Túl szép volt, hogy igaz legyen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az augusztus másodikán érkező Anniversary Update-et követően a szeptember 13-án induló Xbox Play Anywhere lehetőséget ad majd arra, hogy minden, a jövőben megjelenő Xbox cím játszható legyen asztali gépen is és fordítva. Az állítást nem a kisujjunkból szoptuk, egész pontosan ez állt a Windows hivatalos blogján:

Every new title published from Microsoft Studios will support Xbox Play Anywhere and will be easily accessible in the Windows Store.”

A kiemelt rész annyit tesz, hogy minden új játék, amit a Microsoft kiad, elérhetővé válik Xbox One-on és PC-n a Windows Store-ban. Azóta azonban minden különösebb fanfár nélkül lecserélték, helyesebben szólva kibővítették az ominózus mondatot, és most már a következőképpen hangzik:

Every new title published from Microsoft Studios that we showed onstage at E3 this year will support Xbox Play Anywhere and will be easily accessible in the Windows Store.”

Azaz az E3-on bemutatott játékokról van csak szó. Hoppá! Tanulságképpen leszűrtük, hogy bármiről, amit a Microsoft állít, minimum képernyőmentést kell készíteni, különben a hitelesség bánhatja. Persze nem mi vagyunk ezzel így egyedül, gyakorlatilag az összes hírportál lecsapott a forradalminak tűnő újításra. Mondhatnánk, hogy tévedés vagy félrekommunikálás történt (ezt támasztaná alá a hivatalos játéklista is, azon ugyanis csak E3 2016 címek szerepelnek), de ez esetben minimum hivatalosan és azonnal lépni kellett volna, nem pedig susmus-szerkeszteni a blogot. Ejnye.

windows-10product-family.jpg