• Cameron szerint az Avatar 2 akkor lehet nyereséges, ha minden idők legsikeresebb filmjei közé kerül
  • Nyitóhétvégéjén az első rész korai bevételeit is jócskán meghaladó 434,5 millió dollárt keresett

James Cameron az Avatar 2 csütörtöki premierjét megelőző hetekben igyekezett felhívni a figyelmet rendezésének magas színvonalú vizuális megjelenésére és közérdekű történetére, ezzel megágyazva a produkció sikerének. A víz útja különösen rászorul a közönség érdeklődésére. Cameron elmondása alapján a magas készítési költségek miatt minden idők öt legnézettebb mozifilmje közé kell kerülnie a produkciónak ahhoz, hogy ne legyen veszteséges.

Az első hétvége

Az alkotók annak ellenére feszülten várhatták a bemutatót, hogy tömérdek elővételes jegyet sikerült értékesíteni. Most már tudjuk, hogy nem kellett volna aggódniuk, a film ugyanis nyitóhétvégéjén az előjelzéseknek megfelelően – az első rész korai bevételeit is meghaladó – 134 millió dollárt keresett a belföldi jegypénztáraknál, nemzetközileg pedig kerek 300 milliót gyűjtött. Összesen tehát megdöbbentően sok pénzt, 434,5 millió dollárt fialt az Avatar 2 három nap alatt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(A képek forrása: Numbers)

Rivális nélkül

A produkció sorsa inkább a következő hetekben dől el. A három óra tizenkét perces játékidő sokakat elriaszthat, amint a koronavírus-járvány Kínában frissen kitört új hulláma is kiesést jelenthet a produkciónak, ugyanakkor a filmnek még hetekig nem lesz igazi kihívója. A nagyobb címek közül a Shazam 2-től nem várható, hogy versenybe tud szállni az Avatarral, Guy Ritchie friss rendezése pedig alapvetően más típusú közönség figyelmére számíthat. Legközelebb egy hónap múlva, január 19-én érkezik sztárokkal tűzdelt nagyszabású látványfilm a mozikba, a Babylon.

mv5bmjk1zjgyotgtzmy5zs00nmyzlwfmndktymu5mmyxmgzlndazxkeyxkfqcgdeqxvymtuzmtg2odkzv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

AVATAR: A VÍZ ÚTJA

A második felvonásban visszatér az immár négy gyermeket, köztük három Na’vit és egy ember fiút nevelő Jake Sully és Neytiri (Sam Worthington és Zoe Saldaña), illetve megismerünk számos új karaktert. A folytatásban középpontba kerül a Metkayina nevű faj, akiket hüllőszerű vízi lényeken lovagolva láthatunk – vezetőjüket Kate Winslet formálja meg. Stephen Lang úgy fogalmazott, hogy a 2009-ben megismert Miles Quaritch „nagyobb, kékebb és dühösebb” alakjában tér vissza. Visszatér a stábba továbbá Sigourney Weaver is.