Talán még a laikusok is tisztában vannak azzal, hogy ebben a hónapban jelenik meg a Call of Duty-széria következő darabja, a Black Ops 6 pedig már csak azért is egyedülállónak számít, mert ez lesz a franchise legelső darabja, amely már a debütálás napján bekerül az Xbox Game Pass kínálatába – ehhez a merésznek tűnő lépéshez egyébként elég nagy reményeket fűz a Microsoft. Szerencsére nem csupán az Activision idei nagyágyúja miatt lesz érdemes megtartani az előfizetésünket (vagy épp elkezdeni azt), a techóriás ugyanis felfedte, hogy mely címek landolnak a Game Pass könyvtárában október második felében – a mai érkezőnek bizonyára rengetegen fognak örülni. 

xbox-game-pass.jpg

A kép forrása: Xbox.com

A mai napon, tehát október 16-án érkezik ugyanis a 2017-ben megjelent South Park: The Fractured but Whole (PC, konzol, felhő), amely remekül folytatta a The Stick of Truth által megkezdett utat – mindezt úgy, hogy nem a jelenleg épp az Avowedon ügyködő Obsidian Entertainment, hanem a Ubisoft San Francisco bábáskodott felette. Az akció-RPG minden egyes képkockáján érződik az alapanyag iránti tisztelet (valamint annak beható ismerete), így aki egy fergeteges humorral (ilyen poénokat ma már akkor sem vállalna be a Ubisoft, ha valaki fizetne neki érte) megáldott szórakozásra vágyik, az nem igazán lőhet mellé, ha beleveti magát a kisiskolások nem mindennapi kalandjaiba. Október 17-én aztán rögtön két alkotás is felkerül a virtuális polcokra, melyek közül az egyik visszatérő vendégnek minősül, a fizikai fejtörőkre alapozó Donut County (PC, konzol, felhő) ugyanis egyszer már tiszteletét tette a Game Pass-ben. Nem úgy a MechWarrior 5: Clans (PC, Xbox Series X|S, felhő), amely leginkább a mechák szerelmeseit igyekszik megszólítani, méghozzá óriási gépszörnyek és változatos planéták segítségével. 

És akkor a lényeg: október 25-én végre indul az év legnagyobb videójátékos szenzációja, avagy berobban a Call of Duty: Black Ops 6 (PC, konzol, felhő), amit ráadásul az Xbox Cloud Gamingen keresztül is nyüstölhetnek a rajongók, méghozzá a csúfosan leszerepelt Modern Warfare 3-mal és a battle royale élményeket kínáló Warzone-nal egyetemben. A Microsoft szerencsére a nagy durranást követő napokra is tartogatott némi puskaport, október 29-én fut be ugyanis az A44 stilizált látványvilágot kínáló, kooperatív élményekre kihegyezett soulslike-ja, az Ashen (ami egyébként szintén szerepelt már a kínálatban), október 31-én pedig végre a PC-sek is megtapasztalhatják, hogy milyen az élet HELL-A-ben, mivel a konzolok és a felhő után a személyi számítógépeket is elárasztják a Dead Island 2 élőhalottjai. A techóriás ráadásul a következő hónap felhozatalába is engedett némi bepillantást, bár ezen a téren senkit sem érhetnek nagy meglepetések, tekintve, hogy a StarCraft: Remastered és a StarCraft 2: Campaign Collection november 5-i PC Game Pass debütálása már szeptember végén tudható volt. Üröm az örömben, hogy szokás szerint ezúttal sem ússzuk meg távozók nélkül, a következő címeknek kell búcsút intenünk október 31-én:

  • Frog Detective: The Entire Mystery (PC, konzol, felhő)
  • Headbangers (PC, konzol, felhő)
  • Inkulinati (PC, konzol, felhő)
  • Lonely Mountain’s Downhill (PC, konzol, felhő)
  • Mineko’s Night Market (PC, konzol, felhő)

A borítóképek forrása: IGDB, PlayStation Store