Mint gondolom, legtöbben a szerkesztőségből (és az olvasók közül…), én is gyerekkoromban találkoztam először a LEGO-val. Mármint a klasszikus, „analóg” változattal, mivel akkoriban más nem is volt. Sőt, eleinte még ezek sem nagyon voltak hozzáférhetőek, csak a diplomataboltokban (dollárboltban), ahol keményvalutáért lehetett vásárolni, amihez fogalmam nincs, hogyan jutott apám, de mára biztos elévült. Mindenesetre így lett jó kis rendőrörsöm (588), űrbázisom (6970), és végül még egy igazi, elemmel működő motoros készletem is (744). Meg pár apróság, amikkel jó sokáig rengeteget szórakoztam. De aztán idővel bekerültek egy fiókba, és ott álltak kihasználatlanul, míg pár éve kölcsönadtam a többségüket Bate-nek, akinél még összerakva is elfér némelyik – neki köszönhető a friss fénykép.

A videójátékokkal furcsa módon eléggé hullámzó a viszonyom: behörcsögöltem a legtöbbet, némelyiket a megjelenése után viszonylag hamar, a többségét inkább csomagokban meg komolyabb akciók idején. De pár óra valahogy mindig elég volt belőlük, attól függetlenül, hogy szuperhősök, varázslók, vagy jedik játszották éppen a főszerepet. Úgy rémlik, legtovább még a 2006-os LEGO Star Wars 2: The Original Trilogy-ban jutottam, amiben befejeztem az (időrendben) legelső film történetét.

lego-bullseye.jpg

Ezek után nem vagyok benne biztos, hogy az én kedvemet kellene keresnie a Warnernek. De azért van olyan téma, aminek kimondottan örülnék. Főként a Star Trek, ami amúgy is eléggé adja magát, hiszen Star Wars már van. Sőt, akkor már ne starozzunk, jöhet a Stargate is! Mindegyikben vannak űrhajók, ilyen-olyan járművek, klassz helyszínek, és több száz epizód, amiből össze lehet válogatni néhány akciódús és jópofa történetet. 

Szeretném hangsúlyozni a jópofát, ami nagyjából kizárja a legfrissebb, dark & gritty változatokat (win-win). Csak persze ezzel elég sok munka lenne, és sem az ST, sem az SG1/A nem annyira széles körben népszerű, hogy áradjon az előrendelés, így kérdéses, vajon belevágna-e a cég. Kicsit üzletiesebb, cinikusabb szemmel sokkal nagyobb esélyt látok, mondjuk, egy LEGO Halálos iramban változatra. Hatalmas népszerűség, egy csomó jól festő autó, tuning, versenyek, tengeralattjárók, űrautó, család… mondjuk engem nem annyira érdekel a sorozat, de arra azért kíváncsi lennék, mit hozna ki belőle a TT Games kissé gyerekbarátabb kivitelben.

Szerkesztőségünk többi tagjának álom LEGO-játékáról erre a linkre kattintva olvashatsz!