Akkoriban talán kevesen gondolták volna, hogy a megjelenés után 9 évvel még mindig a köztudatban lesz a Supermassive Games legjobbnak tartott játéka, az Until Dawn, márpedig pontosan ez a helyzet, hiszen amellett, hogy október elején befutott a Ballistic Moon berkeiben készült remake (amivel azért akadtak problémák a megjelenésekor), nagyon úgy fest, hogy folytatást is kapunk. Ha pedig mindez esetleg nem lenne elég, épp a napokban fejeződött be a David F. Sandberg (Shazam!Amikor kialszik a fény, Annabelle 2: A teremtés) rendezésében készült film forgatása, amely jobb esetben tovább öregbíti majd a korábban PlayStation 4 exkluzív horrorjáték hírnevét – szerencsére már nem sokat kell várnunk ahhoz, hogy kiderüljön, milyen lett a végeredmény.

until-dawn-horrorfilm.jpg

A kép forrása: IGDB

A Sony Pictures ugyanis nemrégiben bejelentette, hogy 2025. április 25-én kerül mozikba az Until Dawn, tehát picivel több mint fél év múlva már nagyvászonra is költöznek a Wendigók, hogy a frászt hozzák a közönségre. Ezzel a dátummal ugyan néhány hónappal megelőzik a program 10. születésnapját (ami ugyebár 2025. augusztus 25-re esik), abból a szempontból viszont szerencsésnek mondható a tavaszi nyitány, hogy lényegében konkurencia nélkül marad az opusz – eddig úgy fest, hogy csupán a Ben Affleck nevével fémjelzett The Accountant 2 (ami idehaza bizonyára A könyvelő 2 címet kapja majd) érkezik a fent említett napon.

Az Until Dawn forgatókönyvéért egyébként az Az, az Apáca és az Annabelle 3 írója felelt (A meghívást jegyző Blair Butler mellett), a főbb szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Odessa A'zion (Hellraiser), Maia Mitchell (Az agyafúrt vagány), Michael Cimino (A végzős évSzeretettel: Victor), Ella Rubin (Fear Street: Prom QueenA rólad alkotott kép), na és persze Peter Stormare, aki ismét Dr. Hill bőrébe bújik. Ti várjátok már a premiert?

A borítóképek forrása: PlayStation Store, Supermassive Games