A Marvel-képregényekben Norman Osborn, alias a Zöld Manó Pókember egyik legnagyobb ősellenségének számít, az évtizedek alatt rengetegszer akasztották már össze a bajszukat, így nem csoda, hogy Sam Raimi rendező 2002-es Pókember-filmjében őt jelölte ki a történet antagonistájának. A karaktert Willem Dafoe játszotta el, akinek alakítását azóta is a szuperhősműfaj legjobb performanszai között tartják számon. A színész a további két folytatásban is feltűnt, igaz, csak amolyan furcsa hallucinációk formájában, majd a 2021-es Pókember: Nincs hazaútban is visszatért, ahol már nem csak a „klasszikus” Tobey Maguire-es Falmászóval, de az Andrew Garfield és a Tom Holland-féle változattal is meg kellett küzdenie.

A figura félelmetes kisugárzásához nagyban hozzájárult a filmbeli jelmeze is, ami eredetileg jóval robosztusabb lett volna, viszont mivel Dafoe az akciójelenetek 90%-át saját maga hajtotta végre, úgy vélte, hogy egy jóval kisebb, atletikus jelmez ideálisabb lenne. Egyébként a hacuka 580 darabból állt, és fél órába tellett felvenni, ami miatt a kis és nagy dolgok elvégzése is gondot jelentett a színésznek, saját elmondása szerint a Nincs hazaút forgatása során annak örült a legjobban, hogy ruhája nagy részét már CGI-vel oldották meg.

Nos, ha a teljes jelmezt nem is, de a sisakot immáron mi is beszerezhetjük, ugyanis a Marvel és a Hasbro piacra dobja a fejfedő életnagyságú mását – de ez még nem minden, a Zöld Manó jól ismert ikonikus tökbombáit is magunkévá tehetjük. Ezek természetesen nem robbannak, mint a filmekben, hanem elektronikusak, szóval csak világítanak, meg miegymás, de a részletes kidolgozásuk miatt a gyűjtők valószínűleg azonnal le fognak rájuk csapni.

A sisakot 124.99 dollárrért vásárolhatjuk meg (ez hazai valutára átszámítva nagyjából 44 ezer forintnak felel meg), míg a tökbombákat 39.99 dollárért (körülbelül 14 ezer forint) kínálják.