A sajtóanyagból kiderül, hogy olyan kiadók dolgoznak saját Natal-projekten (a június elején megkapott fejlesztőcsomag felhasználásával), mint az Activision Blizzard, a Bethesda, a Capcom, a Disney Interactive, az Electronic Arts, a Konami, az MTV Games, a Namco Bandai, a Sega, a Square Enix, a THQ és a Ubisoft. És ez bizony nem gyenge csapat, hiszen együttesen ők kínálják a jelenlegi konzolgenerációra kapható „külsős” (azaz nem az MS által készített/kiadott) szoftverek 70 százalékát. A Tokyo Game Show alkalmából megtartott Microsoft-rendezvényen ráadásul olyan emblematikus figurák szólaltak fel a Natal mellett, mint Inafune Keidzsi, a Mega Man és a Dead Rising létrehozója, Nagosi Tosihiro (Sega), a Super Monkey Ball készítője, és Kodzsima Hideo (Konami), a Metal Gear Solid atyja. Az EA Sport elnöke, Peter Moore kijelentette, hogy a verseny- és sportjátékok terén teljesen új irányt fognak nyitni, a legjobb fejlesztőik kísérleteznek a cuccal, és hasonló szellemben tette le a voksát a Natal mellett Dusty Welch, az ActiBlizz kiadói alelnöke, illetve Yves Guillemot, a Ubisoft vezére. Természetesen a legnagyobb munka a Microsoft Games műhelyeiben zajlik, ahogy arról Phil Spencer vállalati alelnök nyilatkozott.

Miközben a Natal a jövőt jelenti, azért persze a redmondiak a jelent sem hanyagolják el, így a sajtóesemény során arról is értesültünk, hogy rengeteg friss cím várható a Xbox LIVE Arcade-ra, többek között a Toy Soldiers, a Snoopy Flying Ace, a Bomberman Live: Battlefest, a South Park Let's Go Tower Defense Play! , a Joy Ride, illetve a RayStormHD, és ugye az őszi kínálat sem gyenge az AAA-címek terén sem (Halo 3: ODST, Forza Motorsport 3, Left 4 Dead 2, és a Rockstar Games X360-exkluzív csomagja, a Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City, benne a The Lost and Damned és a The Ballad of Gay Tony).

A konzolháború tehát folytatódik -- a magam részéről azért szívesen látnék valami konkrétumot is a natalos projektekről, ám ezekről részleteket, ahogy a sajtóközlemény leszögezi, „csak egy későbbi dátum alkalmával” tudunk majd meg...