillips rendezése.

Alapból is kifejezetten ritka eset, hogy egy képregényfilm ilyen kevés pénzt termeljen, egy hasonló bukásért egészen 2004-ig kell visszamennünk. Akkor a Macskanő teljesített hasonlóan rosszul a maga 6,4 millió dollárjával, amit a Joker 2 végül megugrott (noha az elemzők a 6,8 milliót tartják valószínűbb adatnak a 7 millió helyett), azonban még a Kék Bogár is 12,2 milliót tudott produkálni a második hétvégéjén, tehát ha az utóbbi időket nézzük, a film simán viszi a „pálmát”. A becslések szerint egyébként az USA-ban maximum 63 millióig tud majd elmenni, viszont a 200 milliós költségvetését tekintve nagyjából 450 millió kellene ahhoz, hogy legalább nullszaldós legyen, de valószínűleg a közelébe sem fog kerülni ennek az eredménynek.

Szóval igen, hiába nem pontosították még az adatokat, az már most határozottan kijelenthető, hogy a Joker 2 lett az idei év legnagyobb mozis bukása.

A borítókép forrása: Collider