Október 4-én végre új köntöst kaptak az Until Dawn borzalmai, felkerült ugyanis a polcokra a Supermassive Games korábban PlayStation 4 exkluzív horrojátékának (bár inkább interaktív filmjének) felújított változata, amely a Ballistic Moon műhelyében formálódott, és a PC, valamint a PS5 tulajokat hívja gyilkos táncba. Az Unreal Engine 5 erejének hála alaposan megszépült a nem túl vidám erdei kaland, így élesebb textúrák, stabilabb sebesség és realisztikusabb fény-árnyék hatások társaságában hozhatjuk meg azokat a döntéseket, melyeken szó szerint emberéletek múlnak. Néhány homokszem azonban csúszott a gépezetbe, a remake ugyanis számos hibának adott otthont (szerencsére csak az első frissítésig), emellett pedig az egyidejű játékosszám sem verte le a vakolatot – legalábbis Steamen, ahol csupán 2607 felhasználóval tetőzött a program nyolc nappal ezelőtt. A nem túl acélos teljesítmény ellenére úgy fest, a Sony továbbra is lát némi fantáziát a Wendigókban, hiszen amellett, hogy nemrég befejeződött az élőszereplős adaptáció forgatása, nagyon úgy fest, hogy már készül az Until Dawn 2.

Első körben ugyebár a remake befejezésének vadiúj képkockái utaltak arra, hogy úton van a folytatás, nemrég pedig két színész, a Samet alakító Hayden Panettiere (Hősök, Sikoly 4, Nashville), valamint az ikonikus Dr. Hillt megformáló Peter Stormare (Fargo, Constantine) is eléggé egyértelművé tette, hogy nem csak a fantáziánkban létezik a második felvonás. „Az Until Dawn már évek óta létezik, és úgy gondolom, hogy az emberek szeretik. Az a tény pedig, hogy tovább folytatják, azt mutatja, hogy van rá igény” – mondta Panettiere a fent látható bónuszvideóban.

Stormare pedig (aki egyébként a filmben is Dr. Hill bőrébe bújuk) egy Instagram sztoriként megosztott „újságcikkel” morfondírozott azon, hogy vajon bejelentésre került-e az Until Dawn 2 a felújítás által. Ha csak az egyik színész beszélt volna a szóban forgó folytatásról, akkor letudhatnánk annyival, hogy csupán nyelvbotlásról van szó, ám így, hogy kvázi ketten is „megerősítették” annak létezését, nagy összegben fogadnánk arra, hogy néhány év múlva ismét kontrollerrel a kezünkben fogunk rettegni a képernyő előtt.

A borítóképek forrása: IGDB