A tengerentúli adatok után megérkeztek a hazai mozis statisztikák is. Akárcsak külföldön, itthon is hasít a jegypénztáraknál az új Pókember, igaz, nálunk a Mátrix 4 révén komoly kihívót kapott a Marvel. Lássuk, milyen filmekre kíváncsi a magyar közönség.

spider-man-no-way-home-matrix-resurrections.jpg(A kép forrása: Binged)

Hasít a Pókember

Egészen elképesztő rekordot állított fel a Pókember: Nincs hazaút. Magasan a legnépszerűbb alkotás a járvány kitörése óta: „békeidőben” is egészen kiemelkedőnek számító 1 milliárd dollárt fialt a produkció mindössze két hetes moziforgalmazása alatt. Magyarországra is begyűrűzött a Pók-láz, nyitóhétvégéjén 189.000 látogató volt kíváncsi a harmadik epizódra, de az elmúlt napokban adminisztrált 46.000 néző is kivételesnek számít hazai viszonylatban. Ti láttátok már a filmet?

Neo visszatért

A frissen debütált alkotások közül a Mátrix közel 34 ezer nézőt vonzott, ami a fenti adatokhoz képest sovány eredménynek tűnhet, pedig a járvány számai között szintén kiemelkedőnek számít.

  • Hőseink ismét megkapják a piros pirulát, és kilépve az álomvilágból, harcot indítanak a mesterséges intelligencia paternalista uralma ellen. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok, míg az 1999-es részről írt visszatekintésünk itt található.

Szép eredmények

A King’s Man – A kezdetek 14 ezres, valamint a Clifford, a nagy piros kutya 12 ezres látogatottsága is jónak nevezhető.

  • A századelős kémtörténet középpontjában Orlando oxfordi herceg áll, aki a brit kormányt megelőzve ismeri fel, hogy létre kell hozni egy nemzetközi egyensúlyt védő titkosszolgálatotA filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Karácsonyi moziláz

A karácsony meghozta a mozilátogatási kedvet

  • az Énekelj! 2 című animációs mese 8500

Futottak még

Kisebb nézettség mellett fut továbbra is A Gucci-ház és az El a kezekkel a Papámtól! című magyar opusz.

(Forrás: Filmforgalmazók Egyesülete)