A mai napon végre új köntöst kapnak az Until Dawn borzalmai, felkerül ugyanis a polcokra a Supermassive Games korábban PlayStation 4 exkluzív horrojátékának (bár inkább interaktív filmjének) felújított változata, amely a Ballistic Moon műhelyében formálódott, és a PC, valamint a PS5 tulajokat hívja gyilkos táncba. Az Unreal Engine 5 erejének hála alaposan megszépült a nem túl vidám erdei kaland, így élesebb textúrák, stabilabb sebesség és realisztikusabb fény-árnyék hatások társaságában hozhatjuk meg azokat a döntéseket, melyeken szó szerint emberéletek múlnak. Ez azonban messze nem minden, valaki ugyanis idő előtt rátette a kezét a remake-re, melynek egyes jelenetei természetesen annak rendje és módja szerint fel is kerültek a netre – köztük a befejezéssel, amely bizony vadiúj, egyértelműen folytatásra utaló képkockákat is tartalmaz. Innentől spoilerek!

Az eredeti Until Dawnban ugyebár Josh (Rami Malek) vagy meghal vagy maga is Wendigóvá válik, a crawlplays nevű Reddit felhasználó által feltöltött videó (előre is elnézést kérünk, ha időközben esetleg törölnék a moderátorok!) alapján azonban a felújítás már egészen más sorsot szán neki. A stáblista utáni jelenetből ugyanis kiderül, hogy a tragédia forrásának is tekinthető tini túléli a szörnyeteggel való találkozást, bár jól láthatóan alaposan megviselték a történtek. Dr. Hill szavai mindenesetre arra engednek következtetni, hogy Josh kijuthat a bányából, ami máris utat nyitna egy esetleges második rész számára.

Ez azonban még mindig nem minden, a második post-credit scene-ben ugyanis a Hayden Panettiere által megformált Samet láthatjuk, aki évekkel a történtek után is gyógyszereket szed (a PTSD ugyebár nagy úr), és Los Angelesben sem volt képes maga mögött hagyni az erdei házikót. Mindezt jól mutatja, hogy a lányt szörnyű látomások gyötrik, melyek szintén remek kiindulópontként szolgálhatnak egy folytatás számára, ergo rögtön két úton is elindulhatnak a fejlesztők – bár ha tényleg kapunk Until Dawn 2-t, akkor vélhetően a második jelenetsor bír majd nagyobb relevanciával. Ti beneveznétek egy folytatásra?

A borítóképek forrása: IGDB, PlayStation Store